Bagaimana Surirumah Ini Jana Hampir RM900 Dalam Masa 9 Hari?


Ramai yang fikir surirumah tidak perlu pun buat kerja seperti berniaga dan sebagainya, sebab ada sang suami yang boleh memberi wang saku dan memenuhi kehendak dan keperluan sang isteri. Tapi ramai yang tidak tahu bagaimana kehidupan seorang surirumah. Surirumah juga ada impian sendiri. Mereka juga ada keinginan untuk melancong, beli beg tangan kegemaran mereka sendiri, ada simpanan sendiri dan yang paling surirumah teringin sangat buat ialah bantu suami bayar bil dan beli barang keperluan di rumah serta mampu berikan keperluan terbaik untuk anak-anak.

Saya juga seorang surirumah dan saya juga ada impian seperti ini. Saya sangat ingin berikan kebebasan kewangan dan masa untuk suami saya. Sebab sebelum ini, bila saya selalu ikut parents balik kampung untuk sambut perayaan, mesti suami tiada bersama dengan kami. Saya ambil keputusan untuk menjalankan bisness dari rumah, untuk berikan kebebasan masa untuk suami saya.

Kini, memang suami saya sudah menjadi Work-At-Home-Dad. Kami sama-sama buat bisness Shaklee dari rumah sahaja. Memang sekarang suami di rumah 24 jam bantu saya jaga anak bila saya uruskan bisness kami. Masalah salah faham dengan suami pun tiada sudah. Yala, sebab suami sudah depan mata 24 jam. Memang tiada sudah peluang mau sangka yang bukan-bukan.

Apa yang best sangat bisness Shaklee ni sampai boleh bagi suami saya berhenti kerja? Apa yang best sangat dengan bisness Shaklee sampai Shaklee boleh bagi kami hampir RM900 dalam masa 9 hari padahal hanya kerja dari rumah saja.

5 SEBAB KENAPA BISNESS SHAKLEE SANGAT SESUAI UNTUK SURIRUMAH, PENGANGGUR DAN GOLONGAN PROFESIONAL.

1. Sistem Dropship Yang Sangat Sistematik

Untuk surirumah, sangat susah untuk kita berniaga dengan menyewa kedai sambil jaga anak bukan? Kalau diberi peluang untuk buat bisness dari rumah, asalkan ada internet dan telefon pintar sudah memadai.

Kalau saya, saya order saja barang dari website Shaklee. Lepas tu Shaklee yang akan urus pembungkusan barang dan postage sekali. Barang akan sampai di pintu rumah customer. Mudah bukan? Kita pun tidak perlu keluar dari rumah.


Yang best, kalau barang ada apa-apa. Shaklee akan tanggung. Sebab bila kita beli barang melalui webiste Shaklee, Shaklee sediakan insurance kepada order kita. Barang rosak, kita pun tidak rugi.

2. Modal Kecil

Untuk mulakan bisness Shaklee, kita boleh daftar keahlian dengan membayar yuran keahlian sebanyak RM68.90 atau kita kumpul order sehingga 200 point untuk layak keahlian percuma. Marketing tools semuanya percuma. Bagaimana untuk boost sale secara online, yang itu kena join group saya dulu baru saya ajar caranya.

Kita tidak perlu pun sewa kedai atau buat pinjaman untuk buat stock. Seperti yang saya explain di point yang pertama, surirumah boleh order barang dari website Shaklee dan Shaklee akan poskan order customer. Kita tidak perlu keluarkan satu sen pun untuk simpan stok. Jadi tiadalah risiko stok basi bawah katil.


3. Mesra Masa

Bisness Shaklee sangat flexible. Masa anak tidur kita boleh jalankan bisness kita. Masa kita melancong dengan family, bisness tetap jalan. Anak masuk wad sakit pun, order tetap masuk, pasif income tetap jalan.


4. Bonus Lain

Sistem dropship Shaklee ni berbeza dengan sistem dropship yang lain. Di Shaklee, selain untung runcit kita akan dapat juga komisyen lain. Contohnya, cash bonus aktif berdasarkan kumpulan point kita selama tempoh sebulan, cash bonus pasif, car bonus, insentif bonus, leadership bonus. Selain itu, kita juga akan diberi percutian percuma jika performance kita baik sepanjang cycle. Shaklee juga akan bagi penghargaan kepada kita.

Best kan? Kita bukan dapat untung runcit semata-mata saja tapi banyak lagi bonus lain yang kita dapat. Lagi best, bisness ini boleh diwarikan kepada anak-anak kita.

5. Latar Belakang Syarikat

Syarikat Shaklee sudah ditubuhkan 62 tahun yang lalu. Shaklee juga adalah syarikat yang mencipta vitamin pertama iaitu Vitalea yang dicipta pada tahun 1915. Sudah 1 abad produk Shaklee berada di muka bumi. Inilah yang menunjukkan produk Shaklee berkesan kerana ia sudah digunakan selama 103 tahun. Syarikat sudah sangat kukuh. Tiada sebab lagi untuk meragui Syarikat Shaklee dan produknya.

Kol Sanders KFC bertukar cenderamata dengan Dr Shaklee. Mereka bertukar antara Basih H dan satu bucket KFC.
Kita pun tahu KFC sudah berada di muka Bumi berapa lama kan? Begitu juga dengan Shaklee. Berminat untuk membina legasi bisness sendiri yang boleh diwarisi kepada anak-anak? Berminat untuk mencari wang tambahan? Jangan lepaskan peluang ini. Cepat daftar sekarang!


Boleh terus hubungi kami di 012 889 5717 atau direct whatsapp ke http://brielleacademy.wasap.my.