Cara Mudah Merawat Gastrik Bagi Ibu Hamil


Pasti ada ibu yang hamil dan mengalami masalah gastrik. Ulu hati pedih sangat sampai boleh muntah-muntah. Saya sendiri pun masa mengandung anak pertama, gastrik saya sangat teruk. Kalau orang kampung cakap, ia adalah pembawaan dari si bayi. Tapi berlainan pula jika ikut logik sains.

Ada beberapa faktor gastrik boleh terjadi semasa hamil. Antaranya ialah:
  • Dinding perut akan menjadi lembut kesan daripada hormon reproduktif dan ini menyebabkan berlakunya kebocoran semasa makanan diproses dalam perut.
  • Makanan yang diproses dengan asid akan keluar semula dari perut ke esophagus dan asid inilah yang menyebabkan ibu hamil akan mengalami sakit pada ulu hati atau di bahagian belakang tulang dada.
  • Saiz bayi yang semakin besar juga menyebabkan perut si ibu tidak dapat memproses penghadaman dengan baik.
  • Sesetengah ibu hamil akan merasa kurang berselera pada waktu hamil. Bila ibu hamil tidak makan pada waktunya, sudah pasti gastrik akan menyerang.

Semasa saya mengalami masalah gastrik ketika hamil, saya mengamalkan ESP untuk kurangkan masalah ini. Sebab saya tidak tahan gastrik datang setiap hari. Bukan pula datang waktu siang, tapi datang pula pada waktu subuh. Sengsara sangat sampai tiada tenaga untuk pergi kelas waktu tu. Waktu mengandung anak pertama saya masih bersekolah di UiTM Sabah.


Selepas 2 minggu mengamalkan ESP untuk masalah gastrik, saya rasa lebih bertenaga dan gastrik pun tidak datang-datang lagi walaupun saya lambat makan. Rasa macam magic tapi ini memang kenyataan. Itu sebab saya suka berkongsi kebaikan ESP dengan rakan-rakan yang ada masalah gastrik.

Bagaimana pula ESP membantu mengatasi masalah gastrik?


Tahukah anda?

Selain air, protien juga merupakan sebahagian besar dalam tubuh kita. Protien membantu mengawal pH dan keseimbangan air dalam badan dan ia juga adalah makanan kepada sel kita. Jika sel mendapat makanan yang berkualiti, sel akan membentuk tisu, organ, dan sistem yang berkualiti juga.

Pengambilan protien yang berterusan dapat membantu proses pemulihan dan pembinaan sel-sel pada dinding perut yang rosak akibat mengalami keradangan. Itu sebab pentingnya kita memilih protien yang terbaik untuk sel kita.

ESP Shaklee merupakan protien yang sangat berkualiti sebab;

🔅Protien ESP berasaskan tumbuhan.
🔅Tidak mengandungi kolestrol.
🔅Bebas daripada gula proses.
🔅Sesuai untuk pesakit kencing manis, gout.
🔅Mengandungi 9 amino asid perlu.
🔅Soya yang digunakan tidak diubah genetiknya (non GMO).
🔅Memberi rasa kenyang yang lebih lama.
🔅Memberi tenaga berpanjangan.

Testimoni gastrik hilang selepas amalkan ESP.

ESP boleh diminum oleh semua golongan. Yang penting 13 tahun ke atas sudah boleh amalkan ESP. Gastrik ni dia tidak tengok kita muda ka tua ka, pregnant ka.. datang pun tidak bagi salam tau. Baik kita ambil langkah mencegah masalah ini sebelum dia datang.

Saya sangat galakkan ibu hamil yang ada masalah gastrik amalkan ESP sepanjang pregnancy. Selain gastrik dapat diatasi, kulit muka yang rosak akibat gangguan hormon pun dapat diatasi juga. Selepas bersalin pun ESP sangat membantu, selain membantu mengurangkan berat badan, rahim kita juga akan berada dalam keadaan sihat walafiat.

Best sangat ambil ESP masa hamil. Saya tidak mahu rasa kebaikan ini seorang diri, itu sebab saya kongsikan. 😉😉Kalau mahu order Shaklee boleh terus hubungi saya.

***

Konsultasi Merawat Gastrik,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat gastrik dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.