Cara Hilangkan Jerawat Teruk Semasa Hamil


Masa saya mengandung anak kedua, memang jerawat saya naik teruk! Sampai saya tiada hati mahu tengok cermin, apa lagi mau berselfie memang kirim salam lah. Masa saya mengandung anak pertama pun kes yang sama juga. Dari kulit saya yang halus mulus masa bujang bertukar jadi kulit raksasa lepas mengandung. Tapi syukurlah penderitaan ini berakhir bila saya amalkan makanan tambahan ni.

Punca Jerawat Naik Masa Mengandung 

Sesetengah orang tiada masalah seperti ini. Cuma saya salah satu mangsa. Haha!! Masa mengandung biasanya tahap hormon yang tinggi boleh menyebabkan terhasilnya sebum. Sebum ini adalah minyak yang menjadikan kulit kita anjal, tapi bila minyak pada kulit terlalu banyak liang-liang pori pada muka kita akan tersumbat dan kulit akan menjadi sangat berminyak dan bintik-bintik hitam terbentuk. Bila liang-liang pori tersumbat, maka terjadilah keradangan dan itulah yang menyebabkan jerawat terjadi.

Cara Hilangkan Jerawat Teruk Semasa Hamil

Saya cuma amalkan cara ini sahaja untuk mengatasi masalah jerawat teruk semasa saya hamil. Syukurlah masalah jerawat teruk ini dapat diselesaikan juga. Kalau masa mengandung anak pertama tu memang teruk kulit saya sebab saya tidak amalkan cara ini.

1. Pengambilan Protein Dari Sumber TumbuhanPengambilan protein semasa hamil sangat penting. Tapi kena ingat, protein tu mestilah Non GMO dan berasaskan sumber tumbuhan barulah uric asid masa mengandung tidak naik. Tekanan darah pun stabil. Dapat elak kencing manis lagi.


Apa yang saya suka dengan protein ini, selain ia membantu mengimbangkan hormon semasa hamil, ia juga memberi tenaga yang berpanjangan. Masa saya mengandung anak kedua, saya selalu keluar kedai tolong mentua di restaurant. Bila saya ambil protein ini, saya boleh kekal bertenaga. Dan yang paling bessssttttttt.. jerawat cepat kering! Rambut cepat panjang.

2. Vitamin C Dengan Sistem Pelepasan Perlahan-lahan Yang Mengandungi Bioflavonoids


Biasa kalau ibu mengandung mengalami gusi berdarah, jerawat cepat naik atau senang selesema, itu menunjukkan badan si ibu kekurangan Vitamin C. Seperti yang kita tahu, Vitamin C tidak dapat dihasilkan oleh tubuh kita. Oleh itu, kita digalakkan untuk mengambil Vitamin C. Klinik Kesihatan Ibu dan Anak pun bagi kita Vitamin C kan?

Saya amalkan Vitamin C semulajadi. Mengandungi 500mg siap dengan sistem pelepasan perlahan-lahan. Yang mana Vitamin C ini akan dilepaskan sebanyak 100mg setiap jam. Jadi Vitamin C ini boleh bertahan selama 5 jam dalam badan kita. Tidak bazir dan tidak sia-sia lah makan Vitamin C yang ada sistem pelepasan perlahan-lahan sebab bila kita makan Vitamin C, Vitamin C ini tidak terus keluar melalui air kencing.


Vitamin C yang mengandungi bioflavonoids pula bukan seja membantu mencegah gusi dari berdarah, ia juga menjaga peredaran darah si ibu hamil dan meningkatkan imun sistem si ibu. Tidaklah si ibu ni sikit-sikit sakit masa mengandung.


Lepas makan Vitamin C ini, saya perasan saya memang susah sakit kalau dibandingkan masa saya mengandung anak pertama. Masa mengandung anak pertama memang tidak amalkan apa-apa suplemen. Bila amalkan Vitamin C ini semasa hamil, jerawat saya cepat kering. Jerawat saya kering dalam masa 3 hari, kulit kurang kusam selepas 2 minggu amalkan Vitamin C ni.


3. Multivitamin Paling Tua dan Paling Lengkap


Multivitamin yang saya amalkan ini lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Termasuklah biotin, beta carotene, kalsium, phosphorus, iron, vitamin B12, vitamin C dan Vitamin D. Multivitamin yang saya amalkan ini pun sudah 102 tahun wujud di muka Bumi. Ia dicipta pada tahun 1915.


Ibu hamil perlukan multivitamin untuk melengkapkan lopong-lopong nutrisi semasa proses kehamilan. Kalau tidak cukup vitamin, takut-takut anak kita pun kurang vitamin bila dilahirkan. Apa yang saya perasan bila amalkan multivitamin ni, jerawat saya memang cepat kecut. Tona kulit pun nampak sangat berbeza, cepat saja warna kulit itu jadi sekata.

Testimoni Saya Selepas Amalkan Suplemen Ini Untuk Masalah Jerawat Semasa MengandungMemang teruk sangat jerawat saya masa itu. Siap gatal lagi seluruh muka. Tapi selepas 3 bulan konsisten amalkan suplemen ni. Memang jerawat mula kecut. Tiada bekas parut pula tu. Julai 2015 tu saya mengandung Rev 5 bulan, bulan Oktober tu sudah masuk 9 bulan. Jerawat boleh hilang masa mengandung! yay!


Yang sebelah kanan tu, begitulah kulit saya selepas amalkan suplemen ini secara berterusan. Selepas 6 bulan, kulit saya semakin sihat. Jerawat hilang, bekas jerawat juga tiada. Syukur, selamat kulit saya dari jerawat-jerawat teruk ni.

Inilah rahsia saya merawat jerawat masa saya mengandung. Amalkan saja suplemen ini memang sangat membantu. Sekarang kulit sudah bebas dari masalah jerawat. Parut pun semakin hari semakin pudar. Tidak lama lagi dapat lah kulit bebas jerawat macam kulit bayi kan? Semoga entri saya ini memberi sedikit sebanyak manfaat kepada ibu-ibu yang ingin merawat jerawat teruk masa mengandung juga.

Luv,
Brigett Rusxx

***

Konsultasi Merawat Jerawat Teruk Semasa Hamil

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.


Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat jerawat teruk semasa mengandung serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.