3 Cara Mudah Untuk Surirumah Jana Extra Income

Kebanyakan surirumah ni susah untuk ada simpanan sendiri sebab kebanyakan surirumah ditanggung sepenuhnya oleh sang suami. Tapi zaman sudah berubah, sekarang ramai surirumah yang mampu jana extra income sehingga RM10,000 sebulan tanpa modal sambil menjaga anak di rumah. Brigett ingin kongsikan 3 cara mudah untuk surirumah menjana extra income tanpa perlu meninggalkan tanggungjawab sebagai seorang isteri dan ibu.

1. Cari Bisness Tanpa Modal


Brigett mula bisness Shaklee ini dengan yuran keahlian RM65. Masa tu belum ada GST lagi. Sekarang yuran keahlian Shaklee RM68.90 selepas GST. Tapi good news dalam bisness Shaklee ni, kita boleh saja mulakan bisness tanpa modal. Jadi seorang ibu ni kena bijak. Kita ambil peluang bila kita dapat peluang. Dalam bisness Shaklee, jika kita kumpul order sehingga RM700 kita boleh dapat keahlian percuma.

Bukankah itu berita baik buat kita surirumah yang tiada pendapatan? Bina bisness yang bagi peluang untuk bermula tanpa modal. Bila kita mulakan bisness tanpa modal, risiko pun zero. Best kan?

2. Bisness Flexible


Carilah bisness yang kita boleh buat sambil jaga anak. Selama 2 tahun Brigett mulakan bisness Shaklee ni, tidak pernah lagi Brigett gaji orang lain untuk jagakan anak. Bisness Shaklee sangat flexible sebab kita boleh menjual tanpa perlu meninggalkan anak-anak kita. Boleh saja kita close sale sambil susukan anak kita.

Lagi best tentang bisness Shaklee ni, kita cuma buat pesanan atas talian. Barang kita tu Shaklee yang akan tolong poskan. Sangat memudahkan kerja kita. Tidak perlu keluar rumah lagi untuk poskan barang. Keselamatan kita terjamin, keselamatan anak-anak terjamin. Lagipun bila kita order barang terus melalui Shaklee, barang-barang kita tu ada insurance. Mana nak cari bisness macam ni.



3. Berbisness Biar Bermentor


Bila kita mulakan bisness, carilah mentor yang berpengalaman dalam bisness yang kita mulakan tu. Bukan pada pangkatnya tapi pada apa yang kita nampak. Tanya dengan diri kita sendiri, betulkah mentor ni boleh guide kita dalam bisness ni? Betulkan mentor ni boleh bawa saya berjaya bersama-sama? Biarlah kita bermentorkan mentor yang tidak kedekut ilmu.

Yang paling penting, biarlah kita bermentorkan mentor yang terbukti mampu bantu kita untuk berjaya. Carilah mentor yang memang sudah membantu ramai anak didiknya berjaya dalam bisness yang diceburi. Sebab bila kita bisness tanpa mentor, memang mudah untuk kita sesat. Dalam bisness ni kita kena kurangkan risiko, bukan menambah risiko.

Cukuplah 3 cara ini saja Brigett kongsikan dalam entri hari ini. Lain kali Brigett kongsikan lagi cara-cara mudah untuk surirumah bina bisness tanpa perlu meninggalkan rumah. Untuk dapatkan peluang menjana extra income, boleh hubungi Brigett terus di http://brielleacademy.wasap.my atau call/sms Brigett di 012 889 5717.

Luv,
Coordinator Brigett Rusx.
Mentor Shaklee Sejak 2015.