Surirumah Kongsikan Cara Mudah Untuk Bayar Hutang PTPTN RM1000 Sebulan

Saya cuma seorang surirumah yang jalankan perniagaan kecil-kecilan dari rumah. Saya mempunyai 2 orang anak lelaki yang berusia 4 tahun dan 3 tahun. Memang mencabar menjalankan perniagaan dari rumah sambil jaga anak-anak. Syukur Tuhan kurniakan saya cahaya mata yang tidak cerewet dan mudah diurus.

Saya mula berniaga sejak 2015. Sekarang sudah masuk 3 tahun saya menjalankan perniagaan drosphip ni. Memang banyak sudah yang saya nikmati dari perniagaan dropship Shaklee. Selain dapat income 4 angka setiap bulan, saya juga dapat car bonus dan percutian percuma. Best juga surirumah dapat bercuti percuma sekali sekala.

Sekarang saya sedang langsaikan hutang PTPTN. Sebab saya mampu, saya bayar RM1000 sebulan. Baru dapat habiskan cepat sebab saya bercadang mahu beli rumah selepas habis bayar PTPTN. Saya berbesar hati mahu bantu surirumah yang ada hutang PTPTN ni.



3 Cara Mudah Untuk Mulakan Langkah Langsaikan Hutang PTPTN:

1. Mulakan Bisness Dropship dari Rumah.

Saya pilih bisness dropship sebab yurannya yang sangat rendah. Kurang risiko dan tidak banyak belanja untuk marketing. Saya buat bisness dropship Shaklee. Yuran cuma RM65 saja.



2. Cuma Kena Rajin Promote

Saya mulakan bisness ni pun selepas saya dapat kesan positif dari produk Shaklee. Saya cuma kongsikan Shaklee Effect, dan bantu orang-orang yang ada masalah kesihatan sama macam saya.

Shaklee ada pelbagai produk, termasuklah:
  • Vitamin
  • Set Skincare
  • Set Penjagaan Rambut
  • Set Penjagaan Rumah
  • Jug Penapis Air Tanpa Wayar



3. Urus Kewangan Dengan Bijak.

Walaupun kita surirumah, tapi kitalah yang paling cenderung buat online shopping kan? Kena tahan nafsu membeli tau. Bila kita dapat untung dari bisness kita, cuba urus kewangan dengan bijak. Bahagikan berapa % yang perlu kita agihkan untuk bayar hutang PTPTN, berapa % untuk simpanan dan berapa % untuk keperluan anak-anak serta untuk memenuhkan kehendak kita.

Saya jenis yang tidak suka membeli. Cuma suka window shopping saja. Hehe.. Kadang-kadang tu melawat shoppee juga tapi tidak membeli.

Setiap surirumah pun ada impian. Tapi demi anak-anak kita sanggup lepaskan impian kita. Orang cakap sayang ada ijazah, sayang ada diploma tapi akhirnya jadi surirumah. Sebenarnya itu cuma pandangan orang lain, kita tahu kita buat pilihan yang terbaik. Tapi sekarang surirumah pun boleh jana income 4-5-6 angka dari rumah sahaja, yang penting kesungguhan untuk mencapai impian biarpun dari rumah. Tiada yang mustahil dalam hidup ini kecuali kita terlalu rendahkan kebolehan diri sendiri. Kami buka intake


More tips di Brielle Academy. Sekarang kami buka intake untuk business partner baru. Untuk sertai team kami boleh hubungi kami di http://brielleacademy.wasap.my.


Luv,
Brigett Rusx.
Mentor Shaklee Malaysia Sejak 2015.
Car Bonus Achiever
Shaklee Free Trip Qualifier
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom