Cara Mudah Merawat Kulit Muka


Minggu lalu, saya hadir talk di Shaklee KK Branch. Talk kali ni pasal kecantikan. Selepas selesai talk, saya buat pemeriksaan kulit muka. Mau juga tau kalau kulit muka saya ini jenis apa? Sihat atau tidak? Sebab pemeriksaan kulit muka sebelum ini, cuma guna alat yang biasa.. ni kali pakai alat yang canggih sikit.


Masa alat tu kena letak atas muka saya, aduiii tekejut saya nampak kulit muka saya di atas skrin laptop. Nampak sangat kulit tu kering, tidak sihat.. Boleh pula geli dengan kulit muka sendiri aa aduiiii.. Nampak gambar besar tu? Itulah kulit dahi saya. Selepas buat pemeriksaan kulit, pakar nutrisi akan cadangkan produk apa yang saya perlu amalkan.


Inilah result dari pemeriksaan kulit muka saya. Jadi saya boleh tau jenis kulit saya ini. Nampak keanjalan (elasticity) kulit saya dalam kategori poor? Umur saya baru 26 tahun tapi kulit sudah mula hilang keanjalan, maksudnya kulit saya kurang collagen.

Badan kita ada kilang collagen, badan kita boleh menghasilkan collagen cuma kilang ini akan tutup pada usia kita 25 tahun. Itu sebab keanjalan saya sudah mula berkurang. Kedut-kedutan pada muka sudah mula timbul. Tapi jangan risau, kita boleh top up collagen dari pemakanan kita. Boleh amalkan makanan yang memberi collagen kepada badan kita seperti makanan tambahan.

Selepas buat pemeriksaan kulit ini, saya terus amalkan Set Radiant 4. Di mana set ini terdiri daripada protin, collagen, vitamin C dan pengimbang hormon. Kita tengok result bulan depan pula selepas amalkan Set Radiant 4 ini. Kalau anda berminat untuk membuat pemeriksaan kulit boleh hubungi saya terus di http://brigettrusx.wasap.com. Tidak sabar tengok perkembangan kulit sendiri. Saya pun mau juga ada kulit yang perfect giteww.. 


Senang sahaja untuk dapatkan kulit muka yang sempurna. Cuma amalkan 4 makanan ini, dan sudah pasti akan dapat kulit wajah macam baby. 😉

Jom kita tengok apa yang Set Radiant 4 ini boleh berikan kepada kulit kita.

ESP:
 • ESP adalah sumber protin yang berasaskan tumbuhan itu sebab ESP tidak mengandungi kolestrol.
 • Protin bertindak sebagai blok binaan yang memperkukuhkan lagi sel-sel kita.
 • ESP inilah yang membantu memperbaharui sel kita yang rosak.
Collagen Powder:
 • Collagen Powder ini diekstrak dari Sisik Ikan Merah (RSS).
 • Oleh kerana semakin bertambah usia kita, semakin kurang juga collagen yang dihasilkan oleh badan kita. Itu sebab kita perlu amalkan pengambilan collagen dari pemakanan.
 • Sebaik-baik collagen adalah collagen yang berasal dari haiwan dan bukan tumbuhan.
 • Collagen Powder inilah yang akan memberi dan menjaga keanjalan kulit kita.
Vitamin C:
 • Vitamin C yang terbaik adalah Vitamin C yang mempunyai sistem pelepasan berperingkat kerana Vitamin C bukan vitamin yang boleh disimpan dalam badan.
 • Vitamin C Shaklee mempunyai sistem pelepasan berperingkat. Setiap jam, Vitamin C Shaklee akan melepaskan 100mg Vitamin C supaya boleh kekal lebih lama dalam badan kita.
 • Vitamin C inilah yang akan melindungi kulit kita dari radikal bebas.
GLA Complex Pengimbang Hormon:
 • Biasanya hormon juga salah satu penyebab kerosakan kulit.
 • Bila kita amalkan pengimbang hormon ini, kita tidak akan mengalami masalah ketidakstabilan hormon lagi.
 • Borage yang terkandung dalam GLA Complex mempunyai kepekatan tinggi bagi melindungi badan kita daripada mengalami masalah hormon.
***


Konsultasi Merawat Kulit Muka,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat kulit muka dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.