Pencuci Muka Paling Berkesan Menghilangkan Jerawat


Mesti susah mau cari pencuci muka yang sesuai dengan kulit kita kan? Sudahlah kulit muka kita jenis yang sensetif dan berminyak pula tu. Pakai brand baru setiap 4 bulan. Dulu saya pun kerap tukar pencuci muka. Pakai pencuci muka A lepas 4 bulan tukar lagi sebab jerawat bukan mau mengecut malah bertambah lagi. Bukan itu seja, minyak di muka pun semakin teruk.

Setiap kali masuk di kedai farmasi, mesti beli pencuci muka baru. Hampir semua jenis pencuci muka dekat kedai farmasi tu sudah saya cuba. Tapi tiada satu pun yang sesuai. Kalau bukan jerawat semakin banyak, kulit pun semakin sensetif. Kecewa betul tau. Berapa banyak sudah saya habis sebab selalu tukar pencuci muka. Bila pakai semua rasa pedih dekat muka. Lepas pakai tidak lebih 5 jam mesti muka start berminyak. Lebih-lebih pula tu minyak yang keluar. RIMAS!!

Tapi syukurlah saya sudah jumpa pencuci muka yang sangat sesuai dengan kulit muka saya yang sensetif ni. Jerawat pun cepat mengecut. Saya mula guna pencuci muka ini sejak Ogos 2015. Sampai sekarang baru botol ketiga kami guna. Memang jimat. Padahal saya dan suami saya sama-sama menggunakan pencuci muka ini.

5 Cara Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleansing Ini Menghilangkan Jerawat


1. Cucian Yang Sempurna

Sel-sel mati pada kulit itulah punca terjadinya jerawat dan jeragat sebab sel mati ini adalah kotoran yang tertinggal pada kulit walaupun muka dibasuh setiap hari. Itu sebab yang muda-muda pun sudah ada jeragat.

Rumpai laut yang terkandung dalam pencuci muka ni mampu menghapuskan kotoran dan membuang sel mati. Yala, kita mesti mahu pencuci muka yang boleh mencuci muka kita tanpa meninggalkan kotoran dan sel mati kan? Memang perfect pencuci muka ni untuk hapuskan jerawat yang ada atas muka kita.

Selain itu, kulit pun tegang. Bonus!

2. Detox Kulit

Badan kita terdedah dengan toksin. Toksin ini boleh datang dari pelbagai sudut samada dari dalam atau dari luar badan kita. Contoh toksin dalam badan seperti masalah sistem pencernaan, period tidak teratur etc. Contoh toksin pada luar badan pula seperti udara yang tercemar dan radikal bebas. 

Toksin dalam liang pori adalah punca terjadinya jerawat dan menyebabkan jerawat bengkak dan kemerah-merahan. Kulit bertoksin adalah petanda kulit yang lemah. Alga hijau yang ada dalam pencuci muka ini boleh menyingkirkan toksin dari kulit muka kita. Ia boleh menyerap jauh ke dalam kulit muka. Jadi kotoran-kotoran yang ada dalam liang pori kita dapat dibersihkan. Selain itu, ia juga membantu mengekalkan kelembapan kulit kita.

3. Mengekalkan Kelembapan Kulit

Kulit yang terlalu lembab tidak bagus sebab ia akan menyebabkan jerawat tumbuh, kulit yang terlalu kering juga tidak baik sebab ia akan buat kita rasa pedih. Dari pengalaman saya, kebanyakan pencuci muka yang pernah saya pakai menyebabkan kulit saya rasa terlalu kering selepas cuci muka, tapi selepas beberapa jam menyebabkan kulit muka saya terlalu lembap (berminyak).

Gentle Deep Foaming Cleanser ini akan memberikan kelembapan yang berterusan. Ini juga salah satu sebab saya sangat suka guna pencuci jerawat ini, sebab kulit muka saya akan sentiasa lembap. Minyak pada wajah juga terasa semakin berkurang.

4. Menyerikan Dan Mencerahkan Wajah

Semua orang pun mau nampak lebih cerah kan? Tona kulit sekata. Kandungan Strawberry Begonia dalam pencuci jerawat ini membantu memberi warna kulit yang lebih cerah dan menyerikan wajah. Selain itu, ia juga membantu menjadikan kulit kita lebih lembut dan anjal.

5. Mengandungi Vitamin C Aktif Semulajadi

Kulit yang cepat naik jerawat dan cepat berjeragat itu tandanya kulit kita lemah. Vitamin C aktif membantu kita menguatkan lagi pertahanan kulit kita. Selain itu, ia juga sangat bagus untuk jerawat dan jeragat, mempercepatkan penyembuhan kecederaan kulit dari jerawat dan jeragat serta menaikkan kolagen untuk kesihatan kulit. Bila kulit sudah sihat, jerawat akan kecut dengan pantas.

Apa Kata Mereka Tentang Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser Ini?

Sudah hampir 2 tahun kami menggunakan pencuci muka ini. Tidak pernah lagi kami tukar pencuci muka sejak dari bulan Ogos 2015. Dalam 2 tahun ini, baru 3 botol pencuci muka kami pakai. Memang sangat jimat pencuci muka ini walaupun saya dengan suami sama-sama guna. Apa yang paling best, tidak perlu lagi saya tukar pencuci muka. Yay!
Ini testimoni saya sendiri. Selain makan vitamin, saya juga menggunakan pencuci jerawat ni. Memang sangat membantu. Yang sebelah kirin tu sebelum pakai pencuci jerawat ni, yang sebelah kanan tu muka semasa menggunakan pencuci jerawat ini. Boleh nampak perbezaan sebelum dan semasa menggunakannya kan?


Nampaknya bukan saya sahaja yang dapat perubahan positif sebab pakai pencuci jerawat ni. Ada juga rupanya yang rasa sama macam saya selepas guna pencuci jerawat ni. Selain pencuci muka ini boleh menghilangkan jerawat dan tahan lama, pencuci muka ini juga selamat dan ada lulusan KKM. Tidak payah lagi risau skin care yang kita beli tu tiba-tiba kena cakap mengandungi merkuri.Jadi bolehlah bagi peluang pencuci muka jerawat ini untuk berkhidmat kepada kulit kita yang sensetif, berminyak lagi lemah. Dengan penjagaan kulit yang bebas bahan kimia dan mampu mengimbangi pH kulit kita, sudah pasti kita akan tampil dengan kulit yang lebih flawless. Saya harap diberi peluang untuk membantu mereka yang ada masalah kulit sama macam saya.

***

Konsultasi Kecutkan Jerawat Dengan Pencuci Muka Jerawat

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.


Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin menghilangkan jerawat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx
SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.