Sumber Protein Yang Membantu Ibu Hamil Cegah Masalah Anemia

Di zaman sekarang ni, ramai wanita yang bekerjaya. Dalam fasa kehamilan pun ibu sibuk dengan kerjaya masing-masing. Agak mustahil untuk ibu yang sedang hamil amalkan pemakanan sihat sebab semua pun kena siapkan cepat-cepat kan. Memanglah si ibu banyak ambil makanan segera bagi menjimatkan masa. Tidak hairanlah ramai ibu hamil ada masalah anemia.


Untuk mengatasi masalah ini, kita boleh amalkan sumber protein yang berkualiti dari pemakanan. Cuma amalkan ESP Protein saja, ibu hamil boleh jimat masa. Bancuh saja ESP Protein tidak kira pada waktu sarapan sebelum pergi kerja atau semasa makan tengah hari di office. ESP Protein merupakan sumber terbaik dengan membekalkan 9 amino asid yang badan kita tidak dapat hasilkan. Diperbuat dari sumber kacang soya yang bebas dari suntikan. Lagi best.. ESP Protein ni membantu dalam menangani masalah hormon tidak stabil. Tau la ibu hamil ni hormon tidak stabil, emosi pun ikut tidak stabil.


Tahukah anda?

Protein membentuk sebahagian besar dalam sel kita termasuklah sebagai enzim dan pigment respirator. Protein terbentuk daripada cantuman unit asas iaitu asid amino. 

Hemoglobin merupakan molekul protein yang bergabung dengan oksigen dan karbon dioksida yang ada dalam sel darah merah kita. Tu sebab sangat penting ibu hamil mengambil protein untuk meningkatkan paras sel darah merah untuk mencegah masalah anemia. 

Antara sumber protein adalah:
  • Ikan
  • Susu
  • Daging
  • Kekacang (kacang tanah dan kacang soya)
  • Putih Telur

1 serving ESP Protein membekalkan 14 gram protein, 8 gram karbohidrate dan 500mg kalsium.. sama macam kita makan 4 biji telur, 12 gelas susu atau 2 kilo daging merah. Yang lagi best, ESP Protein ni bebas kolestrol dan mengandungi Glisemik Indek yang rendah dan selamat diambil oleh mereka yang ada masalah kencing manis.

Hah! Kalau ibu hamil ada masalah anemia dan kandungan gula tinggi, ESP Protein la yang paling selamat untuk diamalkan sepanjang tempoh kehamilan. Saya suka minum ESP blend dengan pisang. Rasa kenyang lebih lama tapi badan kekal bertenaga. Badan tidak rasa lemas walaupun kenyang. Best! Boleh tengok resepi ringkas ESP Protein blend dengan pisang. Mudah saja. Tidak sampai 3 minit boleh siap sarapan atau lunch kita ni.Semoga bermanfaat. xx

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom