Petua Keringkan Cacar Air Anak Dalam Masa 6 Hari

Cacar air atau chicken pox ini akan menyerang badan kita sekali atau dua kali sepanjang hayat kita. Ada yang diserang semasa kecil, ada juga yang diserang pada usia dewasa. Baru-baru ini anak Brigett yang pertama kena cacar air. Mula-mula tu panik juga Brigett nampak ada biji-biji merah berair timbul atas badan Ryo. Masa tu juga Brigett minta husband hantar Ryo pegi klinik untuk kepastian dan memang Ryo kena serang cacar air.


Doktor cuma bagi ubat demam, ubat batuk dan ubat sapu. Selepas Ryo balik dari klinik, Brigett terus mandikan Ryo dengan air suam dan guna set mandian Baby Shaklee. Lepas mandi sapukan dengan Herbal Blend Cream seluruh badan Ryo. Bila demam Ryo naik, Brigett bagi ubat demam dan ubat batuk sekali. Ubat sapu tu Brigett guna sebelah malam saja. Tapi bila nampak cacar Ryo tambah lebih merah menyalah, Brigett stop pakaikan Ryo ubat sapu dan terus konsisten dengan Herbal Blend Cream.


Untuk suplemen Ryo pula, Brigett bancuh MealShake dan Nutriferon dengan susu formula.  Bagi 2 kali sehari. OmegaGuard pula Brigett cuma bagi sekali sehari saja. Memang nampak sangat perubahan pada cacar Ryo. Masuk hari kedua selepas Ryo kena cacar, cacar dia tu ada yang sudah kering ada yang masih berair. Brigett teruskan saja dan pada hari ke-6, cacar Ryo semuanya sudah kering sepenuhnya. Pada hari ke-9 kebanyakan kudis cacar Ryo sudah sembuh sepenuhnya. Cuma tinggal parut lagi. Syukurlah cacar Ryo tidak terlalu teruk, cepat juga sembuh. Demam dan batuk pun tidak teruk masa kena serang cacar. Bersyukur sangat-sangat dengan produk Shaklee yang banyak membantu Ryo kena cacar. Brigett pun tidaklah teruk sangat menjaga Ryo masa tu. Tiada pun Brigett terpaksa tidak tidur sebab mau tengok demam Ryo naik ka tidak. Semua pun smooth ja.

Artikel berkaitan:

Untuk pembelian Set Cacar Kanak-Kanak boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan Set Cacar Kanak-Kanak yang lebih berkesan.

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom