5 PUNCA WANITA SUKAR HAMIL


Tahukah anda?

Lebih kurang 1/3 masalah ketidaksuburan dikaitkan dengan wanita dan 1/3 lagi berpunca daripada lelaki, manakala selebihnya adalah gabungan daripada faktor-faktor yang tidak dapat dikenal pasti.

Hari ini, Brigett akan kongsikan 5 punca wanita mengalami ketidaksuburan.


1. GANGGUAN TELUR
 • Hormon yang tidak seimbang akan menganggu proses ovulasi hingga menyebabkan telur tidak matang.
 • Berat badan yang tidak ideal juga boleh menyebabkan gangguan hormon.
 • Keseimbangan hormon penting bagi wanita yang ingin merancang untuk hamil. Oleh itu, wanita perlu mengamalkan makanan tambahan dan menjaga jadual makan bagi membantu dalam mengimbangkan hormon mereka.


2. SALURAN FALLOPIO TERSUMBAT
 • Selalunya masalah ini berlaku akibat dari jangkitan kuman yang menyebabkan sebahagian atau sepenuhnya tiub fallopio tersumbat.
 • Antara sebab lain, kemungkinan berlakunya kandungan luar rahim yang mana janin menempel pada tiub fallopio dan bukannya pada rahim. Ujian HSG atau Laparoshopi (hysterosalpingogram) dapat mengenal pasti punca masalah ini.

3. ENDOMETRIOSIS
 • Berlaku apabila endometrium (tisu dari selaput dalam rahim) berkembang dan tumbuh di luar rahim.
 • Hal ini menyebabkan keradangan setempat yang menyebabkan organ berdekatan dengan perut melekat sesama sendiri dan menyebabkan kesakitan haid (senguggut).

4. ANTIBODI MENYERANG
 • Tubuh kita tidak dapat mengenal pasti sel telurnya dan sistem imunisasi akan membentuk antibodi yang akan menyerang sel gamet (telur dan sperma).
 • Banyak kes antibodi menyerang sel sperma lelaki.
 • Ini menyebabkan sel sperma tidak dapat memasuki bahagian rahim dan persenyawaan tidak dapat dilaksanakan.

5. MASALAH RAHIM
 • Fibroid rahim adalah ketumbuhan yang sering terjadi kepada wanita.
 • Fibroid adalah ketumbuhan di dalam rahim yang terbentuk daripada lapisan otot dan tisu penghubung di dalam rahim. Tetapi fibroid tidak menyebabkan kanser.
 • Ia boleh membesar dan boleh menyebabkan kesakitan semasa haid.
 • Pemeriksaan ultrasound boleh membantu mengenal pasti punca masalah.

Masalah ketidaksuburan ini bukan benda yang sukar untuk diatasi. Bila kita kenal pasti betul-betul punca ketidaksuburan, sudah pasti kita boleh mengatasinya. Macam Brigett, bila Brigett konsult customer yang ada masalah kesuburan, sudah pasti Brigett tanyakan macam-macam soalan. 

Bila Brigett sudah tahu apa punca ketidaksuburan mereka, Brigett akan suggest Pati Anggur Vivix yang boleh selesaikan semua masalah ketidaksuburan ini. Keputusannya? Syukur semua customer Brigett mengandung selepas amalkan Pati Anggur Vivix ini.

Hah.. ada yang sudah 3 tahun, 5 tahun, 10 tahun menunggu zuriat tapi mereka kata bukan rezeki. Bukan pasal rezeki, kita kena ikhtiar juga untuk benda-benda macam ni. Pati Anggur Vivix yang Brigett cakap ini memang pati terbaik. Siap dengan gabungan resveratrol dan polifenol, Pati Anggur Vivix ini boleh selesaikan masalah ketidaksuburan.

Pati Anggur Vivix bersifat antioksidan di mana ia boleh menghalang radikal bebas yang mengancam sel-sel dalam badan kita. Radikal bebas ini yang menyebabkan terjadinya ketumbuhan seperti fibroid. Pati ini juga bersifat anti keradangan. Kalau amalkan Pati Anggur Vivix ini sudah pasti keradangan yang disebabkan endometriosis itu tidak akan berlaku.

Wanita yang tidak subur sebab masalah berat badan tidak seimbang pun tidak perlu risau, Pati Anggur Vivix ini boleh membantu masalah berat badan. Yang kurus boleh bertambah berat badan, yang gemuk boleh turunkan berat badan. Kita yang senang stress pun Pati Anggur Vivix boleh bantu juga tau. Imun sistem badan yang tidak stabil pun boleh kembali stabil. Tiadalah lagi kes antibodi menyerang sperma lelaki bila proses persenyawaan berlaku.

Bukankah hebat Pati Anggur Vivix ini? Banyak lagi testimoni kesuburan berkaitan dengan Pati Anggur Vivix ini. Boleh klik link Testimoni Pati Anggur Vivix VS. Ketidaksuburan.

Kalau nak beli boleh klik gambar dekat bawah ini seja atau contact Brigett.

Luv,
Brigett.