Pengalaman Mengatasi Keradangan Pada Appendiks Semasa Hamil


Jarang kita dengar kes macam ni kan? Jarang sangat ibu hamil mengalami keradangan pada appendiks semasa proses kehamilan. Ikuti cerita Dr. Nadia Abdul Kadir tentang pengalamannya mengalami keradangan pada appendiks semasa hamil.
"Hai, Assalamualaikum.. Saya Dr, Nadia Abdul Kadir, mempunyai 4 orang cahaya mata dan berusia 34 tahun. Saya ingin berkongsi kisah saya menghidap keradagan pada appendiks semasa hamil anak ke-empat.
Semasa saya mengandung Baby A'isya 7 bulan yang lepas, saya melalui 2 episod sakit pada bahagian kanan perut. Pertama kali semasa usia kandungan 32 minggu. Waktu itu saya disahkan menghadapi Acut Appendicitis (keradangan pada appendik).
Oleh sebab kandungan masih awal dan sangat berisiko kepada baby A'isya jika saya melakukan pembedahan membuang appendiks, saya memutuskan hanya mengambil antibiotiks selepas berbincang dengan suami saya. Suami saya Dr. Shazly merupakan doktor pakar bedah.
Pada masa yang sama saya teruskan mengamalkan Set Hamil Shaklee dan Nutriferon. Alhamdulillah, selepas 2 hari sakit beransur hilang. Semasa usia kandungan 36 minggu, sekali lagi saya mengalami kesakitan pada perut sama seperti kesakitan sebelum ini. 
Kali ini sangat lah sakit sampai saya terpaksa dimasukkan ke wad. Sekali lagi saya didiagnos sebagai Recurrent Appendicitis (Keradangan Appendiks yang berulang). Semasa saya di wad, saya diberi intravenous antibiotiks. Sekali lagi saya dan suami berada dalam dilema samada ingin teruskan pembedahan atau tidak. Sebab lagi 2 minggu saya dijadualkan untuk elektif cser (saya sudah cser 3 kali). 
Kami suami isteri membuat keputusan untuk tunggu dan lihat. Jika sakit berterusan, saya akan menjalani pembedahan. Alhamdulillah, selepas 2 hingga 3 hari, sakit beransur hilang dan doktor pakar membuat keputusan untuk membuat appendiks semasa cser. 
Pada minggu ke-38, selepas pakar O+G mengeluarkan baby A'isya, suami saya sendiri mengambil alih untuk mengeluarkan appendiks saya. Ramai yang kata, sakit selepas cser dan appendicectomy (pembedahan membuang appendiks) lebih sakit daripada cser sahaja kerana trauma pada tisu lagi banyak. 
Sebab saya sangat bimbang dengan perkara ini, saya sediakan Vivix awal-awal. Sebaik sahaja dibenarkan minum oleh jururawat, saya terus ambil 1 sudu besar Vivix. Alhamdulillah dengan izinNya, petang sebelum maghrib saya sudah boleh bangun dan berjalan sendiri ke tandas untuk mandi. 
Malamnya pula saya sudah boleh menjaga baby A'isya sendirian sebab suami tidak dibenarkan menemani saya di wad. Setiap hari saya meneruskan pengambilan Set Berpantang Shaklee dengan Vivix dan Nutriferon sekali. Pada hari ke-5, saya sudah boleh memandu sendiri ke klinik untuk cek jaundice baby A'isya sampai jururawat klinik siap ceramah saya lagi. Suami masa itu masih berada di dalam dewan bedah dan tidak dapat keluar hantar kami ke klinik. 
Apapun, pengalaman berpantang kali ini sangat berbeza jika dibandingkan dengan 3 kali cser sebelum ini. Sakit pada bahagian cser sangat minimal, luka pula sangat cepat sembuh dan saya sangat bertenaga. Inilah yang saya alami sendiri." - Dr. Nadia Abdul Kadir

Bestnya baca cerita Dr. Nadia kan? Selamat pembedahan baby yang keempat, pembedahan buat appendiks pun selamat. Selain kurang masalah semasa hamil biarpun mengalami keradangan appendiks, berpantang pun lebih bertenaga, luka pun cepat sembuh. Syukur Dr.Nadia kekal sihat dan bertenaga walaupun menjalani 2 pembedahan sekaligus.

Apa yang buat Dr. Nadia lebih sihat dan bertenaga walaupun sudah melalui masalah ini? Jom kita kenal produk yang Dr. Nadia amalkan.

Vivix


Vivix adalah minuman botani yang mengandungi resveratrol dan polifenol. Sangat tinggi kandungan antioksidan yang melawan radikal bebas. Juga bertindak memperbaharui sel dan meningkatkan penghasilan mitochondria (penjana tenaga dalam sel). Itu sebab Dr. Nadia cepat sembuh dari luka pembedahan sampai boleh memandu ke klinik sendiri dan lebih bertenaga walaupun sudah menjalani 2 pembedahan sekaligus.

NutriFeron


Nutriferon ini dicipta oleh seorang pakar imunologi dari Jepun Dr. Yasuhiko Kojima dengan penyelidikan selama 40 tahun. Nutriferon inilah yang menggalakkan penghasilan interferon bagi menguatkan imun sistem tubuh kita.

Nutriferon inilah yang membantu Dr. Nadia melawan sakit appendiksnya semasa hamil dan menguatkan lagi sistem imun Dr. Nadia semasa berpantang selepas menjalani pembedahan.

Set Hamil dan Set Berpantang Shaklee

  • ESP - Protein membantu mempercepatkan pembentukan sel dan tisu baru. 
  • VitaLea Iron Formula - Mempercepatkan penyembuhan luka bedah.
  • Sustained Released Vita-C Plus - Merangsang collagen untuk mempercepatkan pembentukan tisu baru pada bekas jahitan bedah bagi mengelakkan terjadinya keloid.
  • OmegaGuard - agen anti-keradangan. Meredahkan keradangan pada sel.
  • Bcomplex - mengandungi asid folik bagi mengelak terjadinya kecacatan pada janin dan merupakan anti-stress untuk mencegah terjadinya baby blues semasa berpantang.
  • Ostematrix - kalsium yang mengandungi magnesium untuk mencegah sembelit agar luka jahitan tidak mendapat terlalu banyak tekanan semasa ibu berpantang membuang air besar.

***

Konsultasi Mengatasi Keradangan Pada Appendiks Semasa Hamil,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin mengatasi keradangan pada appendiks semasa hamil dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

 
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Rahsia Kulit Jadi Lebih Cerah Dan Berat Badan Turun Semasa Berpantang

Puan Yong Hafieza mengamalkan Vivix dan OmegaGuard semasa berpantang baby ketiga Qaisarah. Beliau memilih Vivix atas sebab untuk mengelak pengambilan vitamin lain sebab beliau jenis yang susah untuk telan tablet banyak-banyak. Kalau dengan Vivix sahaja memang mudah sebab Vivix ini dalam bentuk cecair, minum sahaja macam air memang tidak menyusahkan.

Selepas amalkan Vivix dan OmegaGuard, Puan Yong Hafieza dapati luka bersalin sembuh dalam masa kurang 2 minggu. Kuning bayi juga turun dalam masa seminggu sahaja. Tidak perlu susah-susah lagi ulang alik ke hospital untuk cek kuning bayi. Lagi best bila kawan-kawan datang melawat masa berpantang puji kulit berbeza sangat. Dulu kulit kusam sekarang sudah semakin cerah, parut lama pun semakin berkurang.

Bila beliau masuk kerja selepas berpantang, ramai yang tanya beliau makan apa sebab kulit muka nampak lebih berseri dan cerah. Berat badan pun turun sangat ketara berbanding masa berpantang sebelum ini. Suami sendiri juga perasan perubahan pada diri beliau. Vivix memang sangat terbaik untuk ibu berpantang.


Vivix dan OmegaGuard Bantu Cantikkan Kulit dan Turunkan Berat Badan Lebih Pantas Semasa Berpantang

OmegaGuard
OmegaGuard diekstrak dari ikan laut sejuk. Mengandungi 90% Omega-3 disuling sebanyak 3 peringkat di mana membuatkan OmegaGuard adalah minyak ikan paling tulen yang membekalkan DHA dan EPA sekaligus.


Vivix


Vivix adalah pati anggur paling tulen yang membantu mengekalkan usia biologi kita dan juga Vivix membantu memberi kesihatan yang berkekalan. Diperbuat daripada tumbuhan botani. Bertindak sebagai anti-penuaan dan mampu mempercepatkan penyembuhan luka.


Testimoni Pengamal Vivix Semasa Berpantang




 ***

Konsultasi Mencantikkan Kulit dan Menurunkan Berat Badan Semasa Berpantang,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin mencantikkan kulit dan menurunkan berat badan semasa berpantang dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

 
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Luka Jahitan Bersalin Yang Buat Kakak Ini Susah Duduk, Susah Jalan Hilang Selepas 3 Hari


Derita setiap wanita semasa berpantang adalah jahitan luka bersalin. Pedih! Sakit! Itu memang tidak lari dari pengalaman setiap ibu. Puan Ainul Fadzilah ini bercerita tentang luka bersalinnya yang sangat menyeksakan hilang selepas 3 hari. Wah! Bukan senang luka jahit dekat bawah tu cepat sembuh tau. Kisah Puan Ainul Fadzilah ini bermula bila beliau melahirkan anak mereka Maryam secara normal tapi dengan bantuan vaccum. 2 kali induce, 2 hari sakit sampai tidak dapat tidur dan seminggu bermalam di hospital.

Puan Ainul fikirkan selepas balik dari hospital, bolehlah beliau berpantang dengan aman. Tapi malam sehari balik dari hospital, baby Maryam  kena demam panas dan kuning naik mendadak. Mereka terpaksa kembali ke NICU. 5 hari di NICU, Ainul ulang alik 2 hingga 3 kali untuk hantar bekalan susu kepada baby Maryam di DEMC.


Oleh sebab jahitan pada luka bersalin yang banyak itu belum sembuh, lagi-lagi Puan Ainul kena sentiasa bergerak membuatkan beliau berjalan pun terasa sangat sakit. Apa lagi kalau kena duduk, memang sakit tu sangat menderitakan. Sampai kena duduk dalam kereta pun beliau menangis. Nak duduk pun takut sebab sangat sakit katanya.

Akhirnya Puan Ainul memilih untuk mengamalkan Vivix. Dulu rasa Vivix ni sangat mahal. Tapi bila sakit menyerang sampai mental pun sudah tidak dapat tahan, mahal tu tidak rasa lagi sebab mahu sangat hilangkan sakit yang menyeksakan itu. Selepas 3 hari mengamalkan Vivix, tiada lagi rasa pedih semasa berjalan dan duduk. Kalau dulu sarung saja yang dipakai tapi sekarang seluar pun sudah boleh pakai. Selain luka jahitan bersalin berkurang, susu meriah, darah kotor keluar dan badan rasa lebih segar juga dialami selepas mengamalkan Vivix.
"Selalunya masa berpantang air susu memang banyak cuma berpantang kali ini lagi meriah. Banyak stok ebm dapat disimpan untuk anak yang ditahan di hospital." 
"Darah kotor juga keluar berketul-ketul. Cerita dengan tukang urut, tukang urut kata bagus darah tu keluar sebab kalau tidak keluar betul-betul bahaya."
"Darah nifas ni kalau tidak keluar betul-betul boleh menyebabkan kanser. Badan juga rasa lebih segar, tiada la lemau semacam."
"Tiada masalah uruskan anak-anak lain walaupun berpantang sendiri. Muka tidak pucat sebab peredaran darah berjalan dengan lancar. Orang lain tengok pun tidak macam berpantang."
"Memang berbaloi makan Vivix masa berpantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun pasti ambil Vivix masa hari pertama bersalin baru luka cepat sembuh."

Testimoni Luka Bersalin Sembuh Lebih Cepat Dengan Vivix



Vivix Bantu Cepatkan Proses Penyembuhan Luka Bersalin


Manfaat Vivix:
  • Menyembuhkan luka.
  • Memperbaharui sel-sel mati.
  • Memberi tenaga berpanjangan.
  • Memberi kesihatan berpanjangan.
  • Melindungi sel daripada radikal bebas yang menyebabkan kanser.
  • Bertindak sebagai anti penuaan di mana ia mampu membuat kita rasa 25 tahun lebih muda dari usia semasa.
  • Bertindak sebagai anti-keradangan yang membantu meredahkan keradangan sel.
  • Merupakan agen antioksidan yang melindungi sel kita daripada dimusnahkan oleh radikal bebas.
  • Menjaga kesihatan mata, jantung, tulang dan organ kita.
  • Agen detox untuk meningkirkan bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh kita.
  • Meningkatkan kekebalan imun sistem kita.


***

Konsultasi Rawat Luka Jahitan Bersalin Dalam 3 Hari,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat luka jahitan bersalin dalam masa 3 hari dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

 
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Derita Resdung Hilang Selepas Amalkan Produk Ini


Suami Puan Zainah Mukhtar ada masalah resdung sejak sekian lama sudah. Setiap kali berjumpa dengan doktor, doktor cuma memberi ubat titis atau spray untuk hidung agar masalah bersin dapat dikurangkan. Ubat ini juga doktor suruh beli sendiri bila sudah habis. Siapalah yang mahu bergantung dengan ubat sepanjang hayat kan?

Puan Zainah nekad meminta suaminya mencuba Set Resdung Shaklee atas sebab Puan Zainah tidak mahu suami bergantung dengan ubat spray sampai bila-bila. Ubat yang doktor bagi atau beli di farmasi tidak dapat menghilangkan masalah resdung suaminya kerana ubat itu hanya untuk tempoh yang singkat sahaja.

Pada hujung bulan April 2014, suami Puan Zainah setuju untuk mencuba Set Resdung iaitu Alfalfa, Vitamin C, B-Complex, Garlic dan Zinc Complex. Selepas seminggu suaminya konsisten mengamalkan Set Resdung ini, bersin ibarat mesingan setiap pagi telah berkurang. Pada mulanya Puan Zainah tidak perasan sangat bersin suaminya sudah berkurang. Suaminya juga lebih sihat dan gembira tanpa ubat spray dalam hidung lagi.



Selain ada masalah resdung, suami Puan Zainah juga ada masalah migrain dan selalu sangat bergantung dengan panadol setiap kali migrain menyerang. Tapi selepas mengamalkan Set Resdung Shaklee, masalah migrain juga semakin berkurang. Bila stress menyerang dan suaminya mengalami masalah migrain, suaminya cuma perlu telan B-Complex sahaja tidak perlu panadol lagi.

Puan Zainah berkata beliau sangat berpuas hati dengan vitamin Shaklee sebab vitamin ini sangat berkesan lagi-lagi ia semulajadi yang melalui proses R&D yang sangat ketat. Puan Zainah juga menyatakan bahawa jaminan keselamatan dan keberkesanan adalah keutamaan mereka dalam memilih suplemen. Sangat berbaloi dengan wang ringgit yang mereka laburkan ke atas produk Shaklee demi meningkatkan tahap kesihatan mereka sekeluarga untuk jangkamasa panjang.
"Saya sangat syorkan kepada anda di luar sana yang ada masalah resdung dan bersin-bersin setiap pagi untuk cuba amalkan Set Resdung Shaklee ni. Kami sudah. Anda bila lagi? Inilah Shaklee Effect kami. Terima kasih Shaklee." - Puan Zainah Mukhtar
Set Resdung Shaklee
Manfaat Set Resdung:

🌸Alfalfa
  • Kaya dengan sumber klorofil yang bantu atasi masalah keradangan akibat redung, ekzema, alergik dan gegata.


🌸VitaC
  • Bertindak sebagai anti histamin.
  • Membantu stabilkan pengeluaran histamin dalam badan.
  • Membantu mencegah tiub brokiol daripada menjadi sempit.
  • Meningkatkan sistem pertahanan badan.
  • Meningkatkan pertumbuhan tisu.


🌸Garlic
  • Antibiotik semulajadi.
  • Penawar racun (detoxifier) yang melindungi tubuh dari penyakit.
  • Melumpuhkan radikal bebas yang menganggu sistem kekebalan badan.
  • Bertindak sebagai agen anti-kulat.
  • Merawat masalah alahan dan resdung.


🌸Bcomplex
  • Membantu dalam membina protein dalam badan.
  • B6 penting untuk memulihkan selaput lendir yang sihat.
  • Membantu pengeluaran antibodi badan.
  • Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit bagi menyingkirkan sel-sel mati.
  • Memelihara sistem saraf dan bertindak sebagai anti-stress.
Semoga entri saya ini memberi manfaat kepada mereka yang ada masalah resdung. Hubungi saya terus di http://brigettrusxx.wasap.com.

***

Konsultasi Rawat Masalah Resdung,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat masalah resdung dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Senangnya Hilangkan 10kg Dalam Masa 2 Bulan


Semua orang pun mahu berat badan yang ideal kan? Tidak kira lelaki atau perempuan. Berat badan berlebihan boleh buat kita kurang yakin dengan diri kita sendiri. Bukan baju saja yang susah kita mahu cari, tapi seluar pun susah mahu cari. Takut kalau tersalah beli, tidak sesuai pula pada badan.

Punca Berat Badan Naik


Biasanya berat badan naik ini disebabkan gaya pemakanan yang tidak sihat. Banyak makanan yang bergoreng dan berlemak diambil berbanding sayur-sayuran dan buah-buahan. Pencuci mulut yang manis-manis belaka pun disapu habis. Minuman ringan diambil 2-3 tin sehari. Mana tidak berat badan naik mendadak. 

Bila lemak dalam badan tidak diusahakan untuk dikeluarkan dari badan, itulah juga lemak viseral bertapak dalam badan kita. Berat badan senang naik tapi bila kita ingin kurangkan memang sangat susah. Tapi dengan konsultasi yang betul, mudah saja untuk kurangkan berat badan.

Cara Mudah Kurangkan Berat Badan 10kg Dalam Masa 1 Bulan

1. Bersenam


Tidak perlu sebenarnya kena berjogging sampai 5km setiap hari. Boleh saja kita naik 100 anak tangga setiap hari atau berbasikal selama 10 minit. Asal badan ada bergerak sampai peluh keluar boleh lah tu. Bersenam untuk menggalakkan lemak lebih cepat terbakar melalui pergerakan.

2. Minum Air Masak


Minumlah air masak setiap hari. Lemak akan lebih cepat keluar dari badan bila kita kerap buang air kecil. Yup! Bila kita minum banyak air dan kerap ke tandas, di sinilah lemak mengambil kesempatan untuk keluar dari badan kita. Mulai hari ini, minum air masak bukan air 3-in-1 atau minuman ringan. 

Tidak perlu minum sampai 1 tangki air pun, minum saja air masak ikut berat badan semasa. Setiap 25kg untuk 1 liter air masak.

3. Ambil Suplemen


Ada suplemen yang membantu masalah berat badan berlebihan. TAPI.. ada juga suplemen yang bila kita makan ia boleh cepatkan proses penurunan berat badan, seperti janji yang sering diberi "Turun 20 kilo dalam masa 2 minggu" bila kita berhenti makan suplemen ini, berat badan terus naik mendadak. Jangan bila sudah makan suplemen dan berhenti, berat badan pula naik 2 kali ganda lebih besar. Hmm~ Makanya, kita kena bijak dalam memilih suplemen yang sesuai untuk proses penurunan berat badan.

Saya sendiri pun bagi suami saya makan suplemen yang boleh mempercepatkan proses penurunan berat badan dan membantu mengekalkan berat badan. Customer saya pun memang sudah banyak yang berjaya turunkan berat badan dengan pengambilan suplemen yang betul. Ini antara suplemen yang saya berikan kepada customer dan suami saya sendiri.


Cinch Shake Mix

Cinch Shake Mix adalah minuman yang diekstrak dari soya yang tidak diubahsuai genetiknya. Cinch Shake Mix ini juga mengandungi Leucine di mana Leucine inilah yang menjaga pembentukan otot semasa proses penurunan berat badan. Dalam masa yang sama Cinch Shake Mix ini juga membantu mengekalkan berat badan kita walaupun kita sudah berhenti mengambil Cinch Shake Mix. Best kan???

OmegaGuard

OmegaGuard yang menjalani proses penyulingan sebanyak 3 kali telah menjadikan OmegaGuard adalah minyak ikan yang paling tulen dengan kandungan 99% Omega-3. OmegaGuard inilah yang membantu membakar segala lemak-lemak degil dalam badan kita. Tanpa OmegaGuard memang susah kita turunkan berat badan. Kalau mahu senang hilang lemak dalam badan, jangan lupa amalkan OmegaGuard tau.

Lecithin

Lecithin yang juga dari sumber soya ini adalah pemecah lemak. Lecithin pecahkan lemak dan lemak yang pecah itu akan disingkirkan dengan agen detox kita.

Herblax

Herblax merupakan salah satu agen detox. Herblax inilah yang akan bagi perut kita jadi lebih kempis sebab ia membantu mencuci usus kita sehingga ke dinding usus kerana ia mengandungi daun senna yang digunakan untuk memperbaiki sistem pencernaan. Bila kerak pada dinding usus dibersihkan mudahlah nutrisi diserap. Jadi semua suplemen yang kita makan itu akan memberi kesan paling maksimum. Tapi Herblax ini hanya digunakan sekali seminggu sahaja. Kalau mahu cuci usus setiap hari boleh amalkan agen detox yang satu ini juga.

Alfalfa

Alfalfa adalah Raja Segala Tumbuhan kerana akarnya yang boleh memanjang sehingga 12 meter ke dalam tanah untuk mendapatkan nutrisi yang lebih tulen. Alfalfa bertindak sebagai agen detox di mana ia mencuci darah kita. Kolestrol jahat yang ada dalam darah kita boleh disingkirkan dengan Alfalfa.

Cinch Energy Tea Mix

Cinch Energy Tea Mix ini mengandungi 4 jenis tea. Kita amalkan Cinch Energy Tea Mix untuk kekal bertenaga lebih lama. Dengan tenaga dan perasaan kenyang yang dibekalkan dapat membantu kita dalam mengurangkan berat badan berlebihan. Selain itu, tea ini juga membantu menghilangkan lilitan badan kita. Kalau mahu buang perut buncit, boleh amalkan tea ini.

Testimoni Pengguna Set Ini Yang Hilang 10kg Dalam Masa 2 Bulan



***

Konsultasi Hilangkan 10kg Dalam Masa 2 Bulan,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin menghilangkan berat badan 10kg dalam masa 2 bulan dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Artis Sabahan Donny Reyn Tampil Buat Pengakuan Tentang Syarikat Jualan Langsung Selepas Kulit Mukanya..


Pada 16 Jun lalu, penyanyi lagu Cinta Sabun Mandi yang berasal dari Sabah ini telah post satu status tentang sebuah syarikat jual makanan tambahan di Facebook. Status itu mempunyai 1.8k likes dan 1430 shares telah menjadikan status beliau viral di media social. Dalam status itu, beliau telah meluahkan perasaan tentang perubahan kulit wajahnya selepas mengamalkan produk dari syarikat ini.

Beliau menunjukkan nada keras dalam ayat pertama statusnya dengan menunjukkan seperti beliau ingin memberikan amaran kepada syarikat jualan langsung iaitu syarikat Shaklee. Pada 29.11.2016, beliau menghidap masalah chicken pox atau lebih dikenali di Sabah sebagai cacar air. Rakan-rakan beliau telah mencadangkan agar mengambil produk kesihatan untuk masalah chicken pox beliau. Produk yang pertama dicadangkan adalah produk Shaklee. Oleh sebab Shaklee merupakan syarikat MLM, beliau tidak lari daripada memberi respond negatif kepada syarikat tersebut. Atas dasar terpaksa, beliau mula mengamalkan ESP dan Vitamin C.

Selepas seminggu, beliau rasa perubahan pada kulit muka beliau. Proses penyembuhan lebih cepat walaupun doktor kata parut chicken pox yang meninggalkan lubang dalam itu susah dan mengambil masa yang lama untuk sembuh kerana kulit orang dewasa bukan seperti kulit bayi yang masih kaya dengan kolagen. Tetapi selepas mengamalkan ESP dan Vitamin C, chicken pox beliau cepat kering dan mengecut. Selepas sebulan mengamalkan ESP dan Vitamin C, chicken pox beliau sembuh sepenuhnya dan langsung tiada kesan parut.
"Apa yang terjadi memang luar biasa." - Donny Reny, Penyanyi Sabah.


Saya sangat berterima kasih kepada beliau kerana sudi berkongsi Shaklee Effect beliau di Facebook. Beliau makan Shaklee dan kongsikan kesan positif daripada produk Shaklee yang telah beliau alami. Semoga kita boleh kongsikan kepada semua orang kebaikan yang penyanyi Sabah ini telah alami. Doakan juga beliau dimurahkan rezeki. Jom support artis local!💪💪

Set Bajet Merawat Masalah Chicken Pox atau Cacar Air

Yup.. ESP dan Vitamin C yang Encik Donny amalkan itu cumalah set bajet. Baru set bajet tapi kesan sudah meletop top TOP! kan? Tidak rugi kita bagi peluang dengan set bajet ini untuk merawat masalah parut chicken pox atau cacar air.



ESP Soy Protein Isolate Powder

ESP adalah protein yang berasaskan tumbuhan. Sangat berkualiti kerana soya yang digunakan tidak diubah genetiknya. Protein adalah yang mengukuhkan sel-sel tubuh badan kita.

Bila sel kita rosak, protein bertindak untuk memperbaiki sel dan sekaligus menghasilkan sel yang sihat untuk kesihatan kulit. Itu sebab bila kulit Donny rosak dan berparut yang disebabkan oleh chicken pox, protein yang didapati dari ESP membantu memperbaiki struktur sel kulit Donny. Itu sebab gambar Donny selepas amalkan ESP tu tiada parut langsung.

Sustained Released Vita-C Plus

Vitamin C yang Donny makan ini agak special sikit sebab Vitamin C ini ada sistem pelepasan berperingkat. Jadi tidaklah Vitamin C ini keluar sekaligus melalui air kencing selepas sejam. Vitamin C yang Encik Donny ambil ini boleh kekal selama 5 jam dalam badan kita.

Bila Vitamin C menyerap sepenuhnya ke dalam badan kita, maka Vitamin C membantu memperbaiki sel kulit. Amalkan setiap hari dan nikmati sel kulit yang tumbuh dengan sihat setiap hari juga. Vitamin C juga mempercepatkan penyembuhan luka. Itu sebab selepas sebulan amalkan Vitamin C ini, chicken pox yang dialami oleh Donny sudah sembuh tanpa meninggalkan parut.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Produk Shaklee Untuk Masalah Chicken Pox




Syukur Donny pilih Shaklee untuk ikhtiar masalah chicken pox atau cacar air yang ada pada kulit wajahnya. Boleh terus hubungi saya jika kamu juga mengalami masalah yang sama seperti Encik Donny. Saya sedia membantu.

Boleh juga baca post saya sebelum ini di "Cara Paling Senang Dan Berkesan Hilangkan Parut Chicken Pox Di Muka"

***

Konsultasi Merawat Chicken Pox atau Cacar Air,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat chicken pox atau cacar air dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.