Cara Pulihkan Kulit Sensitif Semasa Hamil


Tidak pernah pun kulit tu sensitif masa bujang. Tapi bila mengandung, kulit mula berubah. Dari tidak sensitif tiba-tiba pula pandai sensitif. Dari tidak senang berjerawat, tiba-tiba pula jerawat teruk naik masa mengandung. Sampai kawan pun hairan kenapa boleh berjerawat padahal sebelum ini tidak pernah pun kulit kita dicemari oleh jerawat.

Sebab Kulit Semakin Sensitif Semasa Hamil

Biasanya kulit akan menjadi lebih sensitif bila wanita berada dalam tempoh kehamilan. Ini disebabkan perubahan hormon yang menyebabkan kulit berubah menjadi semakin lembut dan merengang. Dulu kita pakai semua skin care pun boleh, tapi sekarang semua skin care dan sabun pun tidak sesuai dengan kulit kita. Bila keluar rumah, mesti jerawat muncul, mesti kulit rasa pedih. Susahnya mengandung kan?

Cara Baiki Kulit Sensitif Yang Disebabkan Oleh Kehamilan

Masa mengandung anak pertama memang kulit saya sangat kering, nampak lebih tua dan pucat. Bila pakai apa-apa jenis kosmetik mesti kulit akan rasa pedih. Sayang tidak amalkan suplemen yang boleh membantu mencegah masalah ini. Masa mengandung anak kedua baru saya amalkan suplemen ni. Nampak sangat perbezaannya.

Semasa proses kehamilan, saya amalkan 3 produk ini.

1. Protein


Protein yang saya ambil adalah protein bersumberkan soya. Soya yang tidak diubah genetiknya. Lengkap dengan 9 amino asid perlu. Kalau minum protein ini semasa hamil tiada masalah sebab kandungan Glisemik Index yang rendah boleh mencegah ibu hamil kena GDM. Lagipun protein yang saya ambil ni bebas kolestrol.Protein macam batu-bata untuk tubuh kita sebab sel kita adalah protein. Kulit saya mula kurang sensetif bila amalkan protein ini sebab protein yang saya amalkan ini bantu menguatkan lagi sel saya. Bila sel saya sihat, sudah pasti tisu, organ dan sistem badan saya juga akan ikut jadi kuat.


2. Vitamin CKulit jadi semakin sensitif sebab imun badan menurun. Kalau imun badan menurun, senanglah jerawat tumbuh atas kulit, senang juga kulit terdedah dengan pencemaran udara yang kotor. Sebab tiada pelindung.Banyak jenis Vitamin C pernah saya makan dan hanya satu produk sahaja yang sangat berkesan. Saya masih amalkan vitamin ini sampailah sekarang untuk menguatkan tahap kesihatan kulit saya.


3. MultivitaminMultivitamin yang saya makan ini sudah berusia 102 tahun. Sangat berkesan untuk mengawal kulit yang sensitif sebab multivitamin ini sangat lengkap dengan kandungan 28 jenis vitamin. Multivitamin ini juga menjaga kesihatan rambut, kuku selain kesihatan kulit.
Semua produk yang saya pakai ini sangatlah selamat. Since produk ni tidak mengandungi bahan kimia kuat, ia sangatlah selamat digunakan oleh ibu mengandung sebab bahan yang supernatural ni memang tidak akan memudaratkan kandungan. Itu sebab masa saya mula guna produk ini, saya terus buang semua produk yang ada di rumah saya. Sebab ini sahaja produk yang sesuai dengan kulit saya waktu saya mengandung anak kedua.

Testimoni Saya Sendiri


Gambar sebelah kiri itu diambil semasa saya mengandung anak pertama. Memang teruk sangat kulit saya masa tu. Sudahlah tiada amalkan makanan tambahan, kulit muka cepat berjerawat dan sangat sensitif. Gambar sebelah kanan pula diambil masa anak kedua sudah berusia 8 bulan. 


Gambar ini pula diambil masa mengandung anak kedua. July 2015, kandungan sudah berusia 5 bulan dan October 2015 kandungan sudah berusia 8 bulan. Masa mengandung anak kedua ini pun memang kulit sangat sensitif. Jerawat sangat subur sampai ke bahagian leher. Produk Shaklee memang banyak membantu saya atasi masalah kulit sensitif ini.


Okay, sampai di sini sahaja perkongsian saya hari ini. Saya harap saya dapat membantu mereka yang ada masalah sama macam saya masa hamil.

Luv,
Brigett Rusxx.

***

Konsultasi Baiki Kulit Sensetif Semasa Hamil

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.


Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat jerawat teruk semasa mengandung serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.