Senangnya Hilangkan Jerawat Tanpa Meninggalkan Parut


Kita semua mahukan kulit muka yang halus, gebu, licin macam kulit Song Joong Ki kan? Kalau tidak pun mau kulit perfect macam kulit baby. Waa.. Siapa tidak mahu kulit perfect. Tidak kira perempuan atau lelaki, semua pun mahu kulit yang perfect. Sebab saya pun mahu kulit yang perfect macam kulit baby.

Tapi kita memang tidak akan lari dari masalah jerawat ni. Lagi-lagi jerawat batu. Sampai parut pun susah hilang bila jerawat sudah kecut. Memang parut ambil masa untuk hilang. Kalau bukan 6 bulan, mungkin setahun. Mujur saya jumpa jalan penyelesaian untuk masalah ini.

Sebelum itu, kita kenal pasti dahulu apa punca jerawat ni boleh muncul atas kulit muka kita.

3 Punca Jerawat Muncul Sehingga Meninggalkan Parut

Banyak punca jerawat tumbuh dengan subur. Tidak kira bagi perempuan ataupun lelaki, jerawat akan muncul atas kulit siapa pun. Oleh itu, sebaiknya elaklah 3 benda ini berlaku ke atas kulit kita.

1. Hormon tidak stabil.

Bila hormon tidak stabil, kelenjar sebaceous akan mengembang. Secara tidak langsung kelenjar sebaceous ini akan mengeluarkan lebih banyak sebum atas pengaruh hormon androgen.

2. Penggunaan alat solek

Wajah yang tidak dibersihkan betul-betul dari alat solek menyebabkan kulit kita tidak dapat "bernafas" dengan baik. Kulit kita pun secara tidak langsung tercemar dengan bahan-bahan dari alat solek. Apa lagi kalau kita pakai alat solek yang ada bahan terlarang.

3. Pancaran Matahari

Vitamin D dari sumber Matahari memang baik tapi terlebih Vitamin D pun tidak baik juga untuk kulit kita. Apa lagi kalau kulit kita sangat terdedah dengan sinar UV. Selain jerawat tumbuh dengan subur, jeragat juga ikut subur atas muka kita. Lagi teruk kita kena kanser kulit.

Bila jerawat muncul atas kulit dan sudah semestinya menjadi tabiat setiap manusia untuk memicit jerawat tersebut bukan?Itulah punca utama parut jerawat terjadi.

Syukur saya jumpa jalan keluar dari masalah ini. Saya berbesar hati kongsikan tips saya ini kepada semua pembaca blog saya agar kamu juga dapat keluar dari masalah parut jerawat ni. Mahu tahu bagaimana saya kecutkan jerawat tanpa meninggalkan kesan parut di atas kulit saya? Baca sampai habis tau.

Cara Saya Hilangkan Jerawat Tanpa Meninggalkan Parut

1. Pati Anggur Tinggi Kandungan Resveratrol


Saya amalkan minuman ini bila saya perasan jerawat saya tidak pandai kecut-kecut. Saya minum air, makan buah-buahan dan sayur-sayuran, jogging 15 minit setiap hari pun jerawat masih tidak kecut-kecut malah semakin menjadi-jadi. Mungkin sebab saya buat semua ni tapi masih tidak dapat lari dari minum minuman ringan. Bila saya perasan jerawat saya tidak mau kecut-kecut, saya minum pati anggur ni.

Tidak sampai 2 minggu jerawat mula kecut. Ketagihan dengan minuman ringan pun berkurang. Pati Anggur ini lebih hebat dari resveratrol tau sebab ia mengandungi 15 polifenol yang digabung dengan resveratrol. Tu sebab pati ini sangat tinggi antioksidan. Tu sebab jerawat cepat kecut sampai parut pun nda sempat menjadi.

2. Collagen Dari Sisik Ikan Merah


Banyak-banyak collagen saya pernah makan, ini saja collagen yang tidak buat jerawat saya tambah bengkak. Minum setiap hari tapi rasa macam tiada perubahan. Tapi selepas 2 minggu minum saya perasan jerawat berkurang, kulit rasa lebih lembab dan parut jerawat tiada. Saya sendiri pun hairan tau sebab bukankan bila jerawat kecut dan kena picit mesti ada kesan parut kan? Tapi kalau saya minum Collagen Powder ini memang parut pun tiada. Saya sendiri amazed.








Collagen Powder ni pun memang best. Tengok 7 jenis kandungannya pun kita tahu Collagen ini memang bukan Collagen biasa yang dijual di mana-mana kedai.

3. Skin Care Dari Bahan Semulajadi


Biasa kalau kita cuci muka dengan pencuci muka yang kita beli di farmasi mesti pedih bila pakai kan? Mesti pedih bila kena pada luka jerawat kan? Tapi skin care yang saya pakai ni sangat-sangat tidak pedih bila apply pada kulit. Mula-mula pakai tu pun saya tertanya-tanya juga. Betulkah berkesan? Kenapa tidak pedih bila pakai?


Lama kelamaan, saya perasan jerawat mengecut. Yang paling best, parut jerawat yang dulu pun semakin berkurang. Yang paling paling paling best, kulit rasa lebih sihat. Walaupun saya keluar rumah dan terdedah dengan udara yang tidak bersih, jerawat susah naik. Kalau dulu keluar saja mesti jerawat batu muncul dan minyak di muka tau aduiii memang boleh penuh satu mangkuk.



Testimoni Saya Dengan 3 Produk Hebat Ini



Memang kulit nampak sangat bersih bila amalkan tiga produk ni. Rupanya senang saja hilangkan jerawat tanpa biarkan parut tinggal atas muka. Saya harap entri saya kali ini sedikit sebanyak dapat membantu mereka yang ingin hilangkan jerawat tanpa parut.

***

Konsultasi Hilangkan Jerawat Tanpa Parut

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.


Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin menghilangkan menghilangkan jerawat tanpa parut serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx
SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.
Senangnya Hilangkan Jerawat Tanpa Meninggalkan Parut Senangnya Hilangkan Jerawat Tanpa Meninggalkan Parut Reviewed by Brigett Rusx on June 15, 2017 Rating: 5
Powered by Blogger.