Ketahui Cara Mudah Merawat Ruam Kaligata Yang Selalu Menyerang Kulit Si Manja


Kita pernah dengar ruam saja kan? Tapi tidak pernah pun dengar ruam kaligata. Biasanya baby kita yang akan diserang ruam kaligata ni. Sedih pula bila anak bangun tengah-tengah malam sebab rasa gatal yang teramat pada bahagian yang diserang ruam kaligata. Jadi hari ini saya mahu cerita tentang ruam kaligata dan saya harap dapat membantu ibu-ibu yang sedang mengalami masalah ini.

Apakah Ruam Kaligata?

Ruam kaligata ini adalah ruam yang tiba-tiba timbul atas kulit. Saiz yang nda menentu, kelihatan halus dan kemerah-merahan, menyebabkan gatal-gatal pada kulit. Ruam ini mampu berubah saiz dan boleh tersebar ke bahagian anggota yang lain.


Apakah Penyebab Terjadinya Ruam Kaligata?

Antara penyebab ruam kaligata adalah;
  • Zat kimia atau bahan tambahan pada makanan yang tidak sesuai dengan tubuh badan.
  • Dari gigitan serangga.
  • Terdedah dengan sinar UV.
  • Suhu persekitaran yang terlalu dingin.
Bagaimana Cara Untuk Mengatasi?

Suka saya kongsikan testimoni seorang ibu yang anaknya diserang ruam kaligata. Macam mudah saja ibu ini merawat ruam anaknya, semudah ABC tau. Hah.. jom kita baca cerita customer saya ni..

Assalamualaikum. 

Saya Nurhafizah ibu kepada dua cahaya mata dan kini seorang surirumah. Saya ingin kongsikan pengalaman anak saya Afia Hani Sofia ketika mengalami ruam kaligata yang selalu terjadi pada kanak-kanak atau orang dewasa secara tidak sedar .
.
Seperti yang kita tahu ruam kaligata ini terjadi dari banyak faktor iaitu pemakanan, keadaan sekeliling cuaca, habuk bantal katil dan sebagainya. Namun persekitaran tempat tidur juga sangat menjadi motif utama terjadinya ruam kaligata.
.
Ini lah yang terjadinya pada anak saya yang kedua Afia Hani Sumayyah baru-baru ini. Saya menyedarinya ia terjadi apabila Hani kerap menggaru di bahagian paha beliau selepas dari bangun tidur dan sebelum itu paha beliau hanya ada bintik-bintik merah seperti nyamuk gigit tetapi semakin merah dan bintik sebelum ini menjadi lebih besar seperti peta-peta dunia.
.
Saya sangat risaukannya kerana takut mungkin Hani alergik makanan kerana Hani menyusu badan sepenuhnya tetapi bila diimbas kembali tiada pemakanan saya yang akan membuatkan beliau alergik kerana ini baru terjadi setelah beliau berusia 9 bulan. Saya beranggapan habuk di katil yang menyebabkan Hani begitu.
.
Oleh kerana ruam semakin besar dan Hani semakin berasa tidak selesa, saya nekad untuk mencuba Herbal Blend Shaklee dan menyapu di keseluruhan kawasan merah dan gatal. Selepas beberapa ketika Hani tidak lagi menggaru dan selepas beberapa jam ruam kaligata tersebut telah hilang dan keadaan kulit paha Hani tiada lagi kemerahan dan pulih seperti biasa. 
Alhamdulillah syukur pada Allah dan terima kasih Shaklee. 
.
Mungkin ruam kaligata hanyalah perkara biasa pada masyarakat kita akan tetapi bila ia terjadi pada bayi atau kanak- kanak mereka tidak lah seperti orang dewasa yang tahu mencari ikhtiar bagi membantu diri meredakan kegatalan dan kemerahan sendiri, hanya mampu menangis atau menggaru sahaja dan mungkin juga menggaru sehingga berdarah .Mereka juga akan berasa tidak selesa dan mudah meragam. 
.
Oleh itu saya sebagai ibu sangat-sangat menyarankan ibu bapa diluar sana memiliki krim Herbal Blend ini sebagai membantu mengurangkan kegatalan dan kemerahan apabila ianya terjadi kerana ruam kaligata boleh terjadi pada semua orang.
.
Jadikanlah Herbal Blend ini sebagai salah satu 'first Aid' anda dirumah. 
Satu keluarga satu Herba Blend.

Itulah nasihat customer saya kepada para ibu yang mempunyai anak kecil. Sediakan sekurang-kurangnya satu Herbal Blend untuk dijadikan 'first aid' bagi mencegah masalah-masalah seperti ini berlaku.

***

Konsultasi Merawat Ruam Kaligata,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat ruam kaligata dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Cara Mudah Merawat Gastrik Bagi Ibu Hamil


Pasti ada ibu yang hamil dan mengalami masalah gastrik. Ulu hati pedih sangat sampai boleh muntah-muntah. Saya sendiri pun masa mengandung anak pertama, gastrik saya sangat teruk. Kalau orang kampung cakap, ia adalah pembawaan dari si bayi. Tapi berlainan pula jika ikut logik sains.

Ada beberapa faktor gastrik boleh terjadi semasa hamil. Antaranya ialah:
  • Dinding perut akan menjadi lembut kesan daripada hormon reproduktif dan ini menyebabkan berlakunya kebocoran semasa makanan diproses dalam perut.
  • Makanan yang diproses dengan asid akan keluar semula dari perut ke esophagus dan asid inilah yang menyebabkan ibu hamil akan mengalami sakit pada ulu hati atau di bahagian belakang tulang dada.
  • Saiz bayi yang semakin besar juga menyebabkan perut si ibu tidak dapat memproses penghadaman dengan baik.
  • Sesetengah ibu hamil akan merasa kurang berselera pada waktu hamil. Bila ibu hamil tidak makan pada waktunya, sudah pasti gastrik akan menyerang.

Semasa saya mengalami masalah gastrik ketika hamil, saya mengamalkan ESP untuk kurangkan masalah ini. Sebab saya tidak tahan gastrik datang setiap hari. Bukan pula datang waktu siang, tapi datang pula pada waktu subuh. Sengsara sangat sampai tiada tenaga untuk pergi kelas waktu tu. Waktu mengandung anak pertama saya masih bersekolah di UiTM Sabah.


Selepas 2 minggu mengamalkan ESP untuk masalah gastrik, saya rasa lebih bertenaga dan gastrik pun tidak datang-datang lagi walaupun saya lambat makan. Rasa macam magic tapi ini memang kenyataan. Itu sebab saya suka berkongsi kebaikan ESP dengan rakan-rakan yang ada masalah gastrik.

Bagaimana pula ESP membantu mengatasi masalah gastrik?


Tahukah anda?

Selain air, protien juga merupakan sebahagian besar dalam tubuh kita. Protien membantu mengawal pH dan keseimbangan air dalam badan dan ia juga adalah makanan kepada sel kita. Jika sel mendapat makanan yang berkualiti, sel akan membentuk tisu, organ, dan sistem yang berkualiti juga.

Pengambilan protien yang berterusan dapat membantu proses pemulihan dan pembinaan sel-sel pada dinding perut yang rosak akibat mengalami keradangan. Itu sebab pentingnya kita memilih protien yang terbaik untuk sel kita.

ESP Shaklee merupakan protien yang sangat berkualiti sebab;

๐Ÿ”…Protien ESP berasaskan tumbuhan.
๐Ÿ”…Tidak mengandungi kolestrol.
๐Ÿ”…Bebas daripada gula proses.
๐Ÿ”…Sesuai untuk pesakit kencing manis, gout.
๐Ÿ”…Mengandungi 9 amino asid perlu.
๐Ÿ”…Soya yang digunakan tidak diubah genetiknya (non GMO).
๐Ÿ”…Memberi rasa kenyang yang lebih lama.
๐Ÿ”…Memberi tenaga berpanjangan.

Testimoni gastrik hilang selepas amalkan ESP.





ESP boleh diminum oleh semua golongan. Yang penting 13 tahun ke atas sudah boleh amalkan ESP. Gastrik ni dia tidak tengok kita muda ka tua ka, pregnant ka.. datang pun tidak bagi salam tau. Baik kita ambil langkah mencegah masalah ini sebelum dia datang.

Saya sangat galakkan ibu hamil yang ada masalah gastrik amalkan ESP sepanjang pregnancy. Selain gastrik dapat diatasi, kulit muka yang rosak akibat gangguan hormon pun dapat diatasi juga. Selepas bersalin pun ESP sangat membantu, selain membantu mengurangkan berat badan, rahim kita juga akan berada dalam keadaan sihat walafiat.

Best sangat ambil ESP masa hamil. Saya tidak mahu rasa kebaikan ini seorang diri, itu sebab saya kongsikan. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰Kalau mahu order Shaklee boleh terus hubungi saya.

***

Konsultasi Merawat Gastrik,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat gastrik dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Cara Mudah Merawat Kulit Muka


Minggu lalu, saya hadir talk di Shaklee KK Branch. Talk kali ni pasal kecantikan. Selepas selesai talk, saya buat pemeriksaan kulit muka. Mau juga tau kalau kulit muka saya ini jenis apa? Sihat atau tidak? Sebab pemeriksaan kulit muka sebelum ini, cuma guna alat yang biasa.. ni kali pakai alat yang canggih sikit.


Masa alat tu kena letak atas muka saya, aduiii tekejut saya nampak kulit muka saya di atas skrin laptop. Nampak sangat kulit tu kering, tidak sihat.. Boleh pula geli dengan kulit muka sendiri aa aduiiii.. Nampak gambar besar tu? Itulah kulit dahi saya. Selepas buat pemeriksaan kulit, pakar nutrisi akan cadangkan produk apa yang saya perlu amalkan.


Inilah result dari pemeriksaan kulit muka saya. Jadi saya boleh tau jenis kulit saya ini. Nampak keanjalan (elasticity) kulit saya dalam kategori poor? Umur saya baru 26 tahun tapi kulit sudah mula hilang keanjalan, maksudnya kulit saya kurang collagen.

Badan kita ada kilang collagen, badan kita boleh menghasilkan collagen cuma kilang ini akan tutup pada usia kita 25 tahun. Itu sebab keanjalan saya sudah mula berkurang. Kedut-kedutan pada muka sudah mula timbul. Tapi jangan risau, kita boleh top up collagen dari pemakanan kita. Boleh amalkan makanan yang memberi collagen kepada badan kita seperti makanan tambahan.

Selepas buat pemeriksaan kulit ini, saya terus amalkan Set Radiant 4. Di mana set ini terdiri daripada protin, collagen, vitamin C dan pengimbang hormon. Kita tengok result bulan depan pula selepas amalkan Set Radiant 4 ini. Kalau anda berminat untuk membuat pemeriksaan kulit boleh hubungi saya terus di http://brigettrusx.wasap.com. Tidak sabar tengok perkembangan kulit sendiri. Saya pun mau juga ada kulit yang perfect giteww.. 


Senang sahaja untuk dapatkan kulit muka yang sempurna. Cuma amalkan 4 makanan ini, dan sudah pasti akan dapat kulit wajah macam baby. ๐Ÿ˜‰

Jom kita tengok apa yang Set Radiant 4 ini boleh berikan kepada kulit kita.

ESP:
  • ESP adalah sumber protin yang berasaskan tumbuhan itu sebab ESP tidak mengandungi kolestrol.
  • Protin bertindak sebagai blok binaan yang memperkukuhkan lagi sel-sel kita.
  • ESP inilah yang membantu memperbaharui sel kita yang rosak.
Collagen Powder:
  • Collagen Powder ini diekstrak dari Sisik Ikan Merah (RSS).
  • Oleh kerana semakin bertambah usia kita, semakin kurang juga collagen yang dihasilkan oleh badan kita. Itu sebab kita perlu amalkan pengambilan collagen dari pemakanan.
  • Sebaik-baik collagen adalah collagen yang berasal dari haiwan dan bukan tumbuhan.
  • Collagen Powder inilah yang akan memberi dan menjaga keanjalan kulit kita.
Vitamin C:
  • Vitamin C yang terbaik adalah Vitamin C yang mempunyai sistem pelepasan berperingkat kerana Vitamin C bukan vitamin yang boleh disimpan dalam badan.
  • Vitamin C Shaklee mempunyai sistem pelepasan berperingkat. Setiap jam, Vitamin C Shaklee akan melepaskan 100mg Vitamin C supaya boleh kekal lebih lama dalam badan kita.
  • Vitamin C inilah yang akan melindungi kulit kita dari radikal bebas.
GLA Complex Pengimbang Hormon:
  • Biasanya hormon juga salah satu penyebab kerosakan kulit.
  • Bila kita amalkan pengimbang hormon ini, kita tidak akan mengalami masalah ketidakstabilan hormon lagi.
  • Borage yang terkandung dalam GLA Complex mempunyai kepekatan tinggi bagi melindungi badan kita daripada mengalami masalah hormon.
***


Konsultasi Merawat Kulit Muka,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat kulit muka dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Shaklee Malaysia Day 2017


Letih yang berbaloi. Dari pagi Jumaat tu memang kami tidak berhenti kena call client. Sempat jumpa 3 client sebelum kami bertolak ke Kota Kinabalu dari Ranau untuk hadir H&W Talk di Branch Shaklee Kota Kinabalu. Sebelum suami dropped saya di branch, kami menjamu selera dulu di Sushi King CityMall. Cubalah ada kedai sushi di Ranau kan bagus. ๐Ÿ˜†

Enjoy betul Rev dengan ketchup Sushi King ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†
Apa yang paling saya suka bila hadir H&W Talk? Saya berpeluang berjumpa dengan sidelines. Sempat juga sideline kongsikan shaklee effect dia. Inilah kebaikan bila kita banyak bergaul dengan sideline. Banyak ilmu yang kita dapat selain daripada hadir H&W Talk tau. Dapat free 2 coasters lagi sebab berjaya dapat jawab quiz masa talk. ๐Ÿ˜


Selepas H&W Talk, saya buat pemeriksaan kulit. Keputusan yang saya dapat, jenis kulit saya lebih kepada normal to dry yang selama ini saya sangka jenis kulit saya adalah normal to oily. Yang lagi mengejutkan, keanjalan kulit saya kurang. Kajian menunjukkan collagen akan mula berkurang pada usia 25 tahun, saya berusia 26 tahun sudah menunjukkan tanda-tanda. Nampaknya kena mula telan Collagen Powder Shaklee secara konsisten lah lepas ini.


Esoknya pula, kita balik ke branch semula sebab Branch Shaklee Kota Kinabalu mengadakan Shaklee Malaysia Day! Kalau pembelian sampai 200uv, akan layak 1 lucky dip. Beli 2 botol Vivix akan dapat 5% diskaun dan 1 lucky dip! Bestnya!!!! Apa lagi.. berabis kita kumpul order. Manalah tau dapat lucky dip Vivix kan? ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Malangnya nda berjodoh dengan Vivix hehe nda apa ada lagi lepas ni yeah!

Sempat jumpa upline Neni Sylvia dan geng karas #briellemasters Nyin all the way from Sandakan tau. Saya sempat minta gambar Nyin seja tapi lupa pula mau selfie dengan dia. ๐Ÿ’† Tidak apa, next time mesti ada gambar sama-sama. ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช




Lepas siap di branch kami singgah Gaya Street dulu sebelum balik Ranau. Kena balik Ranau hari tu juga sebab besok ada client lagi perlu jumpa. Anak2 pun enjoy dengan event Merdeka hari ini. Buat bisness biar sebab kita suka, baru tidak stress. ๐Ÿ˜‰

Anak-anak seronok sebab dapat belon.

Luv,
Brigett Rusxx
Shaklee Mentor Since 2015

5 Cara Elak Gigi Anak Rosak


Anak pertama saya gigi dia memang rosak betul sudah. Usia baru 3 tahun tapi gigi depan hilang, gigi gerham semua berlubang. Pening kepala saya macam mana mau kasi selesai masalah gigi dia. Itu sebab saya berazam untuk lebih mengambil perhatian dengan gigi anak kedua saya.

Start anak kedua saya 6 bulan, saya sudah mula bersihkan gusi dia. Bila gigi pertama tumbuh pada awal usia dia 8 bulan, saya sudah biasakan dia pegang berus gigi dan mula berus gigi dia. Syukur sekarang gigi anak kedua saya cantik, putih berseri.

Jadi macam mana pula dengan anak pertama saya yang gigi dia sudah rosak? Saya amalkan 6 cara ini untuk menjaga kesihatan gigi dia. Walaupun rosak, perlu juga kita jaga supaya tidak rosak teruk gigi anak-anak.

1. Pemeriksaan Berkala Setiap Enam Bulan



Saya sangat galakkan untuk ibubapa membawa anak berjumpa dengan doktor gigi seawal umur setahun untuk mendapatkan tunjuk ajar cara untuk membersihkan gigi anak. Di samping itu, dapat juga kita ketahui masalah-masalah kerosakan pada gigi si manja. Kalau ada masalah pergigian, boleh lah dapatkan rawatan untuk selesaikan masalah kerosakan gigi dengan kadar segera.

Kita sebagai ibu bapa kena alert benda ni. Kalau tempat saya, anak sudah genap setahun tapi tiada pun KKIA bagi info untuk dapatkan rawatan pergigian bila anak sudah genap setahun. Jadi alertlah yang ibu bapa.

2. Mengosok Cara Yang Betul



Kita sebagai ibubapa perlu tahu cara mengosok gigi yang betul supaya dapat praktikkan kepada anak kita. Pemilihan berus gigi dan ubat gigi mengikut umur anak juga perlu diambil perhatian agar pembersihan mulut dilakukan dengan sempurna. Selalu ingatkan anak-anak untuk mengosok gigi 2 kali sehari selama 2 minit. Ibu bapa perlu menjadi contoh yang baik supaya anak tidak takut dengan berus gigi.

Anak pertama saya dulu kalau saya cakap mau berus gigi mesti dia nangis macam kena dera. Ahhh.. lantaklah. Saya tetap berus gigi dia. Tapi lama-lama itu saya cuba pujuk dengan cara lembut. Bagi dia tengok cermin supaya dia nampak muka dia sedang kena berus gigi. Bila dia siok, kita pun senang mau berus gigi dia.

3. Kesihatan Gusi

Gusi anak perlu dijaga dan dibersihkan walaupun gigi susu belum tumbuh. Susu biasanya mengandungi gula dan ada juga yang mengandungi karbohidrat berkanji. Kalau sisa susuan ini tidak dibersihkan dengan betul, terjadilah perkara seperti mulut anak berbau masam dan gusi mula menjadi keputih-putihan dan tidak sihat.

Lebih awal kita jaga kesihatan gusi anak adalah lebih baik. Lebih awal juga mereka dihindari masalah-masalah berkaitan dengan kesihatan gigi. Masa anak kedua saya, masa dia usia 6 bulan saya sudah mula bersihkan gusi dia dengan kain basah. Saya buat setiap kali dia siap menyusu badan dan selepas makan puree.

4. Elak Anak Tidur Dengan Botol Berisi Susu

Anak saya yang pertama dulu memang selalu tidur dengan botol berisi susu. Lama-lama gigi dia mula retak. Sekarang gigi depan tiada sudah. Mau menyesal pun tiada guna. Itu sebab ambil langkah berjaga-jaga bila anak kedua mula hisap susu botol. Sekarang saya pastikan dulu anak saya habiskan susu cepat-cepat, bila anak sudah tidur baru saya ganti pula dengan botol berisi air kosong. Dalam masa yang sama dapat juga galakkan anak minum air kosong. hehe..

5. Elak Makanan Bergula dan Berkanji

Masa anak pertama saya memang suka makan makanan ringan macam keropok, gula-gula, coklat dan sebagainya. Apa jadi? Gigi lebih cepat rosak dan berlubang. Selain itu, gigi dia tidak kuat. Kalau dia terhantuk di mana-mana, gigi cepat retak. Hah.. Lama-lama rumpang la.

Ibu bapa perlu ambil perhatian dalam masalah ini. Kalau mau kasi makan anak makanan ringan juga, boleh tiada masalah. Yang penting lepas bagi makan makanan ringan macam gula-gula, cepat-cepat berus gigi anak supaya gula itu tidak melekat pada gigi lama-lama. Gula yang melekat pada gigi inilah yang menyebabkan gigi cepat mereput.


5 cara ini saja saya lakukan untuk kesihatan gigi anak-anak saya. Biasa ibu bapa akan fikir "Ala gigi susu seja tu, tidak perlulah jaga sangat." Tapi bagi saya, penjagaan kesihatan gigi ini sangatlah penting. Takut ada jangkitan bah kan kalau kita tidak jaga. Sudahlah imun anak ni tidak kuat. Sampai di sini sahaja perkongsian saya pada hari ini. Semoga bermanfaat.

Your truly,
Brigett.

10 Kepentingan Isteri Perlu Tahu Untuk Menjaga Kesihatan Suami


Tahukah anda?

Secara purata, jangka hayat lelaki 5 tahun lebih pendek dari jangka hayat wanita (sumber: Institute of Health Metrics and Evaluation Malaysia, Life Expectancy 1990-2015).

Itu sebab bukan wanita sahaja yang perlu menjaga kesihatan, malah lelaki juga perlu menjaga kesihatan untuk menikmati kehidupan yang lebih panjang dan sihat. Oleh itu, isteri juga perlu memainkan peranan dalam menjaga kesihatan suami. Biasalah kalau lelaki ni agak susah sikit kita mahu nasihatkan. Yang penting, isteri sediakan sahaja makanan yang sihat untuk suami. Ada 10 cara untuk membantu suami kita memiliki tahap kesihatan yang maksimum.

1. Tingkatkan Pengambilan Protein

Kenapa pengambilan protein penting untuk suami kita? Sebab protein membekalkan:
  • Tenaga dan stamina yang berpanjangan.
  • Memastikan suami rasa lebih kenyang di antara waktu makan.
  • Membantu membina dan mengekalkan jisim otot suami.
Isteri perlu memilih sumber protein yang sihat. Macam mana pula protein yang sihat? Protein sihat ini seperti;
  • Daging tanpa lemak.
  • Produk tenusu rendah lemak.
  • Kacang.
  • Protein soya berasaskan tumbuhan.
2. Makan Multivitamin Setiap Hari

Oleh sebab suami berkerja siang malam untuk mencari nafkah buat anak isteri, sudah semestinya tabiat pemakanan yang sihat telah diabaikan dan suami terlepas banyak nutrien penting. Itu sebab pengambilan multivitamin sangat penting kerana multivitamin membantu untuk:
  • Mengisi jurang pemakanan suami.
  • Meningkatkan penghasilan tenaga.
  • Meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan yang optimum.
3. Amalkan Vitamin C Setiap Hari

Vitamin C adalah antioksidan yang sangat hebat untuk:
  • Menyokong kesihatan imun suami.
  • Membantu membaiki tisu.
  • Melindungi sel-sel suami anda daripada radikal bebas.
  • Meningkatkan kesihatan sperma dan peluang untuk persenyawaan adalah tinggi. (Rujukan: Akmal M, Qadri JQ, Al-Waili NS, Thangal S, Haq A, Salmoon KY. Improvement in human semen quality after oral supplementation of vitamin c. J Med Food. 2006 Fall; 9(3):440-2.)
4. Dos Harian Omega-3

Omega-3 terbukti berupaya untuk:
  • Mengurangkan kolestrol jahat (LDL) dan trigliserida serta merendahkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu meningkatkan fungsi kognitif untuk daya ingatan yang lebih baik dan ketajaman mental.
  • Menjadi agen anti-keradangan yang baik. 
  • Menggalakkan sendi yang kuat.
  • Rujukan: 
    • Kris-Etherton PM, Harris WS, Appel LJ, American Heart Association. Nutrition C. Fish consumption, fish oil, omega 3-fatty acids, and cardivascular disease. Circulation 2002; 106:2747-57.
    • Van Gelder BM, Tijhuis M, Kalmijn S, Kromhout D. Fish consumption, n-3 fatty acids, and subsequent 5-y cognitive decline in elderly men: the Zutphen Elderly Study. Am J Clin Nutr 2007;85:1142-7.
    • Calder PC. n-3, polyunsaturated fatty acids, inflammation and inflammatory diseases. Am J Clin Nutr. 2006 Jun;83(6 Suppl):1505S-1519S.
    • Goldberg RJ, Katz J. A meta-analysis of the analgesic effect of omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation for inflammatory joint pain. 2009 May;129(1-2):210-23. Epub 2007 Mar 1.
5. Kekalkan Tenaga Dengan B-Complex

Vitamin B memberi manfaat kepada suami anda:
  • Menggalakkan pengeluaran tenaga badan suami.
  • Menambahbaik prestasi dan ketahanan otot.
  • Memperbaiki memori dan tindak balas anda.
  • Meningkatkan mood dan kesihatan kogniti.
  • Rujukan:
    • David O. Kennedy, Rachel Veasey, Anthony Watson, Fiona Dodd, Emma Jones, Silvia Maggini, and Crystal F. Haskell. Effects of B vitamin complex with vitamin c and minerals on subjective mood and performance in healthy males. Psychopharmacology (Berl). 2010 Jul; 211(1): 55-68.
6. Lakukan Yang Terbaik Dengan Vitamin E

Pengambilan Vitamin E untuk suami anda sangat penting kerana Vitamin E:
  • Membantu memusnahkan radikal bebas untuk memastikan sel-sel badan sihat.
  • Meningkatkan keanjalan saluran darah untuk menggalakkan peredaran yang sihat.
  • Selenium membantu meningkatkan kecergasan dan membaiki kesihatan sperma.
7. Perlindungan Polifenol Untuk Suami

Isteri perlu peka tehadap pengambilan polifenol kepada suami kerana polifenol ini sangat penting untuk tingkatkan kesihatan suami.
  • Memastikan suami bertenaga dengan mengecas sel badan untuk prestasi terhebat.
  • Antioksidan hebat dengan sifat anti-radang.
  • Menggalakkan peredaran darah yang sihat.
8. Tinggalkan Tabiat Meroko

Berhenti merokok untuk mengurangkan risiko terhadap penyakit berbahaya dan tingkatkan prestasi kelelakian suami. Tambahan lagi, suami akan kelihatan lebih muda, bau lebih menyenangkan dan sudah pasti wang juga tidak terganggu.

9. Teruskan Bersenam

Bersenam sangat penting:
  • Menggalakkan peredaran darah yang sihat, menjadikan anda sihat dan kuat.
  • Membantu badan merembeskan endrophin yang membuatkan anda bahagia.

10. Jaga Pemakanan dan Kekal Cergas

Nutrien adalah sumber tenaga untuk otak dan ia berhubung rapat dengan kesihatan mental serta emosi sang suami. Untuk kesihatan secara keseluruhan, tingkatkan pengambilan untuk:
  • Buah-buahan dan sayur-sayuran.
  • Karbohidrat yang tidak ditapis.
  • Lemak yang sihat.
  • Protein tanpa lemak.
  • Makanan yang rendah indeks glisemik (GI).
  • Serat.
Sekarang isteri sudah tahu 10 kepentingan untuk suami. Jangan lupa untuk pastikan suami anda sihat selalu. Ketua keluarga memerlukan kesihatan yang berpanjangan bagi mengelak tenaga negatif menyelubungi keluarganya.

Luv,
Brigett.

Cara Merawat Rabun Jauh Tanpa Pembedahan


Seksanya rabun mata sampai 375. Kalau bangun pagi, sebelum cuci muka mesti cermin mata yang duluan dicari. Selalu saya pun kalau lepas bangun mesti cari cermin mata dulu. Haha! Hari-hari tanya anak atau suami "Mana spek mamy?" Sampai naik meluat suami dengar soalan tu setiap pagi. Masalah rabun ini boleh ditangani sebenarnya. Jom kita ikuti cerita Puan Mashidayu Mohyi bagaimana rabun mata beliau dari 375 turun ke 50 dalam masa 5 minggu.
"Assalamualaikum, nama saya Siti Mashidayu. Di sini saya ingin berkongsi kisah mengenai mata saya. 
Saya ada masalah rabun jauh sejak usia 15 tahun. Kerana sangat gemar membaca buku dan menonton televisyen, rabun mata saya bermula dengan power 100 dan sekarang sudah bertambah menjadi 375. Dalam 6 bulan lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya yang powernya 300 kepada 375. Kenaikan sebanyak 75 power ini menyebabkan saya mengalami sakit kepala di bahagian depan dan di atas kening. Saya sangka saya mengalami migrain tapi bila cek dengan optometris, power saya pula yang bertambah. 
Saya sangat takut kerana saya tidak gemar memakai cermin mata. Sudah banyak saya lakukan untuk kurangkan masalah rabun saya ini dengan memakan banyak lobak tetapi masih tiada hasil. 
Usia perkahwinan saya sudah hampir 11 bulan tapi belum lagi ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Jadi saya ambil langkah untuk cuba mengamalkan Vivix Shaklee. Dari pembacaan saya, Vivix boleh membantu untuk hamil. 
Selepas mengamalkan Vivix 5 minggu sebanyak 2 kali sehari, saya merasakan ada perubahan yang sangat ketara pada mata saya. Setiap hari kepala saya sakit dan saya tidak boleh pakai cermin mata saya lebih dari 2 jam. Kalau saya pakai cermin mata lebih dari 2 jam, saya akan rasa sakit kepala, mata berat dan pening-pening. 
Kerana tidak tahan, saya pergi berjumpa optometris semula. Doktor buat ujian test mata dengan saya sebanyak 2 kali. Sebab doktor menyedari ada sesuatu yang terjadi pada mata saya. Selepas dikaji, rupanya masalah pening saya ada kaitan dengan power mata yang tidak serasi. 
Rupa-rupanya power saya menurun sebanyak 50 di sebelah kiri, dan 50 juga di sebelah kanan. Alhamdulillah saya terkejut sangat kerana tidak menyangka, selama ini saya beranggapan rabun susah nak turun. Saya amat bersyukur dan sekarang saya sudah tukar cermin mata baru dan masih mengamalkan pengambilan Vivix untuk bebas dari cermin mata dan bagi kesihatan dalaman saya. 
Doakan saya dapat rezeki menimang baby pulak. Terima kasih Allah, terima kasih Vivix."

Rupanya Vivix bantu kurangkan masalah rabun mata. Semangat saya mahu minum Vivix juga ni selepas baca cerita Puan Mashidayu. Saya pun rabun juga. Selepas amalkan Vivix cuma silau sahaja yang berkurang. Power rabun jauh belum cek lagi. Kita berkenalan pula dengan Vivix yang membantu mengurangkan power rabun mata Puan Mashidayu ini.

Vivix Anti Oksidan 10x Lebih Hebat dari Resveratrol

Bagaimana Vivix membantu dalam mengurangkan masalah rabun mata? Vivix mengandungi resveratrol yang tinggi dengan kandungan antioksidan. Oleh sebab Vivix ini juga mengandungi polifenol, ia telah menjadikan Vivix merupakan gabungan antara resveratrol dan polifenol di mana Vivix ini 10x ganda lebih hebat dari resveratrol sahaja.

Antioksida inilah yang menghalang radikal bebas dari merosakkan sel kita. Bila sel pada mata diperbaharui dan dilindungi, sel rosak yang menyebabkan mata kita rabun itu akan disingkirkan dan digantikan dengan sel baru. Itu sebab rabun mata boleh diatasi dengan Vivix.


Manfaat Vivix;
  • Memperbaharui sel.
  • Melindungi sel.
  • Mencegah masalah sakit jantung.
  • Merencatkan sel kanser.
  • Melawan radikal bebas.
  • Memberi tenaga.
  • Anti-keradangan.
  • Anti-penuaan.
  • Mengurangkan masalah kencing manis.
  • Melawan strok.
  • Mencegah masalah nyanyuk.
  • Menyokong kesihatan mata.
  • Meningkatkan kesihatan sendi.
  • Membantu mengurangkan masalah berat badan berlebihan.
  • Meningkatkan kesuburan

***

Konsultasi Merawat Masalah Rabun Mata,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin merawat masalah rabun mata dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Rahsia Kulit Gebu Seperti Kulit Bayi Semasa Berpantang


Berpantang hari ke 19 tapi kulit nampak lebih fresh dan lebih cantik, tidak nampak macam berpantang pun. Siapalah ibu yang tidak mahu kulit cantik selepas melahirkan anak kan? Kebanyakan ibu ada masalah kulit nampak kusam, tidak bermaya dan sangat pucat selepas melalui proses kelahiran. Selain badan lemah, berat badan pun naik, kulit kering, kulit mengeleber, pinggang rasa sakit dan macam-macam lagi kan?

Puan Hasifah berkongsi pengalamannya berpantang 19 harinya. Tiada rasa sakit sendi, kulit gebu macam kulit baby, kulit tegang sampai orang lain fikir Puan Hasifah sudah habis pantang. Boleh jalan laju siap pakai seluar pula tu masa berpantang. Berpantang tapi tidak macam berpantang pun kan? Jom kita tengok pengakuan Puan Hasifah di laman Facebooknya.


Hah.. Itulah pengakuan Puan Hasifah tentang pengalamannya mengamalkan produk Shaklee sepanjang berpantang. Selain mengamalkan collagen, Puan Hasifah juga mengamalkan Set Berpantang Shaklee.
"So Cip rate set berpantang Shaklee as gred A berbanding semua set berpantang atau jamu yang Cip pernah cuba masa berpantang. Sebab takde satu set pun buat kulit Cip jadi berseri."


Nampak macam berpantang 19 hari tak? Saya sendiri pun susah mau bezakan samada Puan Hasifah ini seorang ibu atau pun masih anak dara. Waduh gebunya kulit Puan Hasifah ni walaupun berpantang. Nampak macam belum kahwin pun padahal sedang berpantang. Jom kita kenali apakah produk yang Puan Hasifah amalkan ini sehingga kulit gebu macam kulit bayi walaupun sedang berpantang.

Collagen Powder Shaklee

Collagen Powder ini diekstrak dari sisik ikan merah. Ikan merah ini mampu menyelam sedalam 5000 meter dari permukaan air. Itu sebab kolagen yang ada pada sisik ikan merah ini sangat berkualiti berbanding dari sumber kolagen lain. 7 kandungan utama collagen powder inilah yang membantu kulit Puan Hasifah cantik sepeti kulit bayi.


Manfaat Collagen Powder Shaklee;
  • Menyerikan dan mencerahkan kulit.
  • Mengurangkan kedutan.
  • Menegangkan dan menganjalkan payudara,
  • Melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan gatal pada muka.
  • Menyokong kesihatan sendi dan tulang.

Set Berpantang Shaklee



  • ESP - protein yang memperbaiki sel rosak dan mengantikan dengan sel baru. Memberi tenaga semasa dan selepas hamil.
  • Sustained Released Vita-C Plus - Merangsang collagen dalam badan untuk mempercepatkan penyembuhan. Menjaga kesihatan gusi dan gigi semasa dan selepas hamil.
  • Vita-Lea Iron Formula - Memenuhi lopong-lopong nutrisi yang kurang dalam badan.
  • OmegaGuard - Agen anti-keradangan dan membantu membakar lemak jahat. Membantu perkembangan otak janin.
  • B-Complex - Mencegah kecacatan pada janin dan mencegah terjadinya baby blues semasa berpantang.
  • Ostematrix - Mencegah masalah sembelit, membantu menyingkirkan toksin dan menjaga tulang semasa dan selepas hamil.

***

Konsultasi Dapatkan Kulit Gebu Semasa Berpantang,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin mendapatkan kulit gebu semasa berpantang dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

 
Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.