5 Cara Mengubati Alergik Teruk Dengan Sapuan Bahan-Bahan Semulajadi

Pernah dengar tak mereka yang kena alergik selepas berjarum pun alergik tidak hilang? Alergik ni biasanya hanya orang yang mempunyai daya tahan yang sensetif saja mudah kena. Bagi orang biasa, kena habuk atau makan makanan laut tidak membawa apa-apa masalah. Tapi bagi mereka yang ada alergik, keadaan berhabuk dan makanan laut ini boleh memudaratkan kesihatan mereka.

Bersin yang melampau, rasa gatal yang melampau, ruam atau berlaku keradangan pada kulit antara tindakbalas alergik. Lagi teruk pesakit boleh diserang asma, susah bernafas dan kematian. Itu sebab alergik ni kita tidak boleh pandang ringan.

5-cara-mengubati-alergik-teruk-dengan-sapuan-bahan-bahan-semulajadi

5 CARA MENGUBATI ALERGIK TERUK DENGAN SAPUAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI


Ada beberapa cara untuk mengubati alergik secara semulajadi. Antara bahan yang boleh mengubati alergik adalah:


1. Minyak Kelapa. 

Sangat efektif untuk atasi masalah kulit gatal. Termasuk juga untuk mengubati gatal-gatal pada celah jari tangan dan kaki. Minyak kelapa mengandungi antiseptik dan mampu bertindak sebagai pelembab untuk menghilangkan masalah kulit kering.

2. Minyak Zaitun

5-cara-mengubati-alergik-teruk-dengan-sapuan-bahan-bahan-semulajadi

Sama seperti minyak kelapa di mana ia boleh mengubati gatal-gatal pada celah jari dan kaki. Minyak zaitun bukan saja mengandungi antiseptik, tapi juga mengandungi Vitamin E yang bertindak untuk memberi kelembaban pada kulit.

3. Lidah Buaya

Lidah buaya memang sangat popular untuk masalah kulit. Ambil getah lidah buaya dan jadikan ia mask pada bahagian alergik. Selepas 10 minit bilas dengan air sejuk.

4. Mentega

Sapu mentega pada bahagian alergik dan bilas dengan air suam dan lap sampai kering. Mentega mampu memberi kelembaban dan mengatasi masalah kulit kering.

5. Herbal Blend Cream

5-cara-mengubati-alergik-teruk-dengan-sapuan-bahan-bahan-semulajadi

Herbal Blend cream ini diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan. Bila sapu pada kulit, kulit rasa dingin, bermentol dan tidak berminyak. Antara herba yang terkandung dalam Herbal Blend adalah:
  • Sage Leaf - Merawat masalah jangkitan kulit gigitan serangga.
  • Horse chestnut Seed - Merawat alergik pada kulit serta ekzema.
  • Yarrow - Menyembuhkan luka, selesema dan demam.
  • Rosemary - Musuh kepada serangga, nyamuk, lalat, ulat dan kumbang.
  • Chamomilla recutita - Untuk kulit sensetif, mengurangkan kemerahan kulit, menenangkan dan meredakan keradangan.

TESTIMONI PENGGUNA HERBAL BLEND CREAM UNTUK MASALAH ALERGIK

5-cara-mengubati-alergik-teruk-dengan-sapuan-bahan-bahan-semulajadi

Hari ini dapat berita baik dari customer yang mengalami masalah alergik teruk. Seluruh badan keluar alergik termasuklah muka. Selepas dapatkan suntikan alergik, malangnya alergik masih tidak hilang. Akhirnya customer ni ambil ikhtiar lain. Mula-mula pun tidak yakin dengan krim Herbal Blend ni, tapi bila beli dan cuba. Alergik mula surut. Customer pun sangat berpuas hati. Gembiranya dapat bawa customer keluar dari kesengsaraan alergik ni.


Untuk pembelian set untuk masalah tumit pecah boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my. Jika anda berminat untuk membuat pembelian secara online dengan menggunakan credit/debit card boleh klik link esell di bawah ini.

Selepas pembelian sila hubungi saya di 012 889 5717 atau direct whatsapp di http://brigettrusx.wasap.my untuk dapatkan cara penggunaan set untuk masalah tumit pecah yang lebih berkesan.

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia Sejak 2013.
Facebook: Brigett Rusx
Instagram: @cikanggurdotcom