Closing July 2018 Bersama Team Brielle

Kurang dari 4 jam lagi closing bulan July ni. Ramai bisness partner yang baru register bulan ni dapat buat sale 4 angka. Nanti bulan depan, 14hb mereka akan menerima cash bonus dari Shaklee. Best rasa bila kita ni sebahagian dari kejayaan mereka. 


Selepas saya capai bonus 4 angka di Shaklee, saya fokus untuk bantu bisness partner saya untuk jana income 4 angka dari rumah. Ramai surirumah yang sangat berkomited dengan bisness Shaklee ni. Syukur dapat juga bantu mereka dalam masalah kewangan.

Ramai yang mahu ada simpanan sendiri tapi suami pun kerja biasa-biasa saja. Jadi kebanyakan dorang ni mencari income melalui bisness online dengan menjual produk Shaklee ni. Sebulan tu boleh dapat income geli-geli RM200-RM500 tidak termasuk untung runcit yang dorang dapat. Ada juga simpanan setiap bulan paling kurang pun RM200. Bila ada kecemasan, simpanan inilah yang bantu mereka.

Alrite mau closing dulu.

Kalau anda pun seorang yang ingin mencari extra income untuk mulakan penyimpanan, boleh hubungi saya di 0128895717 atau klik link whatsapp http://brigettrusx.wasap.my. Kalau tidak pandai berniaga, saya bantu sampai pandai. Saya kan bisness mentor anda. 😉

Resepi Bubur Durian Meletop Semudah 123!

Alang-alang musim durian dekat Sabah ni, saya mahu kongsikan resepi bubur durian meletop yang sangat mudah untuk disediakan! Cara buat tidak begitu susah, senang saja buat bubur durian ni. Yang penting bahan-bahan cukup dan bahan utama tu paling penting. DURIAN! Kalau ada lebihan durian tu bolehlah jadikan bubur. Sedap makan masa petang-petang. Yummy~

Resepi Bubur Durian Meletop Semudah 123!

Okay, bahan-bahan yang diperlukan adalah:
  • Daun pandan. Sampulkan.
  • 6 hingga 8 gelas air
  • 2 pek santan kelapa
  • 2 biji gula melaka
  • gula dan garam secukup rasa
  • 1 mangkuk isi buah durian

Cara penyediaan:
  1. Masukkan air, pandan dan santan dalam satu periuk. Gaul sehingga air dan santan tu sebati. Biar api kecil saja jangan pasang api tu terlalu kuat. 
  2. Masukkan 1 biji gula melaka dan gula secukup rasa. Gaul lagi balik sampai gula melaka tu cair sepenuhnya. Lepas tu masukkan garam. Biarkan mendidih. Bila dah mendidih, masukkan lagi 1 biji gula melaka. Gaul lagi sehingga sebati.
  3. Lepas tu masukkan isi buah durian. Bolehlah tengok macam mana kepekatan kuah tu yang kita mahu. Bila dah puas hati dengan kepekatan yang sebagaimana kita mahu, tutup api dan boleh makan!
Resepi Bubur Durian Meletop Semudah 123!
Masukkan air, santan dan pandan tu sekali.

Resepi Bubur Durian Meletop Semudah 123!
Masukkan gula melaka.

Resepi Bubur Durian Meletop Semudah 123!
Gaul sampai sebati macam ni.

Resepi Bubur Durian Meletop Semudah 123!
Masukkan gula dan garam secukup rasa.

Resepi Bubur Durian Meletop Semudah 123!
Sampai sudah masa mau campur main character ni!

Resepi Bubur Durian Meletop Semudah 123!
Masukkan isi durian dan tunggu sampai mendidih. Bila isi durian sudah mula nampak lembik dah boleh makannn.. OH NOM NOM!

Sedapnya kalau makan masa hujan-hujan kannnnn waaaaahhh!! SEDAP! Resepi bubur durian semudah 123 ni semua orang pun boleh buat! Selamat mencuba!

Luv,
Brigett Rusx
#ChibiMom

Pengedar Sah YOUTH Skincare Shaklee Seluruh Ranau, Sabah, Malaysia | Brigett - 0128895717

Hai.. saya Brigett pengedar sah YOUTH skincare Shaklee seluruh Malaysia. Kami menyediakan perkhidmatan:
  • COD bagi kawasan Kota Kinabalu-Kundasang-Ranau
  • Penghantaran pos seluruh Malaysia
  • Penghantaran bas seluruh Sabah

Kenapa kena beli dengan saya?

Saya adalah pengguna YOUTH skincare sejak Februari 2018 lagi. Saya sendiri pun menggunakan produk YOUTH skincare untuk mengatasi masalah jerawat teruk saya. Oleh itu, saya tahu bagaimana penggunaan YOUTH skincare yang betul dan berkesan.

Testimoni saya sendiri selepas menggunakan YOUTH skincare

Sebelum mula menjual YOUTH skincare, saya banyak mengikuti bengkel dan kelas YOUTH skincare untuk mendalami lagi produk ini. YOUTH skincare merupakan antara produk kekuatan saya sendiri. Berpengalaman dalam memberi konsultasi tentang penggunaan YOUTH skincare kepada customer untuk dapatkan hasil yang lebih berkesan dalam tempoh masa yang singkat. 

Bersama #TeamBrielle menghadiri bengkel YOUTH skincare

Kami mahu cantik dengan produk semulajadi~

Bisness partner Brielle yang tekun mendalami produk YOUTH

Info tentang YOUTH skincare dikongsi oleh pakar nutrisi

Dulu sebelum guna YOUTH kulit kusam, berjerawat, banyak kedutan.. padahal umur baru 20an. Tapi selepas menggunakan YOUTH skincare, masalah kulit sudah berkurang. Yey!

Kalau mahu dapatkan cara penggunaan YOUTH skincare ni, jangan malu-malu hubungi saya tau. xx

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***

Untuk pembelian YOUTH skincare ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.


Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan YOUTH skincare yang lebih berkesan.

Set Penjagaan Kulit Semulajadi Yang Anda Mesti Beli Untuk Selamatkan Kulit Anda

YOUTH skincare merupakan skincare produk penjagaan kulit yang direka untuk memastikan dunia memandang kita semuda yang kita lihat pada diri kita sendiri. Kita rasa sihat dan bertenaga seperti orang muda dan kita kelihatan semuda yang kita rasakan dengan set penjagaan kulit semulajadi YOUTH ini.


"YOUTH skincare telah menjalani ujian klinikal selama 8 tahun sebelum mula dijual di seluruh dunia."

Pada 1 Mei 2018, YOUTH skincare telah dilancarkan di Malaysia. Pertama kali YOUTH skincare dilancarkan, stock habis tidak sampai 72 jam. Bila stock YOUTH skincare kena restock semula, ia sold out kurang dari 48 jam! Dasyat sungguh sambutan YOUTH skincare ni. Siapa tidak mahu skincare yang berasaskan 100% tumbuhan semulajadi kan.

KANDUNGAN YOUTH SKINCARE SHAKLEE

YOUTH skincare adalah sebuah revolusi. Dengan lapan paten dan paten-diproses, setiap produk YOUTH diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan, samada ianya cara hidup kita, kerosakan persekitaran atau penuaan semulajadi.

5 kandungan utama yang memainkan peranan penting dalam YOUTH skincare:

1. Muscadine Grape


Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

2. Lotus Japonicus


YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus yang mana mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin.

YOUTH Complex dihasilkan bersama Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit kita secara berstruktur.

3. Apple Stem Cell Extract


Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kita kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

4. Schisandra Chinensis Fruit Extract


Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit.

Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

5. Vital Repair Complex


Vital Repair Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.


SHAKLEE DIFFERENCE YOUTH SKINCARE

Keputusan Klinikal Tanpa Kompromi.


YOUTH skincare menawarkan produk yang dicipta secara harmoni dengan alam semulajadi malah dibuktikan secara klinikal - memberikan kita keputusan klinikal tanpa kompromi.

Shaklee menggunakan Indeks Usia Kulit untuk mengukur kehadiran tanda-tanda utama penuaan dengan data klinkal yang berasaskan fakta. Indeks Usia Kulit ini dibangunkan secara klinkal oleh pakar-pakar kulit bertaraf antarabangsa.

8 tanda-tanda utama penuaan yang dikaji iaitu:
  1. Kedutan kulit
  2. Saiz pori
  3. Tona kulit
  4. Keanjalan
  5. Tekstur kulit
  6. Hiperpigmentasi
  7. Seri kulit
  8. Kekenduran
Keputusan Klinikal YOUTH Skincare Ke Atas Penggunanya.
  • 100% wanita yang menggunakan YOUTH skincare telah dibuktikan secara klinikal memiliki kulit yang kelihatan lebih muda.
  • 2/3 daripada kulit wanita yang menggunakan YOUTH skincare didapati usia kulit mereka menjadi 10 tahun lebih muda.
Perbezaan YOUTH Skincare Dengan Skincare Lain.


YOUTH skincare direka dan dihasilkan tanpa bahan kimia yang berbahaya dan tiada bahan-bahan yang mungkin dipersoalkan seperti produk-produk lain yang memberikan impak kepada kita dan juga planet kita.

Shaklee telah menguji lebih daripada 350 bahan pencemaran, racun perosak dan benda asing pada setiap bahan botanikal baru, sebanyak 3 kali ganda bebanding yang diperlukan oleh piawai antarabangsa. Malah Shaklee telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan yang produk Shaklee adalah selamat.

YOUTH skincare bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya. Shaklee telah buktikan yang kita tidak perlu korbankan keselamatan dan ketulenan untuk dapatkan kulit cantik. Dengan YOUTH skincare kita boleh menjaga keselamatan kulit daripada bahan-bahan kimia berbahaya.

Selain itu, YOUTH skincare juga:
  • 100% vegan.
  • Diekstrak dari bahan semulajadi.
  • Bebas kekejaman. Tidak dikaji dengan haiwan.
  • Hipoalergenik.
  • Non-comedogenic (tidak menyumbat liang pori).
  • Diuji oleh dermatologi.
  • Diuji oleh ahli oftalmologi.



    APA YANG ADA DALAM SET YOUTH SKINCARE?



    YOUTH skincare ni ada 6 item:
    1. Luminous Gel Oil Cleanser
    2. Perfecting Skin Toner
    3. Activating Serum
    4. Age Defense Moisturizer - SPF50
    5. Advance Renewal Night Cream - Light/Rich
    6. Radiance C+E
    Siapa yang sesuai menggunakan YOUTH skincare?
    1. Mereka yang mahu kulit nampak lebih muda dari usia sebenar.
    2. Mereka yang ada masalah jerawat, jeragat, kulit sensetif, psoriasis.
    3. Mereka yang ada masalah pori besar.
    4. Mereka yang ada masalah whitehead dan blackhead.
    5. Mereka yang jenis kulit berminyak, kering atau kombinasi.
    6. Mereka yang inginkan warna kulit wajah sekata.
    7. Mereka yang ingin pudarkan parut jerawat lama atau baharu.
    Kelebihan beli Fullset YOUTH.
    • Automatik dapat harga ahli. Diskaun 25%.
    • Dapat keahlian percuma bernilai RM65.
    • Dapat postage percuma bernilai RM10.
    • Dapat CASH BACK RM48.
    • Layak menerima konsultasi dan cara pemakaian YOUTH skincare yang lebih berkesan.


    TESTIMONI PENGGUNA YOUTH SKINCARE MALAYSIA

    Boleh dapatkan testimoni-testimoni bagi kesemua peringkat umur pengguna YOUTH skincare di sini:
    Luv,
    Brigett Rusx.
    Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
    Facebook: Brigett Rusx
    Instagram: @cikanggurdotcom

    ***

    Untuk pembelian YOUTH skincare ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.


    Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan YOUTH skincare yang lebih berkesan.

    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    Sekarang ni banyak sangat skincare tumbuh macam cendawan selepas hujan. Terutamanya skincare atau produk kosmetik timbang kilo hari-hari memang ada yang baru. Ramai yang claim produk dorang organik tapi last-last KKM tarik balik kelulusan KKM tu. Ini sebabnya penting bagi kita untuk tahu latar belakang company yang menghasilkan produk skincare yang bakal kita letak pada muka kita.

    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    Awal tahun ini Shaklee telah melancarkan skincare 100% organik yang bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya. Sebelum Shaklee lancarkan di Malaysia, skincare ini sudah sold out banyak kali di cawangan-cawangan Shaklee seluruh dunia termasuklah USA, Taiwan, Jepun, China, Mexico, Indonesia dan Kanada.

    Masa skincare ni baru masuk Malaysia pun dah sold out 2 kali. Sebelum ini Shaklee mengeluarkan skincare organik juga iaitu Nutiwhite dan Enfuselle tapi Shaklee telah tukarkan dengan skincare organik yang lebih hebat. Skincare ini 10 kali ganda lebih hebat, lebih bagus, lebih cepat kesannya berbanding skincare Nutriwhite dan Enfuselle.

    APAKAH SKINCARE ITU?

    YOUTH SKINCARE!

    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    Sebelum officially dilancarkan,  YOUTH skincare ini telah menjalani ujian klinikal selama 8 tahun. Bukan satu tempoh yang pendek tau. Ini buktinya Shaklee ingin berikan produk terbaik kepada penggunanya. YOUTH skincare sesuai untuk semua jenis kulit. Tiada set untuk kulit berminyak atau kulit kering atau kulit sensetif. Semua orang pun boleh pakai. 😍


    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    Fakta YOUTH skincare:
    • 100% wanita terlah dibuktikan secara klinikal memiliki kulit yang kelihatan lebih muda. Ini bermaksud semua wanita yang menggunakan YOUTH skincare menunjukkan perubahan positif pada kulit mereka.
    • 2/3 telah mengalami perubahan usia kulit mereka kepada sedekah lebih muda. Ini bermaksud kulit 2/3 wanita yang menggunakan YOUTH skincare ini menjadi 10 tahun lebih muda.


    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    YOUTH skincare dicipta untuk semua jenis kulit bagi semua peringkat usia. YOUTH skincare juga:
    • 100% vegan.
    • Dari bahan semulajadi.
    • Berasaskan tumbuhan.
    • Sesuai untuk kulit sensetif.
    • Hipoalergenik.
    • Tidak komedogenik
    • Diuji ahli dermatologi
    • Bebas kekejaman.

    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    5 bahan utama yang memainkan peranan penting dalam YOUTH skincare ini. Pastikan skincare anda bebas dari semua jenis bahan kimia dalam gambar tu tau. YOUTH skincare bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya. Sangat selamat untuk kulit anda!

    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    Kita mahu skincare yang boleh bagi kesan yang cepat. Memang banyak skincare yang berikan kesan yang cepat tapi skincare tersebut penuh dengan bahan kimia. Adakah ia selamat untuk kulit kita? Adakah ia selamat digunakan untuk jangkamasa panjang?

    YOUTH skincare ini beri kesan yang cepat dan ia 100% organik juga. Kalau boleh berikan kulit muka anda bebas dari bahan kimia kenapa tidak ambil peluang ini.. kan? Inilah masanya untuk tukar skincare anda kepada skincare 100% organik yang terbukti secara klinikal dan bukan hanya pada mulut orang sahaja.

    YOUTH skincare juga sudah keluar di majalah Vogue Taiwan, padahal baru saja dilancarkan! 😍

    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018

    Boleh dapatkan testimoni-testimoni bagi kesemua peringkat umur pengguna YOUTH skincare di sini:
    Sedikit info tentang latar belakang syarikat Shaklee yang mengeluarkan produk YOUTH skincare ini. Syarikat Shaklee sudah beroperasi lebih 60 tahun sejak 1956 lagi, dengan tagline Shaklee iaitu Safe, Proven, Guaranteed membuktikan Shaklee tidak akan mengeluarkan produk yang memudaratkan kesihatan penggunanya.

    Skincare Organik Terbaik Malaysia 2018


    Luv,
    Brigett Rusx.
    Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
    Facebook: Brigett Rusx
    Instagram: @cikanggurdotcom

    ***

    Untuk pembelian YOUTH skincare ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.


    Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan YOUTH skincare yang lebih berkesan.

    5 Langkah Mudah Untuk Memperbaharui Dan Mengekalkan Kecantikan Kulit Wanita Berusia 30an Hingga 40an

    Pada usia 30an hingga 40an ini antara kulit wanita akan kehilangan collagen, mula timbul kedut-kedut di bahagian mata dan mulut serta terjadinya pembentukan jeragat. Kalau kita tidak buat penjagaan awal kulit kita pada usia kita 20an, maka kita terpaksa untuk memulihkan dan memperbaharui kulit kita ini bila usia kita mencecah 30an-40an.


    Jangan risau, dalam entri hari ini saya akan kongsikan tips mudah untuk penjagaan kulit bagi wanita berusia 30an-40an.

    5 LANGKAH MUDAH UNTUK MEMPERBAHARUI DAN MENGEKALKAN KECANTIKAN KULIT WANITA 30AN HINGGA 40AN


    Langkah 1:  Guna Luminous Gel Oil Cleanser

    • Pencuci muka ini bertindak untuk membersih, menghalus dan menyediakan kulit kita lebih lembut dan menjadikan wajah lebih berseri.


    Langkah 2: Apply Perfecting Skin Toner

    • Toner ini bantu untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi pada kulit kita.


    Langkah 3: Sapu YOUTH Activating Serum pada muka

    • Menjana dan memperbaharui kulit pada peringkat sel dan menjadikan kulit lebih berseri dan nampak lebih muda.


    Langkah 4: Guna Age Defense Moisturizer - SPF50

    • Untuk melindungi, menyuburkan dan melembapkan kulit dan dalam masa yang sama meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.


    Langkah 5: Apply Advanced Renewal Night Cream - Light/Rich

    • Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit nampak lebih muda, lebih halus dan lebih berseri.



    Bila kita sedar kulit semakin berkedut, semakin hilang seri, semakin kusam, semakin berjeragat.. cepat-cepat ambil langkah untuk atasi masalah ini. YOUTH skincare adalah skincare 100% vegan dan semulajadi. 2/3 daripada wanita yang menggunakan YOUTH skincare ini, kulit mereka jadi 10 tahun lebih muda dari usia sebenar mereka. Jangan ragu-ragu dengan YOUTH skincare, sebab YOUTH skincare ini terbukti secara klinikal tanpa kompromi.

    TESTIMONI PENGGUNA YOUTH SKINCARE BERUSIA 30AN HINGGA 40AN







    Luv,
    Brigett Rusx.
    Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
    Facebook: Brigett Rusx
    Instagram: @cikanggurdotcom

    ***

    Untuk pembelian YOUTH skincare ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.


    Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan YOUTH skincare yang lebih berkesan.