5 Punca dan Cara Mengatasi Masalah Tumit Kaki Pecah Dalam Masa 4 Hari

Masalah tumit kaki pecah ini adalah masalah yang biasa kita dengar. Ada sesetengah orang akan merasa rendah diri dengan masalah tumit kaki pecah ni. Mereka akan mula menyembunyikan tumit mereka dan tidak yakin pakai sandal yang menampakkan tumit mereka. Dalam entri hari ini Brigett akan kongsikan punca dan cara mengatasi masalah tumit pecah hanya dalam masa 4 hari.

5-punca-dan-cara-mengatasi-masalah-tumit-kaki-pecah-dalam-masa-4-hari

5 PUNCA TUMIT KAKI PECAH


Secara umumnya ini antara punca tumit kaki kita pecah:
 1. Obesiti. Oleh sebab kaki kita tidak dapat menampung berat badan bahagian atas, maka terjadinya masalah tumit kaki pecah dan merekah ini. Selain itu, wanita mengandung yang mengalami ketidakstabilan hormon dan berat badan meningkat secara mendadak juga merupakan salah satu punca masalah tumit kaki pecah.
 2. Pengambilan air yang kurang. Bila kita kurang minum air, kulit kita akan menjadi kering, bersisik dan menjadi keras. Akhirnya, diikuti dengan rekahan pada kulit.
 3. Keadaan persekitaran yang lembab. Bila kita sentiasa berada di tempat yang lembab tidak semestinya kulit kita akan ikut lembab. Lagi-lagi bila kulit kita sering kali terdedah dengan air akan menyebabkan kulit kita akhirnya menjadi kasar dan kering.
 4. Tidak menggunakan stokin bila berkasut. Terutama bila kita pergi bersukan dan tidak menggunakan stokin. Ini juga salah satu puncah tumit kaki cepat pecah.
 5. Faktor genetik juga penyumbang masalah ini. Bila keluarga kita memang jenis yang berkulit kering, memang mudah kita mengalami masalah tumit kaki pecah.

CARA MENGATASI TUMIT KAKI PECAH DALAM MASA 4 HARI

Untuk mengatasi masalah tumit kaki pecah ni, kita hanya perlu mengamalkan nutrisi yang boleh membantu dalam penghasilan sel baru dan yang mampu melembabkan kulit kita. 

Amalkan protein untuk sentiasa memperbaharui sel-sel mati. Termasuklah collagen. Ambil juga omega-6 sebab omega-6 bantu melembabkan kulit kita dari dalam. Jangan lupa juga Vitamin C yang melindungi sel kita. 

Bila sel sudah diperbaharui dan mempunyai kelembaban, kita kena lindungi sel-sel baik ni. Untuk penjagaan luaran pula, boleh apply krim yang sudah terbukti membantu mengatasi masalah ini. Bila pilih produk, pilihlah yang sudah terbukti berkesan, selamat dan tidak mengandungi bahan-bahan kimia terlarang.

5-punca-dan-cara-mengatasi-masalah-tumit-kaki-pecah-dalam-masa-4-hari
feedback positif tentang tumit kaki pecah.

Testimoni ni dari salah satu downline Brigett. Malam-malam dia chat Brigett bagitau pasal good news ni. Mula-mula downline Brigett ni ada ekzema. Makan suplemen Shaklee disebabkan oleh ekzema. Tapi lama kelamaan, banyak kesan positif dia dapat selepas amalkan produk Shaklee termasuklah tumit kaki yang pecah boleh hilang selepas 4 hari. Dia cuma mengamalkan protein, omega-6, vitamin C dan selalu sapukan krim herbal blend.

5-punca-dan-cara-mengatasi-masalah-tumit-kaki-pecah-dalam-masa-4-hari
krim serbaguna yang sangat berkesan dan murah.
Manfaat Herbal Blend cream.
 • Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah.
 • Menyelesaikan masalah kulit gatal.
 • Menghilangkan parut termasuk parut campak dan cacar air.
 • Memberi kelegaan semasa demam dan senguggut.
 • Menghilangkan ruam pada kulit bayi.
 • Krim harian untuk mencegah kulit kering.

5-punca-dan-cara-mengatasi-masalah-tumit-kaki-pecah-dalam-masa-4-hari
Set radiant yang membantu mencantikkan dalaman dan luaran kita.

Manfaat Set Radiant.
 • ESP Protein. Memperbaharui sel rosak atau sel mati dengan yang baru. Bertindak sebagai batu bata kepada tisu kita.
 • Collagen Powder. Menjaga keanjalan dan kelembutan kulit. Bertindak sebagai gam gajah untuk batu bata tisu kita.
 • GLA Complex. Omega-6 yang memberi kelembaban kepada kulit kita dari dalam.
 • Vitamin C. Melindungi sel-sel yang sudah diperbaharui. Bertindak sebagai agen antioksidan yang menghalang radikal bebas dari merosakkan sel.

*****

Untuk pembelian set untuk masalah tumit pecah boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan set untuk masalah tumit pecah yang lebih berkesan.

*****

Luv,
Brigett Rusx.
Your Trusted Shaklee Agent Since 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom