Ketahui Cara Mudah Merawat Ruam Kaligata Yang Selalu Menyerang Kulit Si Manja


Kita pernah dengar ruam saja kan? Tapi tidak pernah pun dengar ruam kaligata. Biasanya baby kita yang akan diserang ruam kaligata ni. Sedih pula bila anak bangun tengah-tengah malam sebab rasa gatal yang teramat pada bahagian yang diserang ruam kaligata. Jadi hari ini saya mahu cerita tentang ruam kaligata dan saya harap dapat membantu ibu-ibu yang sedang mengalami masalah ini.

Apakah Ruam Kaligata?

Ruam kaligata ini adalah ruam yang tiba-tiba timbul atas kulit. Saiz yang nda menentu, kelihatan halus dan kemerah-merahan, menyebabkan gatal-gatal pada kulit. Ruam ini mampu berubah saiz dan boleh tersebar ke bahagian anggota yang lain.


Apakah Penyebab Terjadinya Ruam Kaligata?

Antara penyebab ruam kaligata adalah;
  • Zat kimia atau bahan tambahan pada makanan yang tidak sesuai dengan tubuh badan.
  • Dari gigitan serangga.
  • Terdedah dengan sinar UV.
  • Suhu persekitaran yang terlalu dingin.
Bagaimana Cara Untuk Mengatasi?

Suka saya kongsikan testimoni seorang ibu yang anaknya diserang ruam kaligata. Macam mudah saja ibu ini merawat ruam anaknya, semudah ABC tau. Hah.. jom kita baca cerita customer saya ni..

Assalamualaikum. 

Saya Nurhafizah ibu kepada dua cahaya mata dan kini seorang surirumah. Saya ingin kongsikan pengalaman anak saya Afia Hani Sofia ketika mengalami ruam kaligata yang selalu terjadi pada kanak-kanak atau orang dewasa secara tidak sedar .
.
Seperti yang kita tahu ruam kaligata ini terjadi dari banyak faktor iaitu pemakanan, keadaan sekeliling cuaca, habuk bantal katil dan sebagainya. Namun persekitaran tempat tidur juga sangat menjadi motif utama terjadinya ruam kaligata.
.
Ini lah yang terjadinya pada anak saya yang kedua Afia Hani Sumayyah baru-baru ini. Saya menyedarinya ia terjadi apabila Hani kerap menggaru di bahagian paha beliau selepas dari bangun tidur dan sebelum itu paha beliau hanya ada bintik-bintik merah seperti nyamuk gigit tetapi semakin merah dan bintik sebelum ini menjadi lebih besar seperti peta-peta dunia.
.
Saya sangat risaukannya kerana takut mungkin Hani alergik makanan kerana Hani menyusu badan sepenuhnya tetapi bila diimbas kembali tiada pemakanan saya yang akan membuatkan beliau alergik kerana ini baru terjadi setelah beliau berusia 9 bulan. Saya beranggapan habuk di katil yang menyebabkan Hani begitu.
.
Oleh kerana ruam semakin besar dan Hani semakin berasa tidak selesa, saya nekad untuk mencuba Herbal Blend Shaklee dan menyapu di keseluruhan kawasan merah dan gatal. Selepas beberapa ketika Hani tidak lagi menggaru dan selepas beberapa jam ruam kaligata tersebut telah hilang dan keadaan kulit paha Hani tiada lagi kemerahan dan pulih seperti biasa. 
Alhamdulillah syukur pada Allah dan terima kasih Shaklee. 
.
Mungkin ruam kaligata hanyalah perkara biasa pada masyarakat kita akan tetapi bila ia terjadi pada bayi atau kanak- kanak mereka tidak lah seperti orang dewasa yang tahu mencari ikhtiar bagi membantu diri meredakan kegatalan dan kemerahan sendiri, hanya mampu menangis atau menggaru sahaja dan mungkin juga menggaru sehingga berdarah .Mereka juga akan berasa tidak selesa dan mudah meragam. 
.
Oleh itu saya sebagai ibu sangat-sangat menyarankan ibu bapa diluar sana memiliki krim Herbal Blend ini sebagai membantu mengurangkan kegatalan dan kemerahan apabila ianya terjadi kerana ruam kaligata boleh terjadi pada semua orang.
.
Jadikanlah Herbal Blend ini sebagai salah satu 'first Aid' anda dirumah. 
Satu keluarga satu Herba Blend.

Itulah nasihat customer saya kepada para ibu yang mempunyai anak kecil. Sediakan sekurang-kurangnya satu Herbal Blend untuk dijadikan 'first aid' bagi mencegah masalah-masalah seperti ini berlaku.

***

Konsultasi Merawat Ruam Kaligata,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat ruam kaligata dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.