Senangnya Hilangkan 10kg Dalam Masa 2 Bulan


Semua orang pun mahu berat badan yang ideal kan? Tidak kira lelaki atau perempuan. Berat badan berlebihan boleh buat kita kurang yakin dengan diri kita sendiri. Bukan baju saja yang susah kita mahu cari, tapi seluar pun susah mahu cari. Takut kalau tersalah beli, tidak sesuai pula pada badan.

Punca Berat Badan Naik


Biasanya berat badan naik ini disebabkan gaya pemakanan yang tidak sihat. Banyak makanan yang bergoreng dan berlemak diambil berbanding sayur-sayuran dan buah-buahan. Pencuci mulut yang manis-manis belaka pun disapu habis. Minuman ringan diambil 2-3 tin sehari. Mana tidak berat badan naik mendadak. 

Bila lemak dalam badan tidak diusahakan untuk dikeluarkan dari badan, itulah juga lemak viseral bertapak dalam badan kita. Berat badan senang naik tapi bila kita ingin kurangkan memang sangat susah. Tapi dengan konsultasi yang betul, mudah saja untuk kurangkan berat badan.

Cara Mudah Kurangkan Berat Badan 10kg Dalam Masa 1 Bulan

1. Bersenam


Tidak perlu sebenarnya kena berjogging sampai 5km setiap hari. Boleh saja kita naik 100 anak tangga setiap hari atau berbasikal selama 10 minit. Asal badan ada bergerak sampai peluh keluar boleh lah tu. Bersenam untuk menggalakkan lemak lebih cepat terbakar melalui pergerakan.

2. Minum Air Masak


Minumlah air masak setiap hari. Lemak akan lebih cepat keluar dari badan bila kita kerap buang air kecil. Yup! Bila kita minum banyak air dan kerap ke tandas, di sinilah lemak mengambil kesempatan untuk keluar dari badan kita. Mulai hari ini, minum air masak bukan air 3-in-1 atau minuman ringan. 

Tidak perlu minum sampai 1 tangki air pun, minum saja air masak ikut berat badan semasa. Setiap 25kg untuk 1 liter air masak.

3. Ambil Suplemen


Ada suplemen yang membantu masalah berat badan berlebihan. TAPI.. ada juga suplemen yang bila kita makan ia boleh cepatkan proses penurunan berat badan, seperti janji yang sering diberi "Turun 20 kilo dalam masa 2 minggu" bila kita berhenti makan suplemen ini, berat badan terus naik mendadak. Jangan bila sudah makan suplemen dan berhenti, berat badan pula naik 2 kali ganda lebih besar. Hmm~ Makanya, kita kena bijak dalam memilih suplemen yang sesuai untuk proses penurunan berat badan.

Saya sendiri pun bagi suami saya makan suplemen yang boleh mempercepatkan proses penurunan berat badan dan membantu mengekalkan berat badan. Customer saya pun memang sudah banyak yang berjaya turunkan berat badan dengan pengambilan suplemen yang betul. Ini antara suplemen yang saya berikan kepada customer dan suami saya sendiri.


Cinch Shake Mix

Cinch Shake Mix adalah minuman yang diekstrak dari soya yang tidak diubahsuai genetiknya. Cinch Shake Mix ini juga mengandungi Leucine di mana Leucine inilah yang menjaga pembentukan otot semasa proses penurunan berat badan. Dalam masa yang sama Cinch Shake Mix ini juga membantu mengekalkan berat badan kita walaupun kita sudah berhenti mengambil Cinch Shake Mix. Best kan???

OmegaGuard

OmegaGuard yang menjalani proses penyulingan sebanyak 3 kali telah menjadikan OmegaGuard adalah minyak ikan yang paling tulen dengan kandungan 99% Omega-3. OmegaGuard inilah yang membantu membakar segala lemak-lemak degil dalam badan kita. Tanpa OmegaGuard memang susah kita turunkan berat badan. Kalau mahu senang hilang lemak dalam badan, jangan lupa amalkan OmegaGuard tau.

Lecithin

Lecithin yang juga dari sumber soya ini adalah pemecah lemak. Lecithin pecahkan lemak dan lemak yang pecah itu akan disingkirkan dengan agen detox kita.

Herblax

Herblax merupakan salah satu agen detox. Herblax inilah yang akan bagi perut kita jadi lebih kempis sebab ia membantu mencuci usus kita sehingga ke dinding usus kerana ia mengandungi daun senna yang digunakan untuk memperbaiki sistem pencernaan. Bila kerak pada dinding usus dibersihkan mudahlah nutrisi diserap. Jadi semua suplemen yang kita makan itu akan memberi kesan paling maksimum. Tapi Herblax ini hanya digunakan sekali seminggu sahaja. Kalau mahu cuci usus setiap hari boleh amalkan agen detox yang satu ini juga.

Alfalfa

Alfalfa adalah Raja Segala Tumbuhan kerana akarnya yang boleh memanjang sehingga 12 meter ke dalam tanah untuk mendapatkan nutrisi yang lebih tulen. Alfalfa bertindak sebagai agen detox di mana ia mencuci darah kita. Kolestrol jahat yang ada dalam darah kita boleh disingkirkan dengan Alfalfa.

Cinch Energy Tea Mix

Cinch Energy Tea Mix ini mengandungi 4 jenis tea. Kita amalkan Cinch Energy Tea Mix untuk kekal bertenaga lebih lama. Dengan tenaga dan perasaan kenyang yang dibekalkan dapat membantu kita dalam mengurangkan berat badan berlebihan. Selain itu, tea ini juga membantu menghilangkan lilitan badan kita. Kalau mahu buang perut buncit, boleh amalkan tea ini.

Testimoni Pengguna Set Ini Yang Hilang 10kg Dalam Masa 2 Bulan



***

Konsultasi Hilangkan 10kg Dalam Masa 2 Bulan,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin menghilangkan berat badan 10kg dalam masa 2 bulan dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Artis Sabahan Donny Reyn Tampil Buat Pengakuan Tentang Syarikat Jualan Langsung Selepas Kulit Mukanya..


Pada 16 Jun lalu, penyanyi lagu Cinta Sabun Mandi yang berasal dari Sabah ini telah post satu status tentang sebuah syarikat jual makanan tambahan di Facebook. Status itu mempunyai 1.8k likes dan 1430 shares telah menjadikan status beliau viral di media social. Dalam status itu, beliau telah meluahkan perasaan tentang perubahan kulit wajahnya selepas mengamalkan produk dari syarikat ini.

Beliau menunjukkan nada keras dalam ayat pertama statusnya dengan menunjukkan seperti beliau ingin memberikan amaran kepada syarikat jualan langsung iaitu syarikat Shaklee. Pada 29.11.2016, beliau menghidap masalah chicken pox atau lebih dikenali di Sabah sebagai cacar air. Rakan-rakan beliau telah mencadangkan agar mengambil produk kesihatan untuk masalah chicken pox beliau. Produk yang pertama dicadangkan adalah produk Shaklee. Oleh sebab Shaklee merupakan syarikat MLM, beliau tidak lari daripada memberi respond negatif kepada syarikat tersebut. Atas dasar terpaksa, beliau mula mengamalkan ESP dan Vitamin C.

Selepas seminggu, beliau rasa perubahan pada kulit muka beliau. Proses penyembuhan lebih cepat walaupun doktor kata parut chicken pox yang meninggalkan lubang dalam itu susah dan mengambil masa yang lama untuk sembuh kerana kulit orang dewasa bukan seperti kulit bayi yang masih kaya dengan kolagen. Tetapi selepas mengamalkan ESP dan Vitamin C, chicken pox beliau cepat kering dan mengecut. Selepas sebulan mengamalkan ESP dan Vitamin C, chicken pox beliau sembuh sepenuhnya dan langsung tiada kesan parut.
"Apa yang terjadi memang luar biasa." - Donny Reny, Penyanyi Sabah.


Saya sangat berterima kasih kepada beliau kerana sudi berkongsi Shaklee Effect beliau di Facebook. Beliau makan Shaklee dan kongsikan kesan positif daripada produk Shaklee yang telah beliau alami. Semoga kita boleh kongsikan kepada semua orang kebaikan yang penyanyi Sabah ini telah alami. Doakan juga beliau dimurahkan rezeki. Jom support artis local!💪💪


Luv,
Brigett Rusxx

Cara Paling Senang Dan Berkesan Hilangkan Parut Chicken Pox Di Muka


Ramai yang risau bila chicken pox timbul atas badan. Sebab parut Chicken Pox agak susah dihilangkan. Ada pula yang sampai jadi parut. Hari ini saya mahu kongsikan cara paling senang dan berkesan untuk hilangkan chicken pox tanpa meninggalkan parut. Kulit tetap cantik walaupun selepas kena serang chicken pox.

Punca Terjadinya Chicken Pox


Chicken pox atau lebih dikenali sebagai cacar air. Chicken pox ini berpunca dari virus Varicella yang sangat senang untuk berjangkit. Virus ini menyerang tidak ikut umur, siapa-siapa pun boleh kena. Dari kanak-kanak sampailah orang dewasa. Virus Varicella ini boleh berjangkit melalui sentuhan daripada orang yang menghidap chicken pox. Selain itu ia juga boleh berjangkit melalui carian chicken pox pada pakaian dari mereka yang menghidap chicken pox.


Cara Mengatasi Chicken Pox

Chicken pox boleh dirawat dan juga dicegah. Untuk merawat chicken pox kita boleh menggunakan acyclovir atau immuno globiun. Rawatan ini sangat berkesan kalau diambil dalam tempoh 24 jam oleh penghidap yang dijangkit. Chicken pox ini akan menyebabkan kulit mengalami keradangan pada kulit dan paru-paru, dan pesakit perlu mengambil antibiotik. Manakala pesakit yang mengalami keradangan pada otak perlu dimasukkan ke hospital untuk mendapatkan rawatan antivirus.

Selain daripada mendapatkan rawatan dan mengambil ubat-ubatan, kita juga boleh mengamalkan makanan tambahan untuk kesihatan sel badan kita dan menguatkan imun sistem badan dalam masa yang sama.

1. Protein


Setiap hari berjuta sel kita mati akibat radikal bebas. Kita memerlukan protein untuk menggalakkan sel kita lebih sihat. Bila sel kita sihat, kulit kita juga akan lebih sihat. Dengan pengambilan protein, parut akan lebih cepat hilang.

Protein ESP ini dilengkapi dengan 9 amino asid yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Soya yang digunakan dalam ESP ini adalah semulajadi dan tidak diubah genetiknya (non-gmo). Antara manfaat ESP untuk menghilangkan parut chicken pox;

  • Merangsang regenerasi kulit dan otot.
  • Mempercepatkan penyembuhan luka.
  • Menghilangkan parut.
  • Memulihkan kedutan pada kulit.
  • Agen anti-penuaan.
  • Mengembalikan kelembutan otot.
Kerana ESP bertindak dalam merangsang regenerasi kulit dan otot, itu sebab parut chicken pox dapat dihilangkan dengan ESP. Amalkan protein untuk hilangkan parut.


2. Sustained Released Vita-C Plus

Badan kita tidak dapat menghasilkan Vitamin C. Oleh itu kita perlu mengambil Vitamin C dari makanan tambahan bagi menjaga sel kita daripada radikal bebas. Vitamin C adalah vitamin yang larut air. Ia bukanlah vitamin yang boleh kekal lama dalam badan kita. Tapi dengan Sustained Released Vita-C Plus, kita mampu mengekalkan Vitamin C dalam badan kita selama 5 jam.

Sustained Released Vita-C Plus ini mempunyai sistem pelepasan berperingkat. 1 tablet Vitamin C mengandungi 500mg. Dengan sistem ini, 100mg Vitamin C akan dilepaskan setiap jam selama 5 jam. 1 Vitamin C sudah memadai untuk badan kita setiap hari. Antara manfaat Vitamin C ini adalah;

  • Merangsang kolagen dalam badan.
  • Melindungi kulit dari radikal bebas.
  • Agen sunblock yang boleh dimakan.
  • Menjaga sel badan.
  • Meningkatkan imun sistem badan.
  • Memudarkan parut.
Sustained Released Vita-C Plus ini mampu merangsang kolagen dalam badan kita. Bila lebih banyak kolagen dirangsang, maka lebih cepatlah parut chicken pox dapat disembuhkan. Amalkan Vitamin C untuk pudarkan parut chicken pox dengan cepat.


3. Collagen Powder


Collagen powder ini adalah makanan tambahan yang mengandungi 4,000mg proprietari yang diekstrak dari ikan sisik merah (Red Snapper Collagen). Collagen ini mudah larut dengan minuman mahupun makanan kegemaran. Antara manfaat Collagen Powder ini;
  • Agen anti penuaan. 
  • Membantu mengurangkan kedutan dan garis halus.
  • Menlembapkan kulit.
  • Mengembalikan keanjalan kulit.
  • Mengurangkan jeragat.
  • Meratakan warna kulit.
Collagen adalah protein dan protein bertindak seperti batu bata untuk badan kita. Sel kita dibina dari protein. Parut yang terjadi disebabkan oleh luka boleh dihilangkan dengan pengambilan protein. Itu sebab pengambilan protein sangat penting untuk hilangkan parut chicken pox.


4. Vivix


Vivix merupakan makanan tambahan yang mengandungi campuran 4 bahan yang kaya dengan resveratrol dan polifenol iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderiberi Eropah dan Lobak Ungu. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang mengandungi antioksidan dan agen anti penuaan semulajadi. Antara manfaat Vivix adalah;
  • Mempercepatkan pembaharuan sel.
  • Agen anti-penuaan.
  • Agen anti-keradangan.
  • Anti-oksidan yang sangat kuat.
  • Menjaga dan melindungi sel.
  • Meningkatkan tenaga sel.

Sel yang luka lebih cepat disembuhkan dengan Vivix kerana Vivix mampu memperbaharui sel kita. Dengan sel yang sihat, tisu kulit dan organ kita akan menjadi lebih sihat. Oleh itu, pengambilan Vivix untuk hilangkan parut chicken pox ini sangat penting.

Testimoni Bekas Penghidap Chicken Pox Yang Bebas Dari Parut Chicken Pox Di Muka








***

Konsultasi Hilangkan Parut Chicken Pox Di Muka,

Hubungi Brigett 012 889 5717 untuk konsultasi lanjut.

Saya berpengalaman menyusun jadual pemakanan bagi mereka yang ingin menghilangkan parut chicken pox dengan lebih senang dan cepat serta servis tiptop hanya untuk pelanggan saya sahaja. *wink*

***

Shaklee Independent Distributor,
Brigett Rusxx -  SID 1089776
012 889 5717

Jika anda ingin menjana pendapatan bermodal rendah dengan Shaklee boleh terus hubungi saya. Anda akan layak secret group dari kami untuk mengetahui bagaimana kami menjana income di Shaklee dengan mudahnya hanya dari rumah sahaja. Bimbingan akan diberikan sehingga anda berjaya mencapai pendapatan yang anda impikan.

Selepas pembelian, 
sila hubungi nombor di bawah untuk dapatkan jadual 
& cara makan vitamin serta konsultasi percuma.

Laksa Sarawak Paling Sedap di Ranau

Kalau kami mau pigi makan sini mesti kami cakap "Mari pigi makan tempat si uncle." haha! Biasa sudah kan sama taukeh. Mula-mula kedai si uncle sebelah sama Terus Jadi Mini Market di Rapak. Lepas tu si uncle pindah pigi jalan airport, tapi masih di Rapak juga lah hehe. Jangan risau ini Laksa Sarawak Halal yer.. Kalau ada singgah di Ranau bolehlah pigi cuba makan sini. Sebab memang puas hati.

Macam mana mau pigi sini?

Kalau dari Kota Kinabalu, selepas roundabout yang ada ikan tu (sebelah kiri ada Gereja SIB), jalan lurus seja sampai nampak Pemborong Fajar sebelah kanan. Masuk itu simpang di antara Pemborong Fajar sama itu bus stop. Dalam 100 meter begitu nampak lah ni kedai. Dalam itu kawasan ada 2 kedai, ni kedai Laksa Sarawak yang sebelah itu rumah sewa. Hah.. dialah tu..


Saya selalu order mee hun Laksa Sarawak dan Teh Ping (Teh Sejuk). Combine sama Laksa Sarawak memang balik rumah dengan perasaan puas hati dan boleh tidur siap mimpi indah. Bukan mau kasi besar-besar tapi memang sedap terutama sambal si uncle. Bah! Jangan nda cuba aa.. Kalau ada singgah Ranau, bolehlah lunch di kedai makan si uncle. hehe.. Bagi peminat Laksa Sarawak, boleh lah pegi cuba.


Semoga bermanfaat kepada mereka yang susah cari makanan sedap di Ranau. 

Luv,
Brigett Rusxx


5 Buah Bantu Kecutkan Jerawat Ibu Hamil


Biasa ibu hamil akan mengalami perubahan hormon semasa proses kehamilan. Macam saya sendiri, setiap kali saya hamil mesti kulit saya akan menjadi terlalu sensetif. Jerawat naik, kulit cepat mengelupas dan bibir juga cepat pecah berbanding sebelum hamil. Yang paling merimaskan ialah jerawat yang tidak pandai kecut-kecut. 

Selain menggunakan skin care anti jerawat, atau pakai apa-apa produk untuk menghilangkan jerawat, ada beberapa jenis buah-buahan dapat bantu ibu hamil untuk kekalkan kejelitaan semasa hamil. Di mana buah-buahan ini sangat tinggi dengan kandungan Vitamin C untuk menghalang dari kulit ibu hamil menderita dengan jerawat.

5 Buah Bantu Cantikkan Kulit Kulit Ibu Hamil

Ramai yang fikir buah-buahan cuma pencuci mulut. Sebenarnya banyak fungsi buah-buahan kepada tubuh kita. Terutamanya untuk kulit, imun dan nutrisi bagi badan kita. 5 jenis buah yang saya kongsikan dalam entri saya ini boleh bantu untuk mencantikkan kulit ibu semasa hamil.

1. Buah Pisang

Fungsi Buah Pisang Kepada Ibu Hamil
  • Buah pisang mengandungi asid folik yang baik untuk janin. Pada awal kehamilan, buah pisang ini membantu meringankan gelaja morning sickness. Pisang juga membantu melancarkan pencernaan bagi mencegah sembelit.
Fungsi Buah Pisang Untuk Kecutkan Jerawat Ibu Hamil
  • Oleh kerana buah pisang ini membantu mencegah masalah sembelit, secara langsung buah pisang membantu membersihkan usus ibu hamil. Usus yang tidak bersih menyebabkan terjadinya masalah jerawat kerana toksin keluar melalui kulit.
  • Bila buah pisang atasi masalah sembelit, sistem pencernaan lancar, tiada lagi masalah usus kotor. Itu bermakna, tiada lagi masalah jerawat! yay!


2. Buah Naga

Fungsi Buah Naga Kepada Ibu Hamil
  • Buah Naga mengandungi Vitamin C yang sangat tinggi. Vitamin C bantu mencegah berlakunya pendarahan pada gusi semasa kehamilan dan juga meningkatkan imun sistem badan ibu hamil.
Fungsi Buah Naga Untuk Kecutkan Jerawat Ibu Hamil
  • Kulit yang lemah senang diserang masalah jerawat yang berpunca dari udara yang tercemar. Vitamin C membantu meningkatkan imun sistem tubuh ibu hamil, oleh itu ia membantu menguatkan kekebalan kulit ibu hamil.
  • Vitamin C juga membantu merangsang pembentukan kolagen dalam badan si ibu hamil. Vitamin C juga adalah agen antioksidan yang sangat baik. Ia boleh menghalang radikal bebas untuk merosakkan sel kita. Oleh itu, pertumbuhan jerawat pada kulit juga dapat dikawal.

Buah Manggis

Fungsi Buah Manggis Kepada Ibu Hamil

  • Buah manggis mengandungi vitamin C, asid folik yang sangat tinggi untuk bekalan ibu hamil. Buah manggis ini bertindak sebagai agen antioksidan juga di mana ia melawan radikal bebas yang merosakkan sel kita.
  • Vitamin C meningkatkan imun sistem ibu hamil dan asid folik pula membantu dalam pembentukan sel darah merah serta menghalang kecacatan janin.
Fungsi Buah Manggis Untuk Kecutkan Jerawat Ibu Hamil
  • Vitamin C adalah agen antioksidan. Antioksidan berfungsi untuk menghalang sel daripada diserang oleh radikal bebas. Itu sebab jerawat boleh kecut bila kita makan Vitamin C.
  • Asid folik pula bertindak mencegah jerawat daripada terbentuk.

Buah Avocado

Fungsi Buah Avocado Kepada Ibu Hamil

  • Asid folik yang sangat tinggi dalam buah ini sangat membantu untuk meningkatkan perkembangan otak dan tulang belakang janin. 
  • Selain itu avocado juga membantu dalam proses pertumbuhan janin. 
  • Vitamin B kompleks dalam avocado ini membantu untuk mengurangkan morning sickness pada trimester pertama.
Fungsi Buah Avocado Untuk Kecutkan Jerawat Ibu Hamil

  • Vitamin B kompleks dan asid folik ini membantu dalam mencegah pembentukan pigmentasi pada kulit ibu hamil.
  • Vitamin B kompleks membantu mengawal tekanan, tekanan juga salah satu penyebab jerawat tumbuh.


Bual Epal

Fungsi Buah Epal Kepada Ibu Hamil

  • Buah Epal mengandungi nutrisi yang sangat tinggi.
  • Ia membantu dalam proses pertumbuhan janin sepanjang proses kehamilan. Dengan kandungan antioksidan yang sangat kuat, buah epal ini juga adalah anti aging yang mana ia menjaga kesihatan kulit ibu hamil.
Fungsi Buah Epal Untuk Kecutkan Jerawat Ibu Hamil
  • Buah epal yang tinggi dengan antioksidan ini membantu melindungi sel daripada diserang radikal bebas.
  • Radikal bebas merupakan punca utama jerawat tumbuh.

Banyak lagi buah yang boleh bantu ibu hamil bebas daripada masalah jerawat. Asalkan ibu hamil ini amalkan cara pemakanan sihat dan buat senaman ringan juga boleh kurangkan masalah jerawat. Pengambilan suplemen juga boleh membantu. Saya harap entri ini memberi manfaat kepada ibu hamil yang ingin mengecutkan jerawat.

Luv,
Brigett Rusxx.