Cara Berkesan Hilangkan Perut Buncit

Bila orang tanya "Berapa bulan sudah kak?" sambil tunjuk perut kita yang buncit. Ya ampunnnn punyalah tidak tau di mana mau letak muka masa tu kan? Maluuuu maluuu.. mana mau letak muka ni?? Tapi kita still buat muka relex. Tetap senyum manis sambil jawab "Hehe.. Makanan tengah hari saya bah ni." 💆💆


Okay.. Ramai yang ada perut buncit tapi tidak tahu kan apa punca perut ini boleh boroiiii.. Apa punca perut kita ni boleh buncittt.. Rimasnya ya Tuhan perut ni sangat merimaskan. Sudahlah buat malu, tidak pula pandai hilang-hilang. Merosakkan penampilan pula tu.. 😖😖 

3 dari 5 kawan-kawan saya ada masalah perut buncit. Haha.. Suami saya sendiri pun bekas perut buncit juga dulu. Sekarang sudah slim hensem gitew. Tidak rugi saya sponsor dia untuk buang perut buncit dia tu. 😂😂 Okay jom kita berkenalan dengan si perut buncit ni. Apa punca dan macam mana cara mengatasinya.

Punca Terjadinya Perut Buncit

Ramai yang fikir perut buncit ini hanyalah sekadar "perut buncit" tapi ramai lagi yang tidak tahu berapa banyak penyakit yang berselindung di sebalik kebuncitan ini. Selain daripada buat kita cepat letih, ia juga menjejaskan penampilan kita. Lebih-lebih lagi buat kita rasa rendah diri. Lagi teruk buat kita rasa diri kita hodoh.

Jangan risau, itu sebab saya wujud. Wujud untuk membantu mereka yang ada masalah perut buncit. Cia cia cia.. Saya sudah bantu suami saya hilangkan perut buncit dia, sekarang giliran saya pula untuk bantu orang lain pula. So, jom kita study dulu sikit-sikit pasal perut buncit ni..

Lemak yang membuatkan perut kita buncit ini sebenarnya terdiri daripada 2 jenis.
  1. Lemak pertama adalah lemak subkutaneus. Lemak yang berada di bawah kulit dan otot perut.
  2. Lemak kedua adalah lemak viseral. Lemak ini terletak di rongga perut dan mengelilingi organ-organ di dalam perut kita.
Antara dua jenis lemak ini, lemak viseral lah yang paling berbahaya. Sebab lemak viseral ini berhubungan dengan kolestrol tinggi, insulin tinggi, trigliserida tinggi, tekanan darah tinggi dan masalah lain. Bahaya ka tidak? Gilerrr.. Memang bahaya lemak ni.

Lemak viseral atau intra-abdominal adalah lemak yang paling berbahaya dalam tubuh. Lemak jenis ini bersembunyi jauh di bawah kulit, berkumpul di sekitar organ, dan merupakan penyebab utama perut buncit.

"Semakin tinggi jumlah lemak viseral ini, maka semakin buncitlah seseorang itu."



Ada yang mahu hidup selamanya dengan perut buncit? Mestilah tiada kannn?? Okay sini saya kongsikan bagaimana cara saya bantu suami saya atasi masalah perut buncit dia ni.

Cara Mengatasi Masalah Perut Buncit

Seperti yang kita tahu, perut buncit ini berpunca dari lemak viseral. Makanya, untuk kurangkan masalah perut buncit kita kena buang dahulu lemak viseral ni.

1. Pengambilan Protin
  • Protin digunakan untuk membina otot, dan otot inilah yang menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori.
  • Pilih protin yang mengandungi leucine di mana leucine ini berfungsi untuk memelihara otot semasa  proses penurunan berat badan agar ia mencegah kulit kita daripada kendur selepas lemak dibakar.
  • Protin yang mengandungi leucine juga menjaga berat badan agar tidak bertambah secara mendadak bila kita berhenti mengambil protin.

"The Shaklee Weight Managment Program addresses the issues I've raised through my research. It truly works and I believe it's going to change our approach to weight management forever." - Dr. Paula Baillie - Hamilton, MD, PhD. A leading expert in human metabolism.

2. Agen Pemecah Lemak


  • Pemecah lemak yang bersumberkan soya ini bertindak sebagai pembersih saluran darah, membantu mengemulsi lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh kita.
  • Ia juga menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
  • Selain itu, agen pemecah lemak ini membantu membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit serta mengaktifkan metabolism sel dan melambatkan penuaan.
3. Agen Pembakar Lemak


  • DHA dan EPA boleh membantu merendahkan kolestrol, mencegah pembekuan darah, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal obesiti dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
4. Agen Detox


  • Daun senna, daun alfalfa, biji anise, bunga malva dan sebagainya merupakan antara herba yang bantu proses detox.
  • Membersih dinding usus dari kerak sisa makanan.
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut yang tersekat atau tersimpan lama dalam usus kita.
  • Tindakan pembersihan yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus dan secara tidak langsung membantu masalah sembelit.
  • Membantu mengempiskan perut buncit.
5. Agen Anti Penuaan

  • Menjaga sel dalam badan kita. 
  • Sangat tinggi antioksidan.
  • Menjaga kesihatan sistem kardivaskular.
  • Melindungi sel dari radikal bebas dan meningkatkan metabolisme tubuh kita.

TESTIMONI PERUT BUNCIT HILANG


Ini adalah testimoni suami saya sendiri. Dia amalkan Set Bebas Perut Buncit ini pada September 2015, dan turun 13kg selepas 4 bulan konsisten set ini. Dari pakai saiz XL, sekarang pakai saiz M. Suami saya berhenti mengamalkan set ini sudah hampir setahun, dan berat badan still maintain. Hebat kan set ni.

Gambar sebelah kiri itu diambil pada September 2015 dan gambar sebelah kanan itu diambil pada bulan Disember 2015. Inilah perubahan tubuhnya selama 4 bulan konsisten amalkan Set Bebas Perut Buncit ni.


Gambar sebelah kanan itu diambil semasa kami hadir Shaklee Conference 2016 dan gambar sebelah kanan itu diambil pada awal tahun 2015. Masa itu Rev (anak kami nombor 2) belum wujud lagi, Ryo (anak pertama kami) baru berusia 1 tahun waktu itu.



Gambar sebelah kanan diambil masa Ryo (anak pertama kami) baru berusia 3 bulan. Baru bergelar bapa itu sebab badan start mengembang. Gambar sebelah kiri itu pula diambil waktu kami roadtrip ke Simpang Mengayau Kudat awal bulan Februari 2017. Waktu ini Rev (anak kedua kami) sudah berusia 1 tahun 3 bulan.

Seperti yang kamu perhati perubahan saiz badan suami saya, saiz dia ini tidak berubah sejak Disember 2015 sehinggalah sekarang malah semakin berkurang dan BMI dia sekarang semakin ideal. Senang hati isteri sebab suami semakin sihat. Tiadalah penyakit yang tidak diingini menyerang suami tiba-tiba.

Selain daripada perut buncit hilang, suami saya juga semakin kurang panas barannya hahaha (serius) dan dengkuran dia setiap malam pun tidak seteruk dahulu lagi. Suami saya juga lemah imun tubuh dan ada resdung. Tapi sekarang memang jarang sudah suami saya sakit, resdung pun berkurang. Jarang sudah saya dengar dia bersin.

Pesta Kaamatan di Imago Mall 2017
Best bila isteri nampak suami semakin sihat. Lagi best bila kami sekeluarga sihat. 😚😚

***

Konsultasi Hilangkan Perut Buncit


Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.


Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin menghilangkan perut buncit (pengalaman sekali susun jadual makan untuk suami) serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*


***


Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx
SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.