Set Medium Ibu Hamil Shaklee Bantu Atasi Masalah Anemia

Anemia adalah antara perkara yang sering dialami oleh ibu hamil. Ia boleh diatasi dan juga boleh membawa masalah besar bila tidak dirawat secepat mungkin. Dengan mengamalkan pemakanan sihat dan mengambil makanan tambahan yang selamat, masalah anemia boleh diatasi dengan mudah.

Punca anemia adalah apabila ibu hamil tidak mempunyai zat besi yang mencukupi atau bacaan darah merah rendah dari 11 g/dl. Bila zat besi kurang dalam darah, makan badan ibu hamil juga akan kurang menerima oksigen. Tu sebab ibu hamil yang ada masalah anemia mudah rasa letih.

Selain mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran yang kaya dengan zat besi, ibu hamil juga boleh mengamalkan makanan tambahan iaitu dengan mengambil supplemen. Macam kawan saya seorang ni, dia tidak suka ambil buah-buahan apa lagi sayuran, beliau memilih untuk mengamalkan supplemen bagi mengatasi masalah anemianya.

Syukur, bacaan darah beliau ketika melahirkan bayi adalah 12 g/dl. Badan rasa lebih bertenaga walaupun selepas melahirkan bayi. Memang sangat berkesan dan boleh elakkan masalah tumpah darah sewaktu bersalin. Kawan saya ni cuma amalkan Set Medium Ibu Hamil Shaklee saja diiringi juga dengan pemakanan sihat.

Set Medium Ibu Hamil Shaklee.

ESP -

Vita-Lea Iron Formula -

B-Complex -

Ostematrix -