DHA dan EPA Bantu Masalah Autisme


Kanak-kanak Autisme ini sangat istimewa. Sebanyak 10% penghidap autisme dikenalpasti memiliki idiot savant di mana mereka mempunyai kemahiran istimewa dalam bidang komputer dan matematik, berupaya mengingati fakta, kebolehan dalam bidang muzik dan kesenian.

Rakan saya ini mempunyai anak buah yang mengidap autisme. Anak buahnya lambat bercakap dan tidak fokus. Kena hantar pergi latihan di Bukit Padang Kota Kinabalu pun tidak menunjukkan perubahan positif. Selepas sepupu rakan saya ini tahu tentang manfaat Omega Guard yang boleh membantu dalam masalah autism, sepupunya terus beli dan berikan kepada anaknya.


Seleas 3 bulan, anaknya menunjukkan kesan positif. 40% perkembangan positif jika dibandingkan dengan keadaan anak buahnya sebelum ini. Sekarang anak buahnya sudah pandai menyanyi ABC, sudah pandai bermain dengan adik barunya, dan sudah pandai main puzzle. Syukur, OmegaGuard bantu masalah autisme anak buahnya. Jika ibu bapa tidak peka dengan perkembangan anak-anak, takut nanti masalah autisme ini tidak dapat diatasi lagi apabila kanak-kanak sudah meningkat dewasa.

OmegaGuard mengandungi 90% minya ikan dan berfungsi untuk otak yang sihat. Ia mengandungi DHA dan EPA sekaligus. So, kita tidak perlu mengambil DHA dan EPA bersaingan lagi. DHA penting untuk penghantaran isyarat-isyarat otak dan meningkatkan komunikasi antara sel-sel. Gabungan DHA dan EPA telah terbukti memberi manfaat bagi kanak-kanak yang mempunyai masalah gangguan hyeraktif dan autisme.
Boleh baca artikel saya "Anakku Autisme, Apa Perlu Aku Lakukan?" supaya ibu bapa tahu apa mereka perlu lakukan bila mereka perasaan simptom-simptom autisme pada anak mereka.

Saya sangat galakkan ibu bapa untuk mengambil langkah awal apabila ibu bapa perasan akan perkembangan si manja yang akan lambat berbanding kanak-kanak lain. Ibu bapa juga perlu mengambil berat dan belajar sedikit tentang simptom-simptom autisme agar kita boleh menangani masalah anak kita lebih awal. Bagi si ibu, boleh amalkan OmegaGuard seawal 4 bulan usia kandungan bagi menyokong perkembangan otak si manja.

Itu sahaja dari saya untuk entri kali ini. 😘Luv,
Brigett

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.