Ekzema Bayi Redah Selepas Disapu Vivix

Hello readers!

Dalam entri Bee sebelum ini "6 Cara Mengatasi Ekzema Pada Bayi Anda" Bee ada mention Bee mahu kongsikan bagaimana Vivix bantu bayi yang ada masalah ekzema kan? Kawan Bee ni baby beliau kena ekzema. Beliau tak guna Shaklee sahaja tau, beliau juga amalkan cara-cara lain dalam mengatasi masalah ekzema bayi beliau.


So, kawan Bee ni masa ekzema bayi beliau "meradang", kawan Bee sapu Vivix dekat ekzema baby beliau semasa baby beliau sedang tidur. Ekzema tu redah dalam beberapa jam kemudian. Amazing betul kesan Vivix ni untuk redahkan ekzema! Sebab Vivix bersifat anti inflamasi tu sebab Vivix boleh redahkan ekzema ni. Boleh baca lebih lanjut tentang Vivix dekat sini "Vivix".

Macam yang Bee nyatakan dalam entri Bee "Apakah Punca Sebenar Bayi Anda Diserang Ekzema", punca ekzema berlaku juga disebabkan oleh bahan mandian. Kawan Bee juga guna bahan mandian yang toleransi dengan ekzema bayi beliau. Beliau hanya menggunakan PBySO sebab beliau nampak ini sahaja bahan mandian yang berkesan dengan kulit bayi beliau. Oleh kerana imun badan bayi masih lemah, kawan Bee ni juga amalkan makanan tambahan seperti Vivix, Nutriferon, Vitamin C, Zinc Complex dan Vitalea. Bila bayinya menyusu, si bayi juga dapat nutrisi daripada makanan tambahan yang kawan Bee amalkan tu sekaligus meningkatkan imun sistem tubuh si bayi.

Dalam entri Bee "Cara Menyelesaikan Ekzema Pada Bayi Anda" Bee ada mention pasal krim steroid dan kesannya jika kita berhenti menggunakannya, maka daripada kita guna krim steroid, why not kita guna krim yang 100% semulajadi. Kawan Bee ni, beliau hanya guna krim Herbal Blend untuk pastikan kulit bayinya sentiasa lembab. Pencuci baju pun kawan Bee tukar kepada bahan pencuci kain Shaklee, sebab hanya set pencuci pakaian Shaklee sahaja satu-satunya set yang 100% semulajadi. Memandangkan ekzema ini sangat sensetif dengan bahan kimia yang ada pada pencuci kain yang melekat pada baju si bayi, adalah sangat digalakkan bagi ibu bapa untuk menukar bahan pencuci kepada yang 100% semulajadi bebas daripada bahan kimia. Kawan Bee siap bagi tip tu, "sapu Vivix kalau flare up".


Inilah anak kawan Bee tu. Masih menyusu badan. Oleh sebab bayi tidak boleh minum Vivix, tapi kita boleh sapu Vivix pada kulit bayi. Tidak menjadi masalah. Sebab Vivix ini pun 100% semulajadi, sangat selamat dengan kulit setiap orang. Best sangat bila kita boleh berkongsi Vivix dengan bayi kita. Jimat juga tu sebab kita sendiri boleh minum, kita juga boleh sapukan Vivix pada ekzema yang menyerang kulit bayi kita. Si manja pun boleh tidur dengan lena bila ekzema tidak "meradang". Bila sapu dengan Vivix, ekzema juga cepat surut. Itu maksudnya, tidak lama lagi si manja akan bebas daripada ekzema yang teruk. 😍😍

Semoga perkongsian Bee kali ini memberi manfaat kepada ibu bapa yang ada masalah macam kawan Bee ni. Klik sahaja link di bawah kalau nak buat pembelian atau boleh juga terus contact Bee di 0128895717. Selepas buat pembelian jangan lupa hubungi Bee, supaya Bee boleh bagi cara makan yang special buat customers Bee.😉

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.