DARI RM55 JADI RM23.40. SUMANDAK INI KONGSIKAN TIP BERJIMAT SEMASA MENAIKI KLIA EXPRESS

Hai!

Brigett baru balik dari conference di KL. Kalau nak busybody pasal hidup Brigett, boleh klik link ini "Part 1: Shaklee Business Leader National Conference 2017."

Kalau nak tahu, itu baru kedua kali Brigett hadir conference Shaklee. So, baru 2 kali lah juga Brigett pergi KL. Kalau masa pertama kali naik KLIA Express, terus habis RM55 sekali jalan dari KLIA2 ke KL Sentral. Tapi kali kedua ini, kira macam Brigett life hack lah konon sebab Brigett dapat jimat sampai RM31.60. Yala, orang lain bayar RM55 untuk seorang, Brigett cuma bayar RM48 untuk 2 orang. 🙊🙊

Nak tahu caranya? Baca sampai habis yer, kalau nak tanya Brigett apa-apa boleh direct whatsapp Brigett atau email seja dekat Brigett.

Okay, first kita tengok dahulu jadual KLIA Express nih.

  1. KLIA/KLIA2 ke KL Sentral = RM55
  2. Salak Tinggi ke KL Sentral = RM18.30
  3. Putrajaya & Cyberjaya ke KL Sentral = RM14.00
  4. Bandar Tasik Selatan ke KL Sentral = RM6.50
  5. KLIA/KLIA2 ke Bandar Tasik Selatan = RM38.40
  6. Salak Tinggi ke Bandar Tasik Selatan = RM12.40
  7. Putrajaya & Cyberjaya ke Bandar Tasik Selatan = RM8.00
  8. KLIA/KLIA2 ke Putrajaya & Cyberjaya = RM9.40
  9. Salak Tinggi ke Putrajaya & Cyberjaya = RM4.70
  10. KLIA/KLIA2 ke Salak Tinggi = RM4.90
  11. KLIA2 ke KLIA = RM2.00
Kalau kita dari mana-mana negeri atau negara yang nak mendarat di Kuala Lumpur, sudah pasti kita mendarat samada di KLIA atau KLIA2 kan? Jadi bayaran untuk one-way fares dari KLIA/KLIA2 ke KL Sentral ialah RM55. Brigett nak kongsikan cara Brigett jimatkan wang sehingga RM31.60 semasa menaiki KLIA Express.

First, Brigett dan suami beli tiket dari KLIA2 ke perhentian Putrajaya & Cyberjaya. So tiket kami seorang cuma RM9.40.

RM9.40 x 2 tiket = RM18.80

Sampai di perhentian Putrajaya & Cyberjaya, kami beli tiket ke KL Sentral. Tiket dari Putrajaya & Cyberjaya ke KL Sentral cuma RM14.00 seorang.

RM14.00 X 2 tiket = RM 28.00

Makanya, kami cuma habiskan RM23.40 seorang sahaja untuk sampai ke KL Sentral menggunakan KLIA Express. Yang sepatutnya harga satu tiket RM55, tapi kami hanya habiskan RM46.80 untuk 2 tiket, jimat RM31.60 untuk satu tiket.

RM18.80 + RM28.00 = RM46.80

Memang jimat cuma ambil masa yang panjang sahaja untuk sampai KL Sentral. Hey, okay lah boleh jimat sampai RM31.60 tau. Method ini sangat sesuai bagi backpackers. Lagi bagus kalau saudara/i membeli kad Touch n Go terlebih dahulu supaya tidak susah nak beratur lagi untuk beli tiket.


Brigett sempat ambil vitamin sebelum segala sakit tulang dan demam selesema datang. Suami hampir-hampir hilang suara sebab lupa ambil Nutriferon dan Vitamin C sebelum depart ke KL. Syukur, tiada sakit-sakit tulang belakang semasa SBLNC walaupun seharian duduk mendengar marketing strategy dibentangkan.

Sekian tip yang tidak seberapa ini. Semoga ia boleh membantu sedikit sebanyak semasa anda ingin menaiki KLIA Expresses. Sudah boleh berjimat, kenapa tak nak berjimat bah kan?

Luv,
Brigett.

WANITA HAMIL SELEPAS AMALKAN RESVERATROL

Resveratrol merupakan sejenis polifenol yang juga dikenali sebagai phytoalexin. Resveratrol merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan bagi mempertahankan sistem pertahanan tumbuhan tersebut daripada diserang penyakit.

Pati Anggur Vivix mengandungi resveratrol yang digabungkan dengan 15 jenis polifenol yang menjadikan Vivix 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol sahaja.

Percaya atau tidak, resveratrol mampu membantu pasangan yang sukar untuk mendapatkan zuriat. Brigett suka cadangkan Vivix kepada customer Brigett untuk masalah kesuburan. Sebab Vivix ini mampu memperbaharui sel kita yang rosak.

Boleh baca artikel punca ketidaksuburan wanita di sini "5 Punca Wanita Sukar Hamil".


Ini salah satu feedback dari pengguna Pati Anggur yang mengandungi resveratrol. 3 tahun sudah berkahwin tapi masih belum mempunyai cahaya mata. Maka, cik ini ikhtiar dengan mengamalkan Pati Anggur ini. Syukur selepas amalkan Vivix beliau berjaya hamil.
"Kerana ianya (Vivix) bertindak untuk memperbaiki sel dan DNA badan kita. Bila sel sihat, organ pun sihat.. Dan inshaAllah lebih tinggi peluang untuk hamil."
Yup, resveratrol yang ada dalam Vivix mampu memperbaiki sel kita. Bila sel sihat, organ kita seperti rahim juga akan turut sihat. Itu sebab resveratrol yang ada dalam Vivix mampu membantu masalah kesuburan.

Boleh baca lebih lanjut tentang Vivix di sini "Vivix Pati Anggur Terhebat".

Perkongsian ringkas sahaja dari Brigett hari ini. Nanti lagi Brigett share info-info lagi power yah.

Luv,
Brigett


CARA MUDAH MENANGANI MASALAH KESUBURAN SAMBIL BERJIMAT


Ramai pasangan sanggup menghabiskan berpuluh ribu ringgit untuk menjalankan kaedah tabung uji demi mendapatkan zuriat. Walhal kita boleh ikhtiar dengan kaedah lebih selamat dan berkesan tanpa perlu menghabiskan berpuluh ribu wang ringgit.

Bila ramai prospek Brigett mencari suplemen untuk tangani masalah kesuburan, kebanyakan mereka tidak tahu punca sebenar mereka sukar dapatkan zuriat. Kena kenal pasti dahulu punca ketidaksuburan baru kita boleh fokus untuk memperbaiki masalah tersebut.

Boleh baca artikel saya tentang punca ketidaksuburan dalam 5 Punca Wanita Sukar Hamil.

Brigett suka sarankan prospek Brigett untuk amalkan Pati Anggur Vivix yang superpower ini. Mudah dan jimat jika ikhtiar dengan Vivix. Apa sebab Pati Anggur ini superpower? Sebab Pati Anggur ini digabungkan dengan resveratrol dan 15 polifenol. Oleh itu, pati ini lebih hebat 10 kali ganda daripada produk yang mengandungi resveratrol sahaja.

Boleh ketahui tentang Pati Anggur Vivix ini dalam artikel Vivix.

Ramai customer Brigett yang berjaya hamil selepas mengamalkan Vivix ini. Suami isteri pun boleh minum. Yala, sebab sama-sama pun kena berkerjasama ikhtiar untuk dapatkan zuriat kan? Ini Brigett bagi beberapa testimoni dari customer yang amalkan Vivix untuk masalah kesuburan.


Minum Vivix sama-sama, hamil pun serentak. Best kan?


Ini pun power juga. Baru satu botol Vivix sudah nampak kesan positif.

Vivix yang bersifat antioksidan, anti keradangan dan anti penuaan ini boleh membantu dalam memperbaharui sel kita. Sampai ke DNA pula tu dia bagi renew. Mana ada produk resveratrol macam ini di luar sana. Shaklee seja yang ada tau.

Banyak sel rosak dalam badan pun salah satu punca berlakunya masalah kesuburan. Vivix boleh memperbaharui sel yang rosak dan menggantikan sel kita kepada sel baru. Bila sel baru dan sihat lebih banyak dalam badan kita, maka badan pun sihat dan senanglah nak subur.

Best ke tidak? Best kan? Harga Vivix sebotol pun bukan sampai seribu dua ribu. Daripada kita susah-susah buat ujian tabung uji segala itu yang bernilai puluh ribu, kenapa tidak mahu cuba Vivix yang baru berharga RM503? Untuk zuriat kita juga pun kan?

Kalau nak harga jauh lebih murah dan boleh jimat sampai ratus-ratus ringgit pun ada caranya. Kena contact Brigett di talian 0128895717. So, bolehlah Brigett kongsikan bagaimana cara untuk dapatkan harga jimat.

Best kan??

Hah.. jangan lupa dial number Brigett tau.

Luv,
Brigett

Vivix ®


Vivix ® merupakan supplemen antipenuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee Syarikat No.1 supplemen makanan di Amerika.
Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.
Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.
BAHAN UTAMA DALAM VIVIX ® 1. MUSCADINE GRAPE
  • Anggur Muscadine atau dalam melayunya dipanggil Anggur Muskat, adalah anggur liar yang sangat istimewa kerana kandungan anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksida dan mempunyai ciri-ciri anti-radang. 
  • Mempunyai kandungan asid ellagik (phyto-nutrien) dalam kepekatan yang tinggi dan telah menunjukkan ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria. 
  • Anggur muskat ni mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah dan membantu melambatkan proses penuaan. 
2. PURPLE CARROT
  • Sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. 
  • Purple carrot ni juga mengandungi anthocyanins iaitu antioksidan yang sangat mustajab. 
  • Anthocyanins ni bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung serta penyakit-penyakit kronik yang lain. 
  • Asid klorogenik yang ada dalam purple carrot ni bertanggungjawab mengurangkan paras gula dalam darah.

3. ELDERBERRY (Sambucus Nigra)
  • Satu daripada manfaat Elderberry ialah keberkesanannya mengubati flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat dan mampu melawan jangkitan virus dan bakteria. 
  • Elderberry juga mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok, dan serangan jantung.

4. POLYGONUM CUSPIDATUM
  • Juga dikenali sebagai Japanese Knotweed. 
  • Tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia. 
  • Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah. 
  • Resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, meningkatkan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.


MENGAPA MESTI PILIH VIVIX ® SEBAGAI SUPPLEMEN HARIAN Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix ® Berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada 4 mekanisma utama penuaan pada tahap sellular:
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria - Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochindria menurun, fungsi sel akan turun menurun.
  • Melindungi dan membaiki sellular DNA
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik - Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.
  • Melambatkan pembentukkan protin AGE (Advanced Glycation End Products) - Penimbunan berlebihan protin AGE boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan menganggu keutuhan sel.

Juga menolong dalam menjaga dan memelihara;
  • Kesihatan Jantung
  • Kesihatan Otak
  • Kesihatan Sistem Imun
  • Kesihatan Sendi
  • Perlindungan Antioksidan
  • Peningkatan Tenaga pada tahap sellular

KEPENTINGAN VIVIX ® KEPADA ANDA

  • Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan.
  • Memelihara keseluruhan kesihatan.
  • Anti oksida yang sangat baik - awet muda.
  • Membantu anda merasa lebih bertenaga.
  • Mengurangkan risiko kanser.
  • Membantu pesakit diabetic
  • Menguatkan sistem imun
  • Menyokong kesihatan jantung
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Menggalakkan kesihatan yang baik dan kesejahteraan

SIAPA YANG BOLEH MENGAMBIL VIVIX ®

  • Pesakit kardiovaskular
  • Pesakit yang sedang alami strok
  • Orang yang mempunyai bacaan kolesterol yang tinggi
  • Orang yang mempunyai bacaan tekanan darah yang tinggi’
  • Pesakit kanser
  • Mereka yang mahu berhenti merokok
  • Mereka yang mempunyai masalah berat badan berlebihan
  • Mempunyai masalah kesuburan
  • Mempunyai masalah kesihatan lain

HARGA DAN KUANTITI VIVIX ®

HARGA: RM 503.50
KUANTITI: 150 ml
SAJIAN : 30 SAJIAN


*Jaminan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi
**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

5 PUNCA WANITA SUKAR HAMIL


Tahukah anda?

Lebih kurang 1/3 masalah ketidaksuburan dikaitkan dengan wanita dan 1/3 lagi berpunca daripada lelaki, manakala selebihnya adalah gabungan daripada faktor-faktor yang tidak dapat dikenal pasti.

Hari ini, Brigett akan kongsikan 5 punca wanita mengalami ketidaksuburan.


1. GANGGUAN TELUR
  • Hormon yang tidak seimbang akan menganggu proses ovulasi hingga menyebabkan telur tidak matang.
  • Berat badan yang tidak ideal juga boleh menyebabkan gangguan hormon.
  • Keseimbangan hormon penting bagi wanita yang ingin merancang untuk hamil. Oleh itu, wanita perlu mengamalkan makanan tambahan dan menjaga jadual makan bagi membantu dalam mengimbangkan hormon mereka.


2. SALURAN FALLOPIO TERSUMBAT
  • Selalunya masalah ini berlaku akibat dari jangkitan kuman yang menyebabkan sebahagian atau sepenuhnya tiub fallopio tersumbat.
  • Antara sebab lain, kemungkinan berlakunya kandungan luar rahim yang mana janin menempel pada tiub fallopio dan bukannya pada rahim. Ujian HSG atau Laparoshopi (hysterosalpingogram) dapat mengenal pasti punca masalah ini.

3. ENDOMETRIOSIS
  • Berlaku apabila endometrium (tisu dari selaput dalam rahim) berkembang dan tumbuh di luar rahim.
  • Hal ini menyebabkan keradangan setempat yang menyebabkan organ berdekatan dengan perut melekat sesama sendiri dan menyebabkan kesakitan haid (senguggut).

4. ANTIBODI MENYERANG
  • Tubuh kita tidak dapat mengenal pasti sel telurnya dan sistem imunisasi akan membentuk antibodi yang akan menyerang sel gamet (telur dan sperma).
  • Banyak kes antibodi menyerang sel sperma lelaki.
  • Ini menyebabkan sel sperma tidak dapat memasuki bahagian rahim dan persenyawaan tidak dapat dilaksanakan.

5. MASALAH RAHIM
  • Fibroid rahim adalah ketumbuhan yang sering terjadi kepada wanita.
  • Fibroid adalah ketumbuhan di dalam rahim yang terbentuk daripada lapisan otot dan tisu penghubung di dalam rahim. Tetapi fibroid tidak menyebabkan kanser.
  • Ia boleh membesar dan boleh menyebabkan kesakitan semasa haid.
  • Pemeriksaan ultrasound boleh membantu mengenal pasti punca masalah.

Masalah ketidaksuburan ini bukan benda yang sukar untuk diatasi. Bila kita kenal pasti betul-betul punca ketidaksuburan, sudah pasti kita boleh mengatasinya. Macam Brigett, bila Brigett konsult customer yang ada masalah kesuburan, sudah pasti Brigett tanyakan macam-macam soalan. 

Bila Brigett sudah tahu apa punca ketidaksuburan mereka, Brigett akan suggest Pati Anggur Vivix yang boleh selesaikan semua masalah ketidaksuburan ini. Keputusannya? Syukur semua customer Brigett mengandung selepas amalkan Pati Anggur Vivix ini.

Hah.. ada yang sudah 3 tahun, 5 tahun, 10 tahun menunggu zuriat tapi mereka kata bukan rezeki. Bukan pasal rezeki, kita kena ikhtiar juga untuk benda-benda macam ni. Pati Anggur Vivix yang Brigett cakap ini memang pati terbaik. Siap dengan gabungan resveratrol dan polifenol, Pati Anggur Vivix ini boleh selesaikan masalah ketidaksuburan.

Pati Anggur Vivix bersifat antioksidan di mana ia boleh menghalang radikal bebas yang mengancam sel-sel dalam badan kita. Radikal bebas ini yang menyebabkan terjadinya ketumbuhan seperti fibroid. Pati ini juga bersifat anti keradangan. Kalau amalkan Pati Anggur Vivix ini sudah pasti keradangan yang disebabkan endometriosis itu tidak akan berlaku.

Wanita yang tidak subur sebab masalah berat badan tidak seimbang pun tidak perlu risau, Pati Anggur Vivix ini boleh membantu masalah berat badan. Yang kurus boleh bertambah berat badan, yang gemuk boleh turunkan berat badan. Kita yang senang stress pun Pati Anggur Vivix boleh bantu juga tau. Imun sistem badan yang tidak stabil pun boleh kembali stabil. Tiadalah lagi kes antibodi menyerang sperma lelaki bila proses persenyawaan berlaku.

Bukankah hebat Pati Anggur Vivix ini? Banyak lagi testimoni kesuburan berkaitan dengan Pati Anggur Vivix ini. Boleh klik link Testimoni Pati Anggur Vivix VS. Ketidaksuburan.

Kalau nak beli boleh klik gambar dekat bawah ini seja atau contact Brigett.

Luv,
Brigett.