Part 1: Shaklee International Trip Jepun 2017


Pada 13 Mei yang lalu, seramai 130 leaders Shaklee telah betolak ke Jepun. Mari saya ceritakan sedikit tentang international trip yang Shaklee beri kepada leaders mereka yang layak. Dalam Shaklee, kita akan mengumpul point sepanjang cycle. 

Kalau ikut kalender orang putih, bulan pertama adalah bulan Januari kan? Bulan terakhir pula adalah bulan Disember. Tapi dalam kalender Shaklee pula lain. Bulan pertama untuk setiap cycle adalah bulan April dan berakhir dengan bulan Mac. Leaders akan kumpul point sepanjang cycle ini. 

Lagi satu yang saya sangat suka dengan sistem Shaklee, semua pengedar akan dapat peluang yang sama. Even Supervisor yang pangkat pertama pun boleh fight untuk trip Shaklee. Tidak perlu pangkat tertinggi pun sudah berpeluang untuk join trip Shaklee. Best kan Shaklee?

14 Mei - Hari Kedua

Sekitar jam 8:50 malam leaders Shaklee bertolak ke Jepun, transit selama 2 jam di Suvarnabhumi Bangkok Airport.

Photo credit to Master Aya
Tiba di Nagoya Airport, leaders Shaklee menerima box breakfast setiap seorang. Selepas breakfast, leaders Shaklee dibawa ke Toki Premium Outlet. Dengar-dengar Toki Premium Outlet ini adalah kedua termurah selepas Premium Outlet di US. Hah.. hari pertama terus shopping. 

Yang best lagi trip Shaklee ni, setiap leaders akan menerima elaun. Elaun ini adalah elaun untuk makanan yang Shaklee tidak sediakan. Jadi leaders boleh buat apa sahaja dengan duit ini. Mahu beli makanan ka, buat shopping ka, mahu simpan ka.. terpulang. 12000 yen (RM460) seorang pula tuh! Best kan?

Photo credit to Neni Lin
Leaders Shaklee shopping dekat Toki Premium Outlet
Lepas shopping sakan di Toki Premium Outlet, leaders dibawa ke hotel Gero Suineikan Hot Spring Resort. Hotel ini merupakan hotel tradisional Jepun. Hotel ini juga merupakan hotel Top 3 Onsen hotel di Jepun. Maharaja Jepun juga pergi bercuti di sini. Special gilor betullah layanan Shaklee dengan leaders nya ni. Delegasi Shaklee akan bermalam di sini selama 2 malam.

Leaders Shaklee dapat Yukata FREE!
Sebelum naik ke bilik, leaders diberi Yukata PERCUMA setiap seorang. Sehelai Yukata ini berharga dalam RM300. Belum termasuk reben comel dan terompah tu tau. Tapi Shaklee bagi PERCUMA tau!!

Photo credit to Master Zainul.
Masuk seja bilik nampak hadiah dalam bilik. SURPRISE BETUL! Lagi fakta Shaklee trip ni, berapa tiket leader score untuk Shaklee International Trip, begitu jugalah bilangan hadiah yang akan mereka terima. Sama juga dengan elaun yang diberi. 12000 yen untuk 1 tiket, kalau 5 orang sudah 60000 yen (RM2300). Best ke best? Memang lah best! Shaklee bagi semua PERCUMA niii!!

Photo credit to Master Zainul
Lagi benda paling best saya suka dengan Shaklee ni. Shaklee akan bagi yang the best untuk leaders yang score gila sepanjang cycle. Macam Master Lyna sekeluarga, mereka tidur dalam bilik hotel yang special sikit. Bilik hotel Master Lyna sekeluarga ada katil dan futon. 

Bila saya tengok Shaklee beri layanan special dengan leaders yang betul-betul berusaha, tebakar semangat ini mahu score juga betul-betul untuk trip Shaklee. Ruginya kalau kita buat sekadar main-main saja bisness Shaklee ni. Padahal bila Shaklee bagi reward untuk usaha kita, berlipat kali ganda pula!

Photo credit to Master Zainul
Inilah dinner hari pertama leaders di Jepun. Ini baru hidangan pertama. Ada 13 jenis hidangan lagi menyusul selepas tu. Hah kau.. dinner hari pertama pun sudah 14 jenis. Biasa dinner ini ada 8-10 hidangan seja tapi Shaklee bagi dekat leaders Shaklee 14 jenis. 1 meja itu pula hidangan dalam 15,000 yen hingga 40,000 yen (RM575 hingga RM1533). Pergh!! Dinner pun dinner untuk orang-orang kaya. Syukur Shaklee bagi kita FREE!! 💘💘

Master pertama Shaklee Malaysia Master Freddie Lee (Kiri) dan Master S. Gopal (Kanan) sedang menikmati Keisaki Dinner.
Shaklee Malaysia International Trip Japan 2017!
Best kan? Itu baru hari kedua. Hari ketiga dan seterusnya belum lagi. Lepas ni kita cerita pula perjalanan leaders di hari ketiga berjalan-jalan di perkampungan Jepun dengan Yukata yang dihadiahkan oleh Shaklee. Jumpa anda di entri seterusnya! xx

Luv,
Brigett
Shaklee Leader Since 2015
Part 1: Shaklee International Trip Jepun 2017 Part 1: Shaklee International Trip Jepun 2017 Reviewed by Brigett Rusx on June 12, 2017 Rating: 5
Powered by Blogger.