Pertama Kali Malaysia Tukar Kerajaan Selepas 61 Tahun Merdeka

Sebenarnya saya pertama kali mengundi masa PRU14 ni. Saya dan husband mengundi untuk DUN yang berbeza tapi dalam Parlimen yang sama. Pagi tu husband pergi mengundi dulu sementara saya jaga anak-anak di rumah, petang tu pula giliran saya pergi mengundi dan suami jaga anak-anak di rumah. Tiada alasan tidak pergi mengundi biarpun ada anak kecil. Ramai jak saya tengok ibu-ibu datang mengundi siap bawa anak kecil.


Malam tu semua duduk depan tv sebab mau tahu keputusan. Tidak sangka pula rasa macam family day terus. Syukur diberi peluang berkumpul dengan family semasa PRU14 ni. Sanggup kami tunggu sampai jam 3 pagi sebab keputusan di Sabah belum keluar lagi. Bila besok bangun, kerajaan negara sudah bertukar.

Pembangkang menang lebih 100 kerusi. Maka kerajaan di Malaysia bertukar kepada pembangkang. Tahniah kepada Perdana Menteri Ke-7 Malaysia Tun Dr Mahathir Mohammad. Terasa juga kami 2 kali di bawah pemerintahan Tun.


Sedih juga saya tengok Tun yang sudah berusia 93 tahun ni berjuang untuk negara kita yang hampir musnah dan berhutang hampir 1 trillion. Sampai hati kita menyusahkan Tun yang sudah berusia 93 tahun ni. Haih..

Apa pun kita doakan semoga kerja-kerja menteri kita dipermudahkan untuk Malaysia menjadi negara yang lebih baik lagi selepas ini.


Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom