Petua Sempurnakan Puasa Pertama Kali Si Manja

Bila kanak-kanak mula berpuasa pada kali pertama, hari kedua dan ketiga merupakan hari yang amat sukar bagi mereka untuk teruskan puasa. Dari segi nutrisi, ibubapa boleh ikuti langkah-langkah yang Brigett akan kongsikan ini agar dapat membantu memudahkan perjalanan berpuasa si manja.

petua-sempurnakan-puasa-pertama-kali-si-manja

Untuk sahur, ibubapa boleh berikan si manja sumber makanan yang boleh memberi tenaga kepada si manja sepanjang hari. Seperti susu dan telur. Segelas Meal Shakes yang mengandungi vitamin dan mineral perlu ini mampu memastikan anak-anak merasa kenyang lebih lama. 

Minuman berkhasiat untuk memastikan si manja kurang rasa dahaga, bolehlah ibubapa berikan mereka Performance Drink. Jangan lupa sertakan buah-buahan dan sayur-sayuran sebagai sumber serat penting. Bila Brigett bagi anak Brigett minum Meal Shakes, Brigett sudah blend dengan buah pisang. Anak Brigett sangat suka.

Untuk iftar galakkan si manja makan makanan berkhasiat. Beri air dan kurma adalah cara berbuka puasa yang paling mudah. Masak sup dan stew yang kaya dengan mineral dan garam. 1 gelas Meal Shakes untuk beri si manja rasa lebih lega pada perut mereka selepas seharian berpuasa dan Meal Shakes juga membantu menghalang si manja untuk makan sehingga terlalu kenyang.

KENAPA MEAL SHAKES ADALAH SUMBER MAKANAN TAMBAHAN TERBAIK BAGI SI MANJA YANG BARU BELAJAR BERPUASA?


petua-sempurnakan-puasa-pertama-kali-si-manja

Meal Shakes yang kaya dengan serat dan vitamin ini mampu menjaga kesihatan dan memberi tenaga si manja sepanjang hari semasa berpuasa.

Manfaat Meal Shakes:
  • Sumber serat, protein, kalsium dan zink terbaik untuk pertumbuhan dan perkembangan si manja.
  • Membantu mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama sepanjang si manja berpuasa.
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan remaja yang aktif.
  • Rasa yang sedap apabila ditambah dengan sup berkrim dan aiskrim.
  • Rasa manis semulajadi ini, ibubapa pun pasti akan menyukainya.
Cuba berikan si manja sumber makanan tambahan pada kali pertama mereka belajar untuk berpuasa. Pasti ibubapa akan lebih mudah untuk mendidik anak-anak belajar berpuasa.

***

Untuk pembelian Set Puasa Kanak-Kanak ini boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Set Puasa Kanak-Kanak yang lebih berkesan.

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom