Bye Cycle 2016/2017, Hello Cycle 2017/2018


New cycle new me ka? Haha!! Tidak sangka setahun lagi sudah berlalu dalam dunia Shaklee ni. Kalau mahu lihat di saat ini memang tiadalah sangat perubahan tu, bila kita toleh belakang.. Waduh besar sungguh perubahan yang kita capai. Saya masih ingat lagi dulu masa mula-mula join Shaklee, ala tidak pun ada hati mahu berbisness nih. Bila nampak orang berjaya pun, ala tiada perasaan langsung. Tapi bila anak sudah kena Shaklee Effect, hah padan muka. Hari itu juga ambil keputusan mahu bisness Shaklee, sampai tidak mahu sambung sekolah pula tu.



Saya ingat lagi awal cycle 2016/2017, saya mulakan cycle tu dengan rank Senior Supervisor dan mengakhiri cycle tu dengan rank Coordinator. Ambil masa juga, yala kita buat bisness kena ikut jalan betul bukan jalan short cut. Lakar Vision Board awal-awal cycle supaya saya nampak perjalanan saya sepanjang tahun. Bila sudah rasa sangat lama berada di rank Senior Supervisor, saya ambil masa duduk diam-diam dengan diri sendiri dan mula cari strategi baru. Selepas balik dari Free Trip Bangkok 100% Sponsored by Shaklee, saya terus meroket layak Car Bonus dan Coordinator sekali gus. Ini memang tidak masuk dalam Vision Board pun. Apakan daya, Tuhan Yang Maha Besar lebih besar dari apa yang saya rancang.

Antara pencapaian kami sepanjang cycle 2016/2017;

🔼Penerima reward New Rank Achiever semasa National Conference 2016.
🔼Maintain rank Senior Supervisor selama 4 bulan dan layak Title Bonus RM2000.
🔼Layak percutian 4 hari 3 malam di Bangkok 100% sponsored by Shaklee.
🔼Naik rank Coordinator pada November 2016 dan sekaligus layak Car Bonus Achiever.

Itu seja kot yang saya ingat 😅

Banyak juga pencapaian lain. Contohnya, jalan-jalan dengan family pergi Simpang Mengayau Kudat, bawa family makan setiap kali bonus Shaklee masuk dan banyak lagi hehe.. Best buat Shaklee, memang banyak Shaklee ajar saya. Dulu saya memang tidak pandai handle perasaan sendiri, hari-hari layan emo tau. Sekarang bila down, kejap seja boleh move on. Itu yang best bila kita buat Shaklee, positive vibes tu memang tidak lari dari jiwa kita.


New cycle ini, saya nak naik dan naik dan naik rank sampai capai rank Master Coordinator! Lahirkan lebih banyak leaders dari Brielle Kingdom, ramai-ramai juga kami nanti pergi bercuti di Bangkok dan Mediterranean Cruise! Yeah! Tak sabar nak fight sama-sama!!



Luv,
Brigett

Bye Cycle 2016/2017, Hello Cycle 2017/2018 Bye Cycle 2016/2017, Hello Cycle 2017/2018 Reviewed by Brigett Rusx on April 01, 2017 Rating: 5
Powered by Blogger.