Kenapa Ibu Hamil Yang Ada Masalah Anemia Perlu Ambil Vitamin C Shaklee?

Vitamin C Shaklee bukan Vitamin C macam yang kita jumpa di kedai-kedai biasa. Ramai yang salah faham dengan konsep pengambilan Vitamin C. Kononnya, semakin besar kandungan Vitamin C, semakin bagus untuk badan. Contohnya, lebih ramai orang pilih Vitamin C yang mengandungi 1000mg berbanding yang mengandungi 500mg.



1 tablet Vitamin C Shaklee cuma ada 500mg tetapi Vitamin C Shaklee mempunyai matrixnya sendiri. Vitamin C Shaklee dicipta dengan sistem pelepasan berperingkat yang mana Vitamin C ini melepaskan 100mg setiap jam selama 5 jam. Jadi bila kita makan Vitamin C Shaklee ni, ia akan kekal dalam badan kita selama 5 jam. 

Vitamin C ni kan vitamin larut air. Tidaklah kita makan sekarang, minum air 10 minit kemudian lepas tu semua Vitamin C keluar melalui air kencing. Bukankah sayang tu? Walaupun Vitamin C yang 1000mg pun kalau tiada sistem pelepasan, ia seumpama kita makan Vitamin C tanpa mendapat manfaat Vitamin C itu. 


Tu sebab saya lebih suka makan Vitamin C Shaklee ni. Selain ia bantu memaksimumkan penyerapan nutrisi ke dalam badan sepanjang saya mengandung. Tau ka para ibu? Salah satu masalah anemia berlaku disebabkan badan tu susah sangat nak serap zat besi dari makanan yang kita ambil.

Vitamin C Shaklee ini juga juga bantu meningkatkan imun sistem. Biasalah kalau ibu mengandung ni senang sakit kan. Tapi dengan pengambilan Vitamin C Shaklee secara konsisten, memang susah sangat nak sakit


Ibu mengandung kalau gosok gigi mesti gusi berdarah. Tu tandanya imun semakin lemah. Kita pun tidak mau badan kita tidak dapat lawan macam-macam penyakit sepanjang fasa kehamilan, takut nanti bagi kesan dengan bayi. Wahh!! Tiada ibu yang mahu kandungannya tidak sihat tau. Bila ambil Vitamin C, gusi memang tidak pernah berdarah lagi bila gosok gigi.

Lagi best bila kulit pun makin glowinggggg!! Suami pun puji muka tidak lagi teruk berjerawat. hehe! Kembang mak tau. Dengan Set Lengkap Ibu Hamil Shaklee ni, saya amalkan sepanjang fasa kehamilan. Memang bayi selepas lahir pun jarang sangat sakit. Sampai sekarang anak kedua saya berusia 3 tahun, memang jarang sangat sakit. Kalau demam pun, satu malam ja. Besok dia terus sihat. Syukur jumpa Set Lengkap Ibu Hamil Shaklee ni.

Semoga perkongsian ini bermanfaat. xx

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom

***


Untuk pembelian SET KEHAMILAN ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.



Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan SET KEHAMILAN yang lebih berkesan.