Petua Tingkatkan Tenaga Secara Semulajadi Dengan CoQ10


Akhir-akhir ni ramai sangat chat Brigett tanya apa suplemen yang boleh buat badan nda cepat lemas. Tidak kiralah mereka yang bekerja sebagai surirumah, kakitangan kerajaan mahupun yang kerja swasta. Kita semua pun mau sentiasa bertenaga sepanjang hari supaya lebih banyak kerja dapat disiapkan. Ada beberapa sebab kenapa badan kita cepat penat, antaranya ialah:
  • Diet yang tidak seimbang.
  • Kebolehan jantung untuk mengepam darah tidak kuat.
  • Kandungan gula berlebihan dalam darah.
  • Kurang minum air kosong.
  • Tekanan emosi.
  • Kurang darah merah.
  • Tidak mendapat waktu tidur yang mencukupi.
Tahukah anda? Dalam badan kita terdapat satu nutrient yang larut lemak di mana ia membantu dalam membekalkan tenaga kepada badan kita. Ia dipanggil CoQ10. CoQ10 bertindak untuk meningkatkan penghasilan tenaga. Dalam masa yang sama ia menjaga kesihatan jantung kita juga.

Bagaimana CoQ10 Memberi Badan Kita Tenaga?

CoQ10 bertindak sebagai palam pencucuh sel (spark plug) untuk memulakan proses penghasilan tenaga untuk menukarkan makanan kepada tenaga (ATP). CoQ10 juga betindak untuk menghasilkan tenaga dalam setiap sel badan kita dan CoQ10 ini didapati dalam sel mitokondria (kilang tenaga sel) kita.

CoQ10 terdapat paling banyak di jantung kita kerana jantung merupakan organ yang paling banyak berkerja keras. Oleh itu ia memerlukan lebih banyak CoQ10 untuk mengepam darah ke seluruh badan kita.

Info lanjut tentang CoQ10 ada Brigett kongsikan dalam entri ini "Kehebatan CoQ10 Yang Anda Perlu Tahu."

Apakah Kelebihan CoQ10 Shaklee Dalam Membantu Meningkatkan Tenaga Kita?

CoQ10 Shaklee iaitu CoQ-Trol Plus mengandungi 100mg CoQ10 lengkap dengan Resveratrol dan Tokoferol. Badan kita memerlukan sekurang-kurangnya 100mg CoQ10 setiap hari kerana kandungan CoQ10 dalam badan kita akan berkurang mengikut usia kita. Oleh itu kita perlu sentiasa top up CoQ10 melalui pemakanan kita. Dalam entri Brigett di sini, Brigett ada kongsikan sumber makanan yang kaya dengan CoQ10.

Ramai sudah pengguna CoQ-Trol Plus yang bagi positive feedback.CoQ10 bukan sahaja memberi tenaga dan menjaga kesihatan jantung kita, ia juga menjaga kesihatan kulit wajah kita. Sebab CoQ10 ada dalam lapisan epidermis kulit kita dan ia bertindak sebagai antioksida dan pelindung kepada kulit kita dari sinaran UV.

***

Harga sebotol CoQ-Trol Plus ini hanya RM157. Hubungi saya untuk dapatkan tawaran jauh lebih murah. Promosi hebat! Keahlian percuma, postage percuma, cash bonus bulan hadapan dengan harga CoQ-Trol Plus yang jauh lebih menjimatkan. Boleh terus hubungi saya di 012 889 5717 atau KLIK LINK WHATSAPP INI.

Boleh juga terus membeli CoQ-Trol Plus di link Esell dekat bawah ni.
Selepas pembelian, hubungi saya untuk dapatkan jadual makan khas CoQ-Trol Plus.