Bagaimana Surirumah Ini Jana Income RM3000 Setiap Bulan?


Saya mulakan bisness online Shaklee sejak 2015. Curahkan sepenuh hati dengan bisness ini selama 1 tahun dan sekarang bisness ni boleh jalan sendiri. Saya cuma perlu fokus perbaiki apa yang perlu dan fokus untuk bantu lebih ramai downline saya capai tahap seperti saya. Saya tidak mau sendiri-sendiri menikmati kebebasan masa dan kewangan ni. Di sini saya kongsikan beberapa tips untuk jana income terutama untuk surirumah yang mengalami dilema dengan masalah kewangan dan rumahtangga.

1. Pilih Bisness Yang Flexible

Saya suka bisness Shaklee sebab saya tidak terikat dengan masa untuk melangsanakan tugasan saya sebagai seorang peniaga. Saya draft iklan siap-siap, edit poster, baca buku perniagaan masa anak-anak sedang tidur. Boleh saja close deal dengan customer masa kita melabur dalam tandas. Sampai begitu sekali bisness Shaklee punya flexibility.


Mudah sangat bisness Shaklee ni, masa kita spend time dengan anak-anak pun masih boleh urus order customer dan reply chat-chat customer.

2. Sistem Dropship

Walaupun customer jauh 1000km dari tempat tinggal sana, tapi dengan sistem dropship Shaklee ini saya mampu hantar barang customer betul-betul depan rumah. Bisness Shaklee ada menyediakan sistem dropship, kita buat pesanan di website Shaklee dan staff Shaklee akan bantu urus pesanan kita. Senang bukan?

3. Bonus Lumayan


Biasanya jadi agen dropship ni, kita hanya dapat untung runcit saja. Tiada komisyen yang dibayar berdasarkan jualan terkumpul. Di Shaklee, kita akan dapat untung runcit, dan dapat juga komisyen berdasarkan hasil jualan kita. Lagi best bisness dropship Shaklee ni boleh bawa kita melancong percuma dan bonus kereta dibayar seumur hidup.


Percutian ke Bangkok 2016
Percutian Port Klang-Langkawi-Phuket-Penang-Port Klang 2017



4. Top Up Ilmu

Saya bukan jenis orang yang suka sangat baca buku cuma saya jenis yang sentiasa dahagakan ilmu dan kejayaan. Dengan keadaan surirumah yang tiada masa untuk keluar rumah, cuma buku sajalah guru kita. Saya banyak baca buku tentang bagaimana untuk tingkatkan market sendiri. Walaupun sistem Shaklee ni ada upline dan downline, tapi memang bukan sikap saya untuk terlalu bergantung dengan upline. Saya suka belajar sendiri. Selepas top up ilmu, saya kongsikan dengan downline saya pula.


Memang bukan mudah seperti yang disangka untuk mencapai kebebasan wang dan masa, tapi dengan niat dan keinginan yang betul-betul ingin mencapai matlamat inilah kunci sebenar kejayaan. Selepas 1 tahun fokus dengan bisness Shaklee, sekarang saya sudah melahirkan 6 orang leader di bawah naungan group saya sendiri. Tidaklah banyak mana, tapi itu suatu kejayaan yang sangat besar untuk seorang surirumah sepenuh masa.


Group Brielle adalah antara group yang paling cepat berkembang di Sabah. Pada 2016, cuma saya seorang sahaja dari Sabah yang naik rank Coordinator. Doakan pada tahun 2018, saya mampu bantu lebih ramai surirumah dan anak muda untuk pencen sebelum umur 30 tahun sama macam impian saya juga.



Ingin memulakan bisness online sepenuh masa hanya dari rumah sahaja? Izinkan saya membantu anda. Jangan risau, memang sudah terbukti saya mampu bawa anda berjaya. Jom sertai group bisness online kami. Lebih baik kita bina empire sama-sama daripada kita berniaga seorang diri.

Luv,
Brigett Rusx
+6012 889 5717
Mentor Bisness Online Sejak 2015

Pada Mulanya Kena Suspek Kanser Hati, Tapi Selepas Amalkan Produk Ini


Kita tahu hati adalah organ terbesar dalam tubuh kita dan hati juga adalah organ yang paling banyak bekerja selepas jantung. Antara fungsi hati adalah:
  • Mengawal paras glukosa darah dengan menyimpan gilkogen dalam hati.
  • Menyimpan vitamin dan garam mineral terpilih.
  • Menyingkirkan hormon berlebihan.
  • Menguraikan molekul hemoglobin tua.
  • Tempat penghasilan sel-sel darah merah.
  • Menyahtoksik bahan-bahan beracun.
  • Menghasilkan plasma protein.
Banyak sebenarnya jenis penyakit hati ni. Salah satunya adalah penyakti hati Cirhosis (Sirosis). Sirosis hati ini adalah parut pada hati yang melibatkan pertukaran gentian tisu yang bergabung dengan pemusnahan organ yang normal. Penyakit hati ini adalah antara kategori yang serius.


Hanya 30% saja pesakit yang mampu hidup selama 5 tahun selepas diagnosis. Sirosis adalah penyakit yang kurang dikenali dan kebanyakannya dialami oleh kaum wanita. Untuk beberapa sebab badan akan menyerang hati pada pesakit adalah dengan sirosis. Kebiasaanya, sirosis berlaku akibat pesakit terlalu mengambil minuman berakohol.

Seorang wanita yang sudah berusia dalam lingkungan 50an mengalami masalah penyakit hati Sirosis. Selepas 3 bulan mengamalkan Vivix dan masih mengambil ubat hospital, bacaan hati menjadi normal dari sebelumnya. Pada mulanya doktor suspek wanita ini mengalami kanser hati tapi akhirnya ia cuma parut pada hati iaitu sirosis.

Apakah Kelebihan Vivix Sehingga Boleh Normalkan Bacaan Hati Wanita Ini?

Vivix adalah minuman botanic yang digabungkan dengan resveratrol dan polifenol. Bertindak sebagai antioksida yang boleh melawan radikal bebas. Radikal bebas dalam badan kita inilah yang menyebabkan terjadinya pelbagai penyakit kronik terjadi.

Boleh baca info lanjut tentang Vivix dalam artikel ini: "Vivix Jus Anggur Hebat!"
Boleh baca apa kata pengguna Vivix, dalam artikel ini: "Testimoni Vivix Jus Anggur"


Syukur anak ibu ini bijak mengambil langkah untuk membekalkan Vivix kepada ibunya yang mengalami masalah kesihatan hati. Hanya 3 bulan mengamalkan Vivix secara konsisten, akhirnya kesihatan hati ibu kembali normal. Walaupun Vivix mampu memberi kesihatan sehingga ke sel kita, tapi kita tidak boleh tinggalkan ubat hospital ya. Kena ambil juga ubat yang diberikan oleh doktor atas masalah kesihatan kita. Sebarkan berita baik ini agar kita boleh bantu lebih ramai orang yang ada masalah hati Sirosis.

***

Harga sebotol Vivix ini hanya RM475. Hubungi saya untuk dapatkan tawaran jauh lebih murah. Promosi hebat! Keahlian percuma, postage percuma, cash bonus bulan hadapan dengan harga Vivix yang jauh lebih menjimatkan. Boleh terus hubungi saya di 012 889 5717 atau KLIK LINK WHATSAPP INI.

Boleh juga terus membeli Vivix di link Esell dekat bawah ni.


Selepas pembelian, hubungi saya untuk mendapatkan jadual makan khas Vivix untuk masalah penyakit hati Sirosis.

Ibu Ini Kongsikan Bagaimana Gastrik Yang Dialami Selama 13 Tahun Hilang Selepas..


Sebelum saya kawin, saya ada masalah kesihatan yang tidak pandai hilang2. Dari umur 9 tahun lagi tu penyakit datang. Saya ingat lagi masa kakak mau bawa saya pigi beli barang sana tempat jiran, saya pening2 sama sakit betul mau bejalan. Sampai rumah saya muntah2. Mama kasi makan ubat tapi sama juga saya muntah balik. Ini penyakit berlarutan sampai saya ada anak pertama. 

Selepas saya kasi lahir si Ryo, bapa dia selalu hantar saya makanan kalau pagi. Lepas makan, saya minum tu ESP. Selepas 2 minggu saya perasan kalau saya lambat makan nda sudah pedih ulu hati saya. Gastrik nda naik sudah. Saya teruskan sampai habis 1 canister ESP.


Sampai sekarang saya nda perna lagi merasa kesakitan gastrik. Walaupun saya ada stop minum ESP lebih satu tahun dulu tapi sama juga nda mau datang sudah gastrik saya. Syukur puji Tuhan saya ditemukan dengan Shaklee. ESP produk pertama saya ambil untuk kandungan pertama saya tapi saya nda minum. Lepas beranak baru saya minum tu pun sebab saya nda mau kasi bazir tu ESP.

Selain dapat kasi kecut cepat rahim saya, gastrik saya ikut hilang. Air susu pun meriah. Syukur sangat2, saya jumpa ESP. 😍😍 Saya sangat berterima kasih dengan kakak saya sebab kasi kenal saya ni Shaklee. Sekarang saya kongsikan Shaklee Effect kami sekeluarga sambil menjana income. Dengan income ini mampu juga saya belanja keluarga saya jalan2 dan makan makanan sedap2. Syukur. Puji Tuhan. Sangat2 bersyukur dengan kehidupan saya sekarang. 🙏🏻🙏🏻

Ramai lagi pengguna ESP yang mengalami kesan positif dengan pengambilan ESP untuk masalah gastrik mereka. Full info tentang ESP dalam artikel ini "ESP - Soy Protein Isolate Powder"



***

Harga satu canister ESP ini hanya RM160. Hubungi saya untuk dapatkan tawaran jauh lebih murah. Promosi hebat! Postage percuma dan harga yang jauh lebih menjimatkan. Boleh terus hubungi saya di 012 889 5717 atau KLIK LINK WHATSAPP INI.

Boleh juga terus membeli Vivix di link Esell dekat bawah ni.


Selepas pembelian, hubungi saya untuk mendapatkan jadual makan khas ESP untuk masalah gastrik.


ESP - Soy Protein Isolate Powder


Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr. Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

  • ESP - Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting.
  • ESP merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • ESP mempunyai kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai kepada penghidap kencing manis.


MENGAPA MESTI PILIH ESP - SOY PROTEIN ISOLATE POWDER SEBAGAI SUPLEMEN HARIAN

  • Setiap hidangan ESP memberikan 14 gram protein berkualiti tinggi yang semulajadi rendah lemak, laktosa semulajadi dan tanpa kolesterol.
  • Shaklee ESP adalah tidak diubah-suai secara genetik (NON GMO), protein soya juga dihasilkan di bawah Program Pemeliharaan Identiti (IPP). Ia bermaksud protein soya ini dipantau dan dikawal ketat dari penanaman sehingga pemprosesan.
  • Lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan.
  • Setiap 850gram ( satu tin ESP ) dihasilkan daripada 30kg kacang soya.


 KEPENTINGAN ESP- SOY PROTEIN ISOLATE POWDER KEPADA ANDA

1. Awet Muda

  • Asid amino penting dalam membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

Asid Amino adalah:

  • Protin terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.
  • Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu. ESP Shaklee menyediakan kesemua asid-amino perlu tersebut.

2. Baik untuk hormon

  • Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

3. Baik untuk prostat 

  • Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

4. Kulit yang cantik

  • Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepat penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

5. Pembekal tenaga

  • Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun-baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.

6. Membaiki pigmentasi

  • Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

7. Membaiki memori


  • Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan


SIAPA YANG BOLEH MENGAMBIL ESP - SOY PROTEIN ISOLATE POWDER
1)  Ibu hamil,berpantang dan menyusu
2)  Lelaki dewasa
3)  Wanita dewasa
4)  Remaja berumur 13 tahun ke atas
5)  Warga emas
HARGA DAN KUANTITI ESP - SOY PROTEIN ISOLATE POWDER
Harga : RM 170.93
Kuantiti : 850 gm
Sajian : 30 sajian

*Jaminan Shaklee sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi*
** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit


***

Boleh terus hubungi saya di 012 889 5717 atau KLIK LINK WHATSAPP INIBoleh juga terus membeli ESP di link Esell dekat bawah ni.

Selepas pembelian, hubungi saya untuk mendapatkan jadual makan khas ESP - Soy Protein Isolate Powder.

Cara Senang Mengatasi Masalah Kesuburan Secara Semulajadi


Ramai pasangan suami isteri yang sudah berkahwin bertahun-tahun tapi masih gagal untuk mendapatkan cahaya mata. Suka saya bantu pasangan suami isteri yang ada masalah seperti ini. Yala, siapa tidak gembira bila kita dapat gembirakan orang lain. Dalam entri ini, saya akan kongsikan satu bahan semulajadi yang dapat membantu masalah kesuburan.

Polifenol adalah antioksidan yang kuat di mana ia dihasilkan oleh tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan. Polifenol inilah yang memberi warna sambil melindungi tumbuhan daripada diserang penyakit dan jangkitan.

4 Fungsi Utama Polifenol



1. Melindungi dan memperbaiki DNA.
2. Merangsang prestasi sel, melambatkan pembentukan AGE protein.
3. Meningkatkan tenaga sel, memperbaiki, memperbaharui sel.
4. Menggalakkan kesihatan telomere.

10 Sumber Semulajadi yang Mengandungi Polifenol

1. Beri
2. Ceri
3. Delima 
4. Epal
5. Kacang
6. Teh
7. Rempah Kering
8. Wain Merah
9. Koko
10. Minyak Zaitun

Bagaimana Polifenol Membantu Dalam Masalah Kesuburan?


Untuk Lelaki:
  • Polifenol meningkatkan kuantiti mitokondria. Mitokondria berfungsi sebagai kilang tenaga dalam sel kita. Maka semakin cepatlah pergerakan sperma ke destinasinya.
  • Polifenol juga bertindak sebagai antioksidan untuk melindungi sperma daripada dirosakkan oleh radikal bebas, dalam masa yang sama juga meningkatkan jumlah sperma.

Untuk Wanita:
  • Telur wanita (ovum) adalah sel terbesar dalam tubuh manusia. Ia mengandungi 200,000 mitokondria berbanding sel lain.
  • Polifenol yang meningkatkan kualiti mitokondria akan meningkatkan tahap tenaga dan memberi kualiti ovum yang lebih baik untuk pembahagian sel.
Polifenol terbukti membantu dalam meningkatkan peluang persenyawaan, kerana sifatnya yang mampu memberi perlindungan kepada sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.


Polifenol yang Terkandung Dalam Vivix Mampu Membantu Masalah Kesuburan.


Vivix merupakan minuman botani yang mengandungi campuran botani unik seperti Anggur Muscadine, Polygonum Cuspidatum, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang sangat kaya dengan polifenol. Dengan campuran resveratrol, Vivix mampu bertindak 10 kali ganda lebih berkesan daripada resveratrol dan polifenol lain.


Vivix sudah terbukti mampu menyelesaikan masalah kesuburan. Ramai pengguna telah menimang cahaya mata selepas mengamalkan Vivix secara konsisten. Selain doa, kita kena ikhtiar juga bagaimana untuk selesaikan masalah kesuburan ini.





Jika anda sedang mencari cara untuk mengatasi masalah kesuburan, boleh ikhtiar dengan Vivix. Dengan mengamalkan Vivix secara konsisten, pasti dapat menyelesaikan masalah anda kerana Vivix memang sudah terbukti boleh mengatasi masalah ini.

Boleh baca info lanjut tentang Vivix dalam artikel ini: "Vivix Jus Anggur Hebat!"
Boleh baca apa kata-kata pengguna Vivix, dalam artikel ini: "Testimoni Vivix Jus Anggur"

***

Harga sebotol Vivix ini hanya RM475. Hubungi saya untuk dapatkan tawaran jauh lebih murah. Promosi hebat! Keahlian percuma, postage percuma, cash bonus bulan hadapan dengan harga Vivix yang jauh lebih menjimatkan. Boleh terus hubungi saya di 012 889 5717 atau KLIK LINK WHATSAPP INI.

Boleh juga terus membeli Vivix di link Esell dekat bawah ni.


Selepas pembelian, hubungi saya untuk mendapatkan jadual makan khas Vivix untuk masalah kesuburan.

Percutian Bernilai 5 Angka Sebagai Hadiah Hari Jadi Suami Yang Ke-27

22hb November yang lalu, husband join percutian Shaklee ke Phuket dengan menaiki Star Cruise Libra. Percutian 4 hari 3 malam buat husband yang baru genap 27 tahun. Muda lagi bah kan. Sepatutnya saya yang pegi, tapi kita bagi husband pegi kali ini. Untuk menghargai usaha dia tolong bisness bini dia ni. Inilah kelebihan sistem dropship Shaklee. Selain dapat untung runcit, kita dapat juga komisyen dan percutian percuma. Lagi best, bila kita boleh bagi suami, parents atau in laws kita join percutian Shaklee ni.

Husband bertolak subuh 22hb tu, sebab flight ke KL jam 9 pagi. Sampai di airport, legasi Shaklee mula berkumpul di Level 1. Jam 4 petang bertolak ke Port Klang. Dalam jam 7 malam, cruise akan mula bertolak ke Langkawi.




Dalam perjalanan ke Port Klang, legasi Shaklee diberikan wang saku untuk belanja makan yang tidak ditanggung. Best kan? Percutian percuma dapat. Wang saku pun dapat. Bila husband sampai saja bilik, husband dikejutkan dengan gift dari Shaklee. 😍 Ini part paling best. Yala, siapa tidak suka benda free!!
Dapat shaker!😍

Inilah bilik cabin dalam cruise. Husband akan habiskan 3 malam dalam bilik ini. Tapi sepanjang trip tu, husband tiada roomate. Roomate husband tidak datang kot. Lepas check in bilik cabin, husband pegi makan dekat Deck 9.

Hari Pertama (23/11/2017) : Langkawi

Morning call jam 7:30am. Memang agak mencabar untuk husband yang bukan morning person. Sebelah pagi, legasi Shaklee buat senaman aerobik dan ada aktiviti treasure hunt. Masa aktiviti tu, husband dapat gift lagi dari Shaklee. 1 botol Vitamin C, topi dan paper bag.



Bila balik bilik, husband dapat beg Shaklee lagi. Waaa!! Bertambah koleksi beg Shaklee. Tidak lama tu husband sama-sama legasi Shaklee turun di Langkawi untuk shopping! Separuh beg juga husband bawa coklat balik Sabah.




Malam tu, Shaklee Family Dinner dekat Deck 9! Ramai yang dapat best dress! Dapat free tiket untuk aktviti di Phuket nanti!

Hari Kedua (24/11/2017) : Phuket

Husband dapat main Banana Boat masa di Phuket. Husband tolong beli gift untuk group Brielle juga. Nanti kita akan bagi-bagi gift tu dengan anak-anak Brielle.






Malam tu legasi Shaklee dinner dengan Captain StarCruise.



Hari ketiga (25/11/2017) : Pulau Pinang

Husband dengan legasi Shaklee pegi makan Nasi Kandar di Georgetown. Sebelum ke Georgetown, legasi Shaklee singgah di Komtar SkyWalk.



Jam 7 malam, StarCruise mula bertolak balik ke Port Klang. Malam tu husband sempat tengok magic show di atas cruise. Overall, memang happy dapat join trip Shaklee. Banyak kelebihan yang legasi Shaklee dapat berbanding pelancong lain.

Pengangkutan khas disediakan, special aktiviti hanya untuk legasi Shaklee, member Shaklee saja yang ada pegi Komtar. Yang best.. dapat free gift dan wang saku! 😆😆 Thank you Shaklee. Layanan memang paling tip top!


Bisness ini hanya bermodalkan RM68.90 tapi boleh saja bawa kita bercuti free. Hanya perlu usaha lebih saja. Tidak perlu pun jaga kedai 24 jam sebab bisness ni sangat flexible. Jika anda seorang yang berminat untuk membina bisness online sampai boleh bercuti percuma boleh hubungi saya di 012 889 5717 atau klik link whatsapp saya ini untuk respond pantas WHATSAPP SAYA DI SINI. Saya sedia membantu anda. 


Luv,
Brigett Rusx
Biz Mentor Sejak 2015