GOUT - 7 Tanda Kehadiran Gout Yang Anda Perlu Ambil Perhatian Sebelum Parah!

Gout antara penyakit kronik. Tapi jika kita bijak mengamalkan pemakanan sihat, kita boleh merawat dan mengawal penyakit gout ini. Dalam entri hari ini pula, chibi mom akan kongsikan 7 tanda kehadiran gout. Bila kita nampak tanda-tanda ini, cepat-cepat bertindak untuk merawat gout. Lagi cepat kita rawat gout ni, lagi bagus. Jangan tunggu ia melarat sampai jadi teruk dulu baru nak rawat tau.

7 TANDA KEHADIRAN GOUT

  1. Gout biasanya akan menyerang ibu jari kaki dulu.
  2. Ibu jari kaki akan menjadi merah, panas, bengkak dan terasa sangat sakit.
  3. Serangan gout ini biasanya akan berlaku secara tiba-tiba.
  4. Sendi yang diserang akan menjadi sangat sensitif. Hanya terkena kain pun boleh rasa sangat sakit.
  5. Sakit yang menyerang boleh berlarutan sehingga berhari-hari atau boleh berminggu untuk redah jika tidak dirawat.
  6. Sakit sendi akan menyerang semula selepas berminggu atau bulan.
  7. Selain sakit pada ibu jari kaki, gout juga akan menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, pergelangan tangan, jari dan lutut.

Syukurlah gout ini antara penyakit yang masih boleh dirawat dan dikawal.. dengan mengamalkan gaya hidup sihat dan menjaga makan minum secara konsisten serta berterusan, confirm gout akan say goodbye dengan kita sampai bila-bila. Selain itu, boleh juga amalkan rawatan semulajadi untuk atasi masalah gout ini.

Semoga perkongsian chibi mom dapat membantu.

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Vivix ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Vivix yang lebih berkesan.