Tips Hilangkan Jeragat Dalam Tempoh Sebulan Bagi Wanita Berusia 50an

Selain daripada masalah jerawat, masalah jeragat juga antara masalah kulit yang paling ditakuti oleh para wanita. Banyak punca jeragat ni boleh berlaku. Termasuklah kesan daripada sinaran UV yang boleh menyebabkan kita diserang penyakit kulit. Brigett ada kongsikan 3 Punca Jeragat Yang Mempercepatkan Penuaan dalam entri ini.


CARA UNTUK MENGATASI MASALAH JERAGAT


1. Antiokisdan



Antioksidan bertindak untuk melawan radikal bebas yang merosakkan kulit dan menyebabkan terjadikan pembentukkan jeragat. Dengan mengamalkan makanan yang kaya dengan antioksidan, kita boleh mencegah pembentukan jeragat pada kulit kita.

2. Stabilkan Hormon



Hormon tidak stabil juga antara punca terjadinya jeragat. Bila hormon tidak stabil, kesihatan kulit akan mula menjadi lemah dan akhirnya akan menjejaskan kulit kita.

Ibu yang merancang akan mengambil ubat perancang dan ubat perancang juga salah satu kemunculan jeragat. Itu sebab ramai ibu-ibu yang mengalami masalah jeragat. Untuk hilangkan jeragat, kita kena stabilkan hormon. Untuk stabilkan hormon, kita boleh amalkan makanan tambahan yang membantu untuk stabilkan hormon kita.

3. Top Up Collagen


Bila usia kita semakin meningkat, collagen dalam badan kita juga akan semakin berkurang. Bila collagen dalam badan berkurang, ini bermakna masalah kulit seperti kedutan, jeragat dan hilang keanjalan akan mula menyerang kulit kita.

Jalan terbaik untuk kembalikan keanjalan dan hilangkan jeragat adalah dengan mengambil collagen dari sumber makanan.


4. Penggunaan Set Penjagaan Kulit Yang Membantu Menghilangkan Jeragat



Pilih set penjagaan kulit yang terbukti berkesan dan selamat secara klinikal. Serta pilih set penjagaan kulit yang diperbuat daripada tumbuhan 100%. Jangan kerana set penjagaan kulit itu murah, kita sanggup beli sehingga boleh merosakkan kulit kita selamanya.


TESTIMONI PENGGUNA SET PENJAGAAN KULIT YOUTH BERUSIA 50an.




Master Rozyta antara pengguna set penjagaan kulit YOUTH yang terawal. Beliau berusia 50an. Kita boleh lihat dalam gambar beliau yang mana jeragat dan kedutan pada wajah beliau semakin berkurangan begitu juga dengan tona kulit beliau, semakin cerah.

Mesti anda tertanya-tanya apakah set penjagaan kulit YOUTH ini kan? Brigett ada kongsikan sedikit tentang YOUTH dalam entri ini "YOUTH Advanced Anti-Aging Regimen Skincare".

Di sini ada beberapa lagi testimoni pengguna set penjagaan kulit YOUTH untuk masalah jeragat.





Untuk pembelian boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau whatsapp terus ke http://brigettrusx.wasap.my atau klik link di bawah untuk pembelian menggunakan card credit/debit card.


Selepas pembelian sila hubungi saya 012 889 5717 untuk mendapatkan jadual makan untuk Set Kecantikan dan cara betul penggunaan skin care YOUTH.

Luv,
Brigett Rusx.
Pengedar Bebas Shaklee Malaysia.
Trusted Seller Since 2015.

5 Bahan Rumah Untuk Merawat Parut Jerawat

Bila dengar saja parut jerawat, semua orang pun rasa takut kan? Apa lagi kalau kulit sudah rosak disebabkan parut jerawat ni. Ada beberapa jenis parut jerawat yang kita perlu tahu. Tapi jangan risau, kita boleh rawat masalah parut jerawat ini dengan hanya menggunakan bahan-bahan di rumah. Siapa sangka parut jerawat ini boleh dirawat tanpa perlu menggunakan laser.

5-bahan-rumah-untuk-merawat-parut-jerawat


1. Lidah Buaya (Aloe Vera)


Lidah buaya memang sangat popular dengan fungsinya yang boleh mencantikkan kulit. Bila sebut saja pasal masalah jerawat atau parut jerawat mesti orang akan suggest lidah buaya. Lidah buaya yang bersifat lembut ini berfungsi untuk menghilangkan parut jerawat secara beransur-ansur.

Mama saya pun pernah bagitau, beliau sapu lidah buaya di muka bapa untuk kurangkan parut jerawat dan memang berkesan. Cuma parut tu tidaklah hilang 100%.

5-bahan-rumah-untuk-merawat-parut-jerawat

2. Baking Soda


Baking soda juga dikenali sebagai natrium bikarbonat. Kalau ibu-ibu yang biasa buat kek ni mesti ada baking soda dalam dapur kan. Baking soda juga merupakan bahan yang boleh menghilangkan parut jerawat.

5-bahan-rumah-untuk-merawat-parut-jerawat

Baking soda ni masuk dalam pori kita dan akan membersihkannya untuk menghalang jerawat baru naik. Pastikan guna moisturizer selepas cuci muka tau sebab baking soda buat kulit kita kering.

3. Bedak Sejuk


Hah! Siapa tidak tahu bedak sejuk yang sangat popular ni. Bedak sejuk digunakan secara tradisional untuk kesihatan kulit muka. Ia menyerap segala minyak dan mengosongkan pori yang mana antara punca utama jerawat terjadi.

5-bahan-rumah-untuk-merawat-parut-jerawat

4. Madu


Madu memang sangat dikenali sebagai raja segala makanan. Tapi di pasaran sekarang ini kebanyakan madu yang dijual adalah madu yang sudah diproses. Kebanyakannya khasiat perubatannya sudah hilang. Dapatkan madu asil untuk hasil yang lebih berkesan.

Brigett biasa campur Vitamin C dengan madu untuk dijadikan mask. Jerawat cepat kecut dan parut jerawat pun tidak sempat jadi tau. Best sangat.

5-bahan-rumah-untuk-merawat-parut-jerawat

5. Vitamin E

5-bahan-rumah-untuk-merawat-parut-jerawat

Cara paling mudah adalah mengalamkan Vitamin E untuk penjagaan kulit. Vitamin E memang berkesan untuk menghilangkan parut jerawat dengan lebih berkesan dan lebih cepat. Vitamin E lebih baik diambil dengan selenium kerana mereka ni memang bestfriend. Tidak boleh dipisahkan. Oleh itu, untuk memilih Vitamin E yang terbaik, pilihlah yang memang Vitamin E tersebut mengandungi selenium.

Brigett suka guna Vitamin E Shaklee untuk dijadikan mask. Sudah tersedia dalam bentuk capsule, tinggal koyakkan dan sapu atas muka. Boleh makan juga untuk kesihatan dalaman. Vitamin E Shaklee mengandungi selenium. Tidak perlu lagi kita ambil Vitamin E dan selenium berasingan.

5-bahan-rumah-untuk-merawat-parut-jerawat


Selain 5 bahan ni, boleh juga kita guna set penjagaan kulit yang 100% semulajadi dan berkesan untuk masalah parut jerawat ni. Ada customer Brigett guna set penjagaan kulit ni, parut jerawatnya hilang 80% selepas 14 hari. Dalam entri Brigett sebelum ini ada Brigett share "Petua Hilangkan Parut Jerawat Dalam Masa 14 Hari".

Luv,
Brigett Rusx
pengedar-shaklee-youth-seluruh-malaysia

Petua Hilangkan Parut Jerawat Dalam Masa 14 Hari

Siapa yang takut muka berlubang? Semua pun takut sebab bukan senang untuk hilangkan parut jerawat ni. Kalau masa kecil-kecil dulu muka berlubang ni mesti kena panggil muka kawah bulan. Tu part paling mengerikan bila orang mula bagi kita nama pelik-pelik. Haha! Kita tidak boleh biarkan parut jerawat ni bertapak lama-lama atas muka kita sebab bukan senang untuk hilangkan parut jerawat dan akhirnya ia menjadi jeragat.


Tapi jangan risau, dengan petua yang Brigett akan kongsikan kejap lagi pasti akan memberi anda harapan untuk masalah parut jerawat teruk ni.

Punca Parut Jerawat Susah Hilang


Kita tahu parut jerawat terjadi bila kita picit jerawat sehingga kulit muka kita menjadi luka dan akhirnya menjadi parut. Parut muka yang biasa kita lihat selepas mengalami masalah jerawat adalah parut yang mengalami kekurangan collagen dan tidak mampu menghasilkan tisu bagi memenuhi luka jerawat tersebut. Brigett ada kongsikan jenis-jenis parut jerawat dalam entri ini "3 Jenis Parut Yang Anda Perlu Tahu!".

petua-hilangkan-parut-jerawat-dalam-masa-14-hari

Cara Menghilangkan Parut Jerawat Dalam Masa 14 Hari


Untuk mengatasi masalah parut jerawat ini, kita kena utamakan dalaman kita dulu tumbuh menghasilkan tisu baru pada bahagian parut jerawat. Collagen dalam badan mula berkurang bila kita berusia 25 tahun ke atas. Selain collagen, kita kena top up juga protein. Protein merupakan komponen utama sel kita. 

Protein bertindak seperti batu bata dan collagen pula bertindak seperti gam gajah untuk mengukuhkan lagi sel-sel batu bata protein. Oleh itu, kita kena top up collagen dan protein ini melalui pemakanan kita. Untuk kesan lebih cepat, boleh amalkan makanan tambahan yang sudah terbukti berkesan dan selamat untuk diamalkan untuk jangkamasa panjang.

Selain itu, kita juga boleh menggunakan set penjagaan kulit yang mampu mempercepatkan proses penyembuhan parut jerawat ini. Siapa sangka dengan menggunakan set penjagaan kulit ini, parut jerawat dapat dikurangkan dengan cepat hanya dalam masa 14 hari. Set penjagaan kulit YOUTH ini baru saja dibawa masuk ke Malaysia awal tahun 2018 dan mendapat sambutan yang sangat hebat. 2 kali Shaklee restock dalam bulan yang sama, 2 kali juga stock habis dalam tempoh kurang dari 72 jam.

Boleh dapatkan maklumat lanjut tentang set penjagaan kulit YOUTH dalam entri ini "Set Penjagaan Kulit YOUTH".

petua-hilangkan-parut-jerawat-dalam-masa-14-hari
Inilah kesan bila amalkan protein dan collagen secara konsisten.


Testimoni Pengguna Set Penjagaan Kulit YOUTH Untuk Masalah Parut Jerawat


petua-hilangkan-parut-jerawat-dalam-masa-14-hari
Lubang parut tu semakin berkurang!

petua-hilangkan-parut-jerawat-dalam-masa-14-hari
Kesan menggunakan set penjagaan kulit YOUTH secara konsisten selama 14 hari.

petua-hilangkan-parut-jerawat-dalam-masa-14-hari
Parut jerawat lama semakin berkurang!

petua-hilangkan-parut-jerawat-dalam-masa-14-hari
Tak lama lagi pipi akan jadi segebu pipi bayi.

petua-hilangkan-parut-jerawat-dalam-masa-14-hari
Dengan YOUTH tidak mustahil untuk hilangkan parut jerawat lama dalam tempoh kurang dari 30 hari.


Memang set penjagaan kulit YOUTH ini sangat berkesan untuk masalah kulit teruk terutamanya seperti parut jerawat lama ni. Parut jerawat lama yang sudah menetap atas muka kita selama bertahun, tapi dengan YOUTH kita boleh hilangkan parut jerawat ini kurang dari sebulan. Kuncinya kena pakailah set penjagaan kulit YOUTH ini secara konsisten barulah kesan pun nampak dan lebih cepat parut jerawat dapat dihilangkan. Tidak lama lagi pipi sudah boleh jadi macam kulit bayi. Inilah sebab YOUTH di panggil YOUTH is Hope.

Set penjagaan kulit terbaharu dari Shaklee yang boleh menjadikan kulit kita 10 tahun lebih muda!

Tunggu apa lagi? Jom pulihkan masalah parut jerawat yang sukar dihilangkan dari muka anda. Lebih cepat kita bertindak, lebih cepat parut jerawat tu boleh dihilangkan.

Untuk pembelian boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau whatsapp terus ke http://brigettrusx.wasap.my atau klik link di bawah untuk pembelian menggunakan card credit/debit card.


Selepas pembelian sila hubungi saya 012 889 5717 untuk mendapatkan jadual makan untuk Set Kecantikan dan cara betul penggunaan skin care YOUTH.

Taman Buaya Tuaran, Sabah.

Cuti sekolah penggal pertama sudah bermula, saya dan suami mengambil kesempatan ini untuk membawa anak-anak pergi bercuti. Kali ini kami pilih Taman Buaya di Tuaran, Sabah sebagai destinasi kami. Kami bertolak dari rumah di Penampang ke Taman Buaya dalam jam 11 lebih. Singgah makan tengah hari di Wong Kok Restaurant dekat Penampang.

Taman Buaya Tuaran terletak 32KM dari pusat bandar. Kami bayar RM16 untuk satu tiket dewasa, memandangkan anak-anak masing-masing 4 dan 3 tahun jadi dorang masuk percuma ja. Paling last saya pegi Taman Buaya masa saya sekolah rendah. Tapi suami nda pernah pigi lagi, jadi ini merupakan pengalaman pertama suami dan anak-anak ke Taman Buaya Tuaran. Untuk bayaran lain-lain boleh rujuk dalam website Taman Buaya Tuaran.

Anak-anak posing di entrance Taman Buaya Tuaran

Excited anak-anak nampak replika buaya

Anak-anak suka sangat lepak di sini

Tidak bosan main dengan replika buaya

Ada juga replika kerbau.

Dapat duduk atas kulit kerbau yang real.

Ryo pun mau juga duduk atas kerbau.

Kolam pertama adalah kolam ikan.

Jarang-jarang dapat tengok ikan besar tau.

Buaya time!

Ryo takut nampak buaya ni. Selalu nampak di tv jak kan. Hari ni tengok depan-depan pula.

Unik sikit buaya ni.

Bukan buaya saja ada ini tau.

Anak-anak dapat juga tengok itik, angsa dan ayam serama.

Posing dulu. Walaupun kandang ayam tapi tidak bau. Sangat bersih.

Landscape pun cun.

Banyak bunga-bunga juga.

Walaupun ada arnab dekat rumah tapi anak-anak tetap excited nampak arnab di Taman Buaya.

Arnab pun bersih.

Rev puas bermain dengan arnab.

Kalau sudah habis idea mau bawa anak-anak jalan pegi mana bolehlah spend time dengan anak-anak di Taman Buaya Tuaran, Sabah ni. Tempat bersih. Walaupun cuaca, banyak sangat tempat berteduh so nda perlu risau kena sunburn. Berbaloi bayar tiket RM16 seorang tau sebab tempat tiada bau-bau yang tidak menyenangkan. Anak-anak pun suka tengok buaya dan haiwan-haiwan lain. Ada juga taman rama-rama sini.

Luv,
Brigett Rusx.