Petua Elak Kaki Pesakit Kencing Manis Daripada Dipotong Dengan Kaedah Semulajadi

Banyak cara kita boleh lakukan untuk elakkan kaki pesakit kencing manis daripada bertambah teruk. Lagi bagus kalau kita boleh elakkan kaki pesakit daripada dipotong. Hari ini chibimom mahu kongsikan petua sembuhkan luka kaki pesakit kencing manis.

Kita tahu pesakit kencing manis ni bila luka saja memang luka mereka tu lambat sangat mahu sembuh kan? Jom kita ikuti cerita ni.

TESTIMONI KAKI PESAKIT KENCING MANIS TIDAK JADI DIPOTONG SELEPAS MENGAMALKAN VIVIX

ASBAB VIVIX CUSTOMER STOP AMBIL INSULIN DAN KAKI TAK JADI POTONG.
==================================================================

Hampir 5 tahun merana dengan penyakit kencing manis , sehingga customer pernah stop ambil insulin disebabkan result bacaan sentiasa abnormal.
Sehinggalah keadaan menjadi paling kritikal ceritanya bermula akibat gigitan serangga dibahagian kaki, customer pelik kesan gigitan itu sangat gatal hampir setiap malam customer asik mengaru sehingga gigitan serangga itu menjadi luka yang mengerikan bernanah, bengkak dan sakit sehinggakan tidak boleh berjalan.
Akhirnya datang hospital juga untuk menerima rawatan, mungkin keadaan pesakit agak teruk doctor suruh masuk ward untuk pemeriksaan lanjut. Didapati bacaan gula meningkat.
Anak customer pula risau, takut dengan saranan doctor untuk potong kaki emaknya akibat virus sudah mula merebak di bahagian tulang sebab itu lah customer tidak dapat berjalan.
Selepas anak customer ambil keputusan untuk iktiar shaklee order pertama hanyalah Herbal Blend, kemudiaan saya advice customer untuk ambil Vivix.
Syukur selepas habis consume beberapa botol Vivix, bacaan gula dalam darah semakin cantik dan doktor sendiri terkejut dan mengatakan kemungkinan besar operation untuk potong kaki customer akan di pospone dulu, berdasarkan bacaan gula yang semakin menurun.
Berdasarkan poster testimonial luka yang besar dan mengerikan ini adalah kaki customer yang pada awalnya hanya digigit serangga tetapi menjadi teruk seperti ini ditambah pula kesan daripada dressingkan potong dan korek segala kulit dan isi yang tidak sihat.
Syukur luka ini sembuh dengan cepat, isi pun cepat tumbuh sihat pula nampak kemerah-merahan, Herbal Blend customer sapu start bila isi tumbuh atas nasihat saya sebab takut terkena jangkitan pula dan Herbal Blend ni boleh bantu luka cepat sembuh.
Asbab Vivix dan Herbal Blend serta patuh dengan nasihat doktor, kini customer saya kembali sihat dan bebas insulin.

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Vivix ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Vivix yang lebih berkesan.
sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix

Petua Hilangkan Ekzema Secara Semulajadi Dengan Jus Vivix

Ekzema merupakan penyakit yang menyerang organ terbesar pada badan iaitu kulit kita. Ekzema adalah penyakit kulit yang menyebabkan keradangan, gatal, kering, mengelupas, kemerahan, dan bersisik. Masalah penyakit kulit ini boleh diatasi dengan mengamalkan sesudu Vivix setiap hari.

BAGAIMANA VIVIX BERFUNGSI UNTUK MERAWAT EKZEMA

Vivix adalah jus yang diekstrak dari 4 bahan utama iaitu anggur muscadine, elderberry eropah, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang menjadikan Vivix sangat kaya dengan antioksidan dan mampu melawan keradangan.

Sel-sel yang rosak akan diperbaharui dan dilindungi oleh Vivix supaya masalah ekzema dapat dikawal dan tidak menjadi lebih teruk. Keradangan yang terjadi oleh serangan ekzema akan berkurang jika mengamalkan Vivix kerana Vivix merupakan agen anti keradangan.

TESTIMONI PESAKIT EKZEMA MENGAMALKAN VIVIX



Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Vivix ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Vivix yang lebih berkesan.
sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix

Sembuhkan Luka Ceaser Bersalin Dalam Masa Seminggu Dengan Vivix (Terkini)

Komplikasi bila kita tidak jaga luka ceaser selepas bersalin adalah luka akan bernanah, diserang jangkitan, risiko darah beku, sakit pada bahagian pinggang dan paling teruk boleh berlaku kecederaan pada pundi kencing. Seboleh-bolehnya kita kenalah elak masalah ini daripada berlaku. Melalui pengalaman saya sendiri, minuman botani Vivix mampu mencegah komplikasi selepas bersalin secara ceaser daripada berlaku.

sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix


BAGAIMANA VIVIX MEMPERCEPATKAN PENYEMBUHAN LUKA CEASER SELEPAS BERSALIN.

  1. Vivix merupakan minuman botani yang kaya dengan antioksida yang berfungsi untuk melindungi sel kita yang rosak akibat radikal bebas.
  2. Vivix juga berfungsi untuk memperbaharui sel-sel kita yang rosak. Bila sel rosak diperbaharui, maka tisu dan organ dalam badan kita juga akan turut diperbaharui.
  3. Vivix kaya dengan resveratrol dan polifenol yang mana ia lebih hebat dari minuman botani yang hanya mengandungi resveratrol saja. Itu sebab luka bersalin ceaser lebih cepat sembuh bila kita minum Vivix berbanding minuman resveratrol yang lain.

TESTIMONI PENGGUNA VIVIX UNTUK MASALAH CEASER SELEPAS BERSALIN.

sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix

sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix

sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix

sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix


Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Vivix ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Vivix yang lebih berkesan.
sembuhkan-luka-ceaser-bersalin-dalam-masa-seminggu-dengan-vivix

Kencing Manis - Petua Turunkan Bacaan Gula Dalam Darah Tanpa Bantuan Insulin

Kencing manis merupakan satu penyakit yang mana paras gula dalam darah adalah tidak normal. Ini disebabkan oleh badan pesakit gagal merembeskan hormon insulin bagi menukarkan gula kepada tenaga. Itu sebabnya penting kita menjaga kesihatan sehingga ke sel kita supaya hormon boleh bertindak dengan lebih efektif. Cegah sebelum kencing manis "makan" badan tuanya.

kencing-manis-petua-turunkan-bacaan-gula-dalam-darah-tanpa-bantuan-insulin


BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENURUNKAN BACAAN GULA DALAM DARAH TANPA BANTUAN INSULIN

Vivix merupakan minuman botani yang sangat kaya dengan kandungan polifenol. Polifenol merupakan sekumpulan bahan semulajadi daripada tumbuhan dan buah yang berfungsi bagi melindungi kita dari penyakit.

Kajian klinikal terkini menunjukkan polifenol mempunyai potensi untuk mengekalkan tahap gula yang sihat dengan:
  • Mengawal penyerapan gula ke dalam darah.
  • Meningkatkan kepekaan insulin.
  • Merangsang rembesan insulin.
  • Meningkatkan proses penguraian gula.
TESTIMONI PESAKIT KENCING MANIS YANG MENGAMALKAN VIVIX

kencing-manis-petua-turunkan-bacaan-gula-dalam-darah-tanpa-bantuan-insulin

kencing-manis-petua-turunkan-bacaan-gula-dalam-darah-tanpa-bantuan-insulin

kencing-manis-petua-turunkan-bacaan-gula-dalam-darah-tanpa-bantuan-insulin

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Vivix ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.kencing-manis-petua-turunkan-bacaan-gula-dalam-darah-tanpa-bantuan-insulin

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Vivix yang lebih berkesan.
kencing-manis-petua-turunkan-bacaan-gula-dalam-darah-tanpa-bantuan-insulin

Cara Merawat Masalah Meroyan Bulu Dengan Kaedah Semulajadi

Ramai yang tanya kenapa Vivix ni sangatlah popular. Mahal.. tapi selalu out of stock di setiap branch seluruh Malaysia! Vivix ni murah saja sebenarnya kalau anda sudah merasa bertapa mahalnya nilai sakit.

cara-merawat-masalah-meroyan-bulu-dengan-kaedah-semulajadi

Saya pernah rasa sakit teruk. Macam mana saya berusaha untuk atasi masalah ini, tiada satu pun kaedah yang berhasil! Pengalaman saya tidak berpantang betul-betul selepas melahirkan anak kedua menjadikan saya mengalami masalah meroyan bulu selama hampir setahun.


Selepas saya habis berpantang, rasa seram sejuk tu tidak mahu hilang. Baru saya tahu saya alami meroyan bulu.

Meroyan bulu ini adalah di mana badan seorang ibu akan sentiasa rasa sejuk biarpun sudah habis berpantang. Saya mengalami masalah ini hampir setahun. Sangat sengsara. Di rumah pakai baju panjang tangan, seluar panjang, stokin, tutup kepala dengan kain pun masih rasa sejuk. Tidak dapat sentuh air sebab sekali sentuh confirm sakit berhari2.

cara-merawat-masalah-meroyan-bulu-dengan-kaedah-semulajadi
Salah satu testimoni pengguna yang mengikuti program detox sel dengan Vivix

Selepas nampak testimoni program Detox Sel dengan Vivix, saya terus amalkan Detox Sel dengan Vivix. Program ini sebenarnya dilakukan bagi mereka yang ada penyakit-penyakit kronik atau yang mahu cantikkan kulit dalam masa 2 minggu. Jadi saya rasa penyakit saya ni memang agak kronik juga. Masa tu juga Vivix tengah promo. Saya terus beli package promo Beli 6 Percuma 1. Jimat RM475.

cara-merawat-masalah-meroyan-bulu-dengan-kaedah-semulajadi
Konsisten minum Vivix selama 2 minggu dengan dose exclusive program detox sel dengan Vivix

Selepas 2 minggu buat program detox ni, memang badan rasa ringan. Yang paling best saya tidak rasa sejuk sampai ke tulang lagi bila pakai seluar pendek. Badan tidak senang masuk angin lagi. Kulit pun semakin flawless.

Baru saya tau kenapa Vivix ini sangatlah popular. Sebab kesannya tu sangat-sangat hebat! Bayangkan saya boleh dapatkan kesihatan saya semula selepas buat program detox Vivix ni. Kalau bukan Vivix, mungkin sampai sekarang saya masih berbaju panas dalam rumah walaupun cuaca panas.

cara-merawat-masalah-meroyan-bulu-dengan-kaedah-semulajadi
Senyum macam tiada apa-apa.. tapi dalam badan tu rasa sejuk macam kena cucuk-cucuk jarum

Kalau rasa Vivix mahal, mungkin anda belum jumpa sakit sebenar. Jangan tunggu sakit dulu baru mahu jaga kesihatan. Jagalah mulai sekarang supaya kita dilindungi dari penyakit-penyakit kronik. Inilah pengalaman saya sendiri mengamalkan Vivix. Semoga dapat membantu mereka yang ada masalah sama juga.

cara-merawat-masalah-meroyan-bulu-dengan-kaedah-semulajadi
Tidak tahu apa jadi kalau saya tidak buat program detox sel dengan Vivix dulu

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Vivix ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.cara-merawat-masalah-meroyan-bulu-dengan-kaedah-semulajadi

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Vivix yang lebih berkesan.
cara-merawat-masalah-meroyan-bulu-dengan-kaedah-semulajadi

GOUT - 7 Tanda Kehadiran Gout Yang Anda Perlu Ambil Perhatian Sebelum Parah!

Gout antara penyakit kronik. Tapi jika kita bijak mengamalkan pemakanan sihat, kita boleh merawat dan mengawal penyakit gout ini. 



Dalam entri hari ini pula, chibi mom akan kongsikan 7 tanda kehadiran gout. Bila kita nampak tanda-tanda ini, cepat-cepat bertindak untuk merawat gout. Lagi cepat kita rawat gout ni, lagi bagus. Jangan tunggu ia melarat sampai jadi teruk dulu baru nak rawat tau.

7 TANDA KEHADIRAN GOUT

  1. Gout biasanya akan menyerang ibu jari kaki dulu.
  2. Ibu jari kaki akan menjadi merah, panas, bengkak dan terasa sangat sakit.
  3. Serangan gout ini biasanya akan berlaku secara tiba-tiba.
  4. Sendi yang diserang akan menjadi sangat sensitif. Hanya terkena kain pun boleh rasa sangat sakit.
  5. Sakit yang menyerang boleh berlarutan sehingga berhari-hari atau boleh berminggu untuk redah jika tidak dirawat.
  6. Sakit sendi akan menyerang semula selepas berminggu atau bulan.
  7. Selain sakit pada ibu jari kaki, gout juga akan menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, pergelangan tangan, jari dan lutut.

Syukurlah gout ini antara penyakit yang masih boleh dirawat dan dikawal.. dengan mengamalkan gaya hidup sihat dan menjaga makan minum secara konsisten serta berterusan, confirm gout akan say goodbye dengan kita sampai bila-bila. Selain itu, boleh juga amalkan rawatan semulajadi untuk atasi masalah gout ini.

Semoga perkongsian chibi mom dapat membantu.

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Vivix ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Vivix yang lebih berkesan.

10 Manfaat Vitamin C Semulajadi Yang Senang Dikunyah Oleh Anak Anda

Banyak penyakit berbahaya yang sedang merebak di seluruh Malaysia kebelakangan ini. Terutamanya penyakit HFMD dan selesema burung (H5N1). Apa kata anda sebagai ibubapa yang bertanggungjawab berikan perlindungan semaksimumnya kepada anak anda supaya tidak dijangkiti oleh penyakit-penyakit berbahaya ini.

10-manfaat-vitamin-c-semulajadi-yang-senang-dikunyah-oleh-anak-anda

Chewable-C Plus ini diformulasikan khas buat si manja yang susah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil. Chewable-C Plus ini hanya perlu kunyah sahaja. Pasti si manja suka sebab rasa macam gula-gula. Chewable-C Plus merupakan satu-satunya Vitamin C yang terbukti secara klinikal kerana ia menjalani 350 ujikaji sebelum dipasarkan dan ini sudah melebihi piawai antarabangsa untuk ujian bagi makanan tambahan.

10 MANFAAT VITAMIN C SEMULAJADI YANG SENANG DIKUNYAH OLEH ANDA ANDA

10-manfaat-vitamin-c-semulajadi-yang-senang-dikunyah-oleh-anak-anda

  1. Setiap 1 tablet Chewable-C Plus mengandungi 100mg Vitamin C sama dengan 1 1/2 biji oren.
  2. Chewable-C Plus lebih kecil dan senang dimakan sebab kita hanya perlu kunyah atau hisap saja. Sesuai juga untuk orang dewasa yang susah telan tablet.
  3. Chewable-C Plus berfungsi untuk memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh kita.
  4. Antioksidan memainkan peranan penting dalam tubuh kita kerana antioksidan inilah yang akan melindungi sel kulit daripada dirosakkan oleh radikal bebas dan ia juga bertindak untuk melambatkan penuaan.
  5. Chewable-C Plus menjaga kesihatan tulang, gigi dan gusi.
  6. Chewable-C Plus juga membantu meningkatkan sistem pertahanan tubuh badan.
  7. Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis mahupun pengawet tambahan.
  8. Rasa oren yang sangat semulajadi akan membuatkan anak-anak suka dengan Chewable-C Plus.
  9. Menjauhkan anak-anak dari risiko serangan sakit demam, selesema, batuk dan juga sangat bagus untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mempunyai masalah ekzema, resdung, asma, alergik atau alahan.
  10. Kanak-kanak mempunyai sistem pertahanan badan yang lemah daripada orang dewasa, itu sebab sangat digalakkan bagi kanak-kanak untuk amalkan Chewable-C Plus.

Jangan biarkan anak-anak anda diserang penyakit-penyakit jahat ini. Mencegah itu lebih baik daripada mengubati.

10-manfaat-vitamin-c-semulajadi-yang-senang-dikunyah-oleh-anak-anda


Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Chewable-C Plus ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Chewable-C Plus yang lebih berkesan.
10-manfaat-vitamin-c-semulajadi-yang-senang-dikunyah-oleh-anak-anda

Vitamin C Terbaik Yang Diuji Secara Klinikal Untuk Tingkatkan Kesihatan Anak Anda

Selain menjaga pemakanan si manja, kita sebagai ibubapa juga perlu memberi sumber nutrisi kepada anak-anak kita untuk menggalakkan lagi tumbesaran mereka. Taulah kanak-kanak ni ada yang tidak suka makan sayur-sayuran dan buah-buahan. Ada juga yang tidak mahu minum susu.

vitamin-c-terbaik-yang-diuji-secara-klinikal-untuk-tingkatkan-kesihatan-anak-anda

Apa sebab anak selalu sakit? Gusi berdarah bila berus gigi? Bila sakit ambil masa yang lama untuk sembuh. Ini menunjukkan sistem pertahanan si manja lemah. Oleh itu, ibubapa perlu memainkan peranan dalam mengatasi masalah ini. Jangan sampai kita tidak mampu melindungi anak kita pula dari penyakit-penyakit berbahaya.

BAGAIMANA VITAMIN C CHEWABLE-C PLUS INI BANTU MENINGKATKAN SISTEM PERTAHANAN SI MANJA?


Chewable-C Plus merupakan Vitamin C yang diformulasikan dengan tambahan citrus bioflavanoid yang menjadikan Chewable-C Plus ini Vitamin C yang paling lengkap di pasaran.

Chewable-C Plus ni boleh diambil oleh kanak-kanak berusia 1 tahun ke atas. Orang dewasa yang susah mahu telan pil pun sangat digalakkan ambil Chewable-C Plus ni.

Di Shaklee ada 2 jenis Vitamin C, iaitu:
  • Chewable-C Plus 100mg untuk kanak-kanak dan dewasa.
  • Sustained Release Vita-C Plus 500mg untuk dewasa sahaja.
Perbezaan antara kedua-dua Vitamin C ini ialah:

Dose pada satu tablet Vitamin C ini.

Chewable- C Plus satu tablet mengandungi 100mg bersamaan dengan 1 setengah biji oren, manakala Sustained Release Vita-C Plus pula mengandungi 500mg untuk satu tablet yang mana ia bersamaan dengan 7 biji oren.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE


Pengasas Shaklee iaitu Dr. Forrest C. Shaklee percaya bahawa alam semulajadi memiliki 1001 rahsia untuk manusia hidup lebih lama, lebih sihat dan lebih produktif.

60 tahun yang lalu, Dr. Forrest C. Shaklee mencetuskan gerakan berterusan untuk membantu masyarakat ke arah hidup lebih sihat. Sekarang, Syarikat Shaklee merupakan suplemen semulajadi Nombor 1 di Amerika Syarikat. Shaklee bukan saja ada di USA tau, ada juga di Malaysia, Indonesia, Kanada, Jepun, Taiwan, Mexico dan China. Shaklee juga melepasi dan melangkaui piawai industri setiap masa bagi memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.


Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Chewable-C Plus ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Chewable-C Plus yang lebih berkesan.

GOUT - Rawatan Gout Semulajadi Yang Terbukti Berkesan

Entri sebelum ini ada saya kongsikan fakta-fakta tentang penyakit gout ini. Kita tahu penyakit gout berpunca daripada kandungan asid urik dalam darah yang berlebihan. Walaupun penyakit gout nampak sangat serius, tapi di zaman kini gout boleh diatasi dan diubati. Dulu-dulu gout ni boleh buat sampai pesakit cacat.


RAWATAN GOUT YANG TERBUKTI BERKESAN

Penyakit gout masih boleh sembuh jika pesakit mengambil langkah-langkah mengatasinya dengan baik. Oleh sebab gout berpunca dari kandungan asid urik yang berlebihan dalam badan, pesakit haruslah menggelakkan faktor-faktor yang boleh menambahkan lagi paras bacaan asid urik dalam badan.


PEMAKANAN

Berikut adalah senarai makanan yang kaya dengan protein (purin):

Elakkan makan:
  • Organ dalaman seperti hati, paru-paru dan otak.
  • Ikan bilis, ikan kembung dan ikan sardin.
  • Daging cincang.
  • Ekstrak daging dan daging rebus.
  • Makanan bercengkerang seperti ketam, udang dan kerang.
Kurangkan makan:
  • Asparagus.
  • Kubis.
  • Cendawan.
  • Bayam.
  • Kekacang.
  • Roti jagung dan bijirin.

RAWATAN DENGAN SECARA SEMULAJADI

Vivix merupakan minuman botani yang mengandungi kepekatan resveratrol dan polifenol sangat tinggi. Vivix membantu mengatasi masalah-masalah penyakit kronik. Penyakit kronik ni berpunca daripada kehadiran radikal bebas dalam badan kita yang mana akhirnya mencetuskan kewujudan penyakit-penyakit kronik termasuklah kencing manis, darah tinggi, stroke dan sakit jantung.

Vivix pula bersifat melindungi dan memperbaharui sel-sel dalam badan kita yang rosak disebabkan oleh radikal bebas. Vivix juga mempunyai kebolehan untuk mengurangkan masalah keradangan pada sendi.



TESTIMONI PESAKIT GOUT YANG MENGAMALKAN VIVIX




Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Vivix ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Vivix yang lebih berkesan.

8 Fakta Tentang Gout Yang Anda Perlu Tahu!

Gout merupakan penyakit kronik di mana pesakit akan mengalami keradangan pada sendi. Keradangan tersebut berlaku disebabkan oleh kandungan urik asid dalam badan yang berlebihan. Biasanya paras asid urik yang tidak normal bergantung dengan usia, berat badan berlebihan, kencing manis dan sakit jantung.


8 FAKTA GOUT YANG ANDA PERLU TAHU!
  1. Asid urik merupakan bahan kumuhan yang berasal dari protein iaitu purin.
  2. Badan manusia akan membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing.
  3. Jika asid urik yang berlebihan tidak keluar dari badan, ia akan berkumpul pada sendi.
  4. Gout merupakan penyakit paling lama yang dihidap oleh manusia.
  5. Dulu penyakit gout boleh membawa maut dan kecacatan, tapi sekarang ia boleh dikawal dengan kemajuan dalam bidang perubatan.
  6. Biasanya gout selalu dihidap oleh kaum lelaki yang berusia 30 hingga 60 tahun.
  7. Jarang gout menyerang wanita yang belum menopause.
  8. Gout boleh dirawat dengan mudah sekiranya mengamalkan makanan yang tinggi antioksidan dan makanan-makanan yang anti-keradangan.


Biasanya orang-orang yang diserang gout ini sangat jarang makan sayur-sayuran dan buah-buahan. Untuk meneutralkan asid urik dalam darah, sangatlah digalakkan bagi penghidap gout untuk mengamalkan pemakanan yang sihat. Kurangkan makan makanan dari sumber daging.

Semoga info ini memberi manfaat kepada anda. xx

Luv,
Brigett Chibi Mom.

Cara Mudah Dapatkan Vivix Harga Murah!

Bulan ini Shaklee pilih Vivix sebagai vitamin promo. Pengguna tegar Vivix atau yang ingin sihat dengan minuman semulajadi ini sangatlah digalakkan membuat pembelian Vivix sementara Vivix ni murah sangat.


Setiap pembelian 6 botol Vivix akan dapat PERCUMA 1 botol Vivix. Selain itu, pelanggan juga akan menikmati:

  • Keahlian PERCUMA (bernilai RM65)
  • Postage PERCUMA (bernilai RM10)
  • Cash rebate sebanyak RM200+
Manakala, setiap pembelian 2 botol Vivix akan dapat potongan harga sebanyak 5%. Pelanggan juga akan menikmati:


  • Keahlian PERCUMA (bernilai RM65)
  • Postage PERCUMA (bernilai RM10)
  • Cash rebate sebanyak RM40+

KOLEKSI TESTIMONI VIVIX.

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian Vivix ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.


Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Vivix yang lebih berkesan.